Wereldreizigers.nl
Home » Gesponsord » Op reis met het vliegtuig? Denk goed na over je bagage!

Op reis met het vliegtuig? Denk goed na over je bagage!

Ga je op reis met het vliegtuig, dan moet je goed nadenken over je bagage. Er zit een limiet aan hoeveel je in kunt pakken, dus moet je verstandig omgaan met de ruimte die je hebt. Bovendien zijn er soms mogelijkheden om kosten te besparen als je besluit niet te veel mee te nemen. Daarvoor moet je echter wel goed de regels kennen, en die kunnen per airline nog wel eens verschillen.

Lees ook: Tips voor een plasticvrije reis | 9x duurzame must-have bagage items

Lees altijd de regels van de airline

Ben je vorig jaar nog op vliegvakantie geweest, en ken je de maximale afmetingen van de bagage nog uit je hoofd? Vergeet ze maar weer. Iedere keer als je op een vliegtuig stapt, is het verstandig de afmetingen die je koffers mogen hebben even na te zoeken. Zeker als het gaat om handbagage koffers kunnen de eisen per airline namelijk sterk verschillen. Maar ook als een bepaalde airline een jaar geleden je vertrouwde Samsonite koffer nog toestond als handbagage, kan het dit jaar alweer anders zijn. Goed checken dus, en niet zomaar afgaan op wat je denkt te weten.

Voor een kort tripje kiezen de meeste mensen ervoor om alleen handbagage mee te nemen. Bij steeds meer airlines zit bagage namelijk niet meer in de prijs inbegrepen. Wil je bagage inchecken die niet bij je kan blijven in de cabine, dan betaal je vaak extra. Best de moeite waard dus, om te proberen alles wat je nodig hebt in een klein koffertje te proppen dat je bij je mag houden. Wees daarom kritisch op wat je meeneemt, dat bespaart je niet alleen veel sjouwen, maar vaak ook best wat geld.

Lees ook: Vliegreizen | 7 essentiële handbagage items die je altijd bij je moet hebben

De ene trolley is de andere niet

De doorgewinterde reiziger kan niet meer zonder de bekende trolley, eentje met het formaat van handbagage. Ga je een nieuwe kopen, dan doen je er goed aan om even de afmetingen op te zoeken die de airlines waar je gebruik van denkt te gaan maken als maximum hebben ingesteld. Het zal je opvallen dat deze onderling kunnen afwijken, en dat lang niet iedere trolley binnen de grenzen valt. Maak een goede berekening van het formaat trolley dat jij wilt hebben, en ga daarmee op stap. Denk er ook aan dat zaken als wieltjes en handvaten vaak mee worden geteld bij het vaststellen van het formaat door de airline, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Lees ook: 10x nutteloze bagage in je backpack | Laat deze items thuis!

Maak je ook regelmatig wat langere reizen, of lukt het je simpelweg nooit om alles wat je voor een tripje nodig hebt in een kleine trolley te krijgen? Dan kun je het best voor een klein formaat gaan, dat sowieso bij iedere airline door de keuring komt. Hier neem je dan alleen de zaken die je bij je wilt houden in mee, terwijl je daarnaast een koffer incheckt met de rest van je spullen. Dat kan je wat extra kosten, maar je wel heel wat inpakstress besparen.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link