23.3K Followers

Home » Gesponsord » Tips voor een onvergetelijke fietsvakantie met de e-bike

Tips voor een onvergetelijke fietsvakantie met de e-bike

Een fietsvakantie wordt de laatste jaren steeds populairder. Op de fiets kun je zowel in eigen land als in het buitenland eenvoudig de omgeving verkennen. Een reis op de fiets biedt vrijheid, flexibiliteit en is erg voordelig. En op de e-bike is een fietsvakantie nog makkelijk voor het hele gezin ook! Kinderen en volwassenen hoeven zich minder in te spannen en worden minder snel moe. Iedereen houdt energie over voor een bezoek aan een leuk dorpje, een strand of een bezienswaardigheid. In dit artikel delen we graag enkele tips voor een onvergetelijke fietsvakantie met de e-bike.

Kun je op fietsvakantie met een elektrische fiets?

Op fietsvakantie met een elektrische fiets biedt alle voordelen van een fietsvakantie, maar met het gemak van een elektrische fiets. Een fietsvakantie met de e-bike is dus een absolute aanrader. Wel geven we graag enkele praktische tips mee om het meeste te halen uit jouw vakantie en het vermogen van jouw e-bike.

Achter op de auto of camper

Het voordeel van een fietsvakantie is dat je de fiets eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen. Met een fietsendrager achterop de auto of camper neem je de fietsen eenvoudig mee naar de bestemming. Eenmaal ter plaatse heb je volledige vrijheid om te gaan en staan waar jullie willen met de fiets. Je hoeft je niet te bekommeren om parkeerplekken, reiskosten en tanken. Wel zo makkelijk.

Navigatie

Tijdens een fietsvakantie is het natuurlijk belangrijk om goed te navigeren. Je wilt tenslotte niet verdwalen tijdens de rit. Een kaart biedt hiervoor uitkomst, maar navigeren met de smartphone is eigenlijk nog makkelijker. Met een smartphonehouder op de e-bike en een hoesje om jouw smartphone, bijvoorbeeld van https://www.deindesign.nl/nl/devices/telefoonhoesje, navigeer je veilig en verantwoord. Houd er wel rekening mee dat fietsen met een smartphone in de hand in Nederland, en op diverse andere bestemmingen, verboden is. Maak dus echt gebruik van een houder om boetes te voorkomen. 

Bescherm uw fietsaccu onderweg

De accu is een ontzettend belangrijk onderdeel van de elektrische fiets. Het is daarom belangrijk om goed voor de accu te zorgen, deze altijd tijdig op te laden en ook onderweg de accu goed te beschermen. Zorg ervoor dat je altijd een lader bij je hebt en bescherm de accu onderweg tegen de brandende zon en hoge temperaturen. Zo gaat jouw accu lang mee.

Voorbereid op regen

Regen tijdens een fietstocht is niet ideaal, maar laat jouw vakantie niet in het water vallen. Check de buienradar vooraf om op regen te kunnen anticiperen. Zorg dat je voorbereid bent op een regenbui en neem altijd een regenpak of poncho mee. Ook een extra set kleding om je om te kleden na de regenbui is zeker geen overbodige luxe. De fiets en de accu kunnen prima tegen een buitje, dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken. 

Fietstassen ideaal voor fietsvakantie e-bike

Een stevig stel fietstassen is onmisbaar op de e-bike. Tijdens de reis kun je hier alle noodzakelijkheden in bewaren en ook voor boodschappen zijn de tassen ideaal. De meest veelvoorkomende fietstassen zijn bagagedragertassen, maar je kunt ook kiezen voor een fietstas die aan het stuur kan worden bevestigd of aan het frame van de fiets. 

Veiligheid staat voorop

Het is tijdens een vakantie altijd belangrijk om veilig op weg te gaan en voorbereid te zijn op diverse weersomstandigheden en gebeurtenissen. Dat is voor een fietsvakantie met de e-bike niet anders. Zorg dat je onderweg altijd een EHBO-kit bij je hebt voor valpartijen, insectenbeten, zonnebrand en andere ongelukjes. Smeer je sowieso goed in als je op weg gaat. Op de fiets heb je het niet door, maar op een mooie dag verbrand je snel als je een paar uur onderweg bent.

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link