Wereldreizigers.nl
Home » Gesponsord » De verschillende accommodaties die je kunt boeken

De verschillende accommodaties die je kunt boeken

Wil je een vakantie boeken, maar ben je nog in dubio waarin je wilt gaan slapen? Je hebt de keuze om zowel in Nederland als het buitenland in verschillende accommodaties te slapen. Je kunt je eigen meenemen, denk aan de tent, camper of caravan, maar je kunt ook voor een appartement, hotel of villa gaan. Welke optie je kiest is helemaal afhankelijk van jouw wensen en groep.

Om je een wat makkelijkere keuze te geven vind je hieronder de meest geboekte accommodaties die jij kunt kiezen. Inclusief de meest gegeven voor- en nadelen van vakantiegangers die er al gebruik van hebben gemaakt. Kun je daarna een weloverwogen keuze maken wat het beste bij jouw vakantie past

Tent, camper of caravan

De een zweert erbij, de ander huivert al bij het idee. Jaarlijks gaan er heel veel vakantiegangers op pad naar de camping met de tent, camper of caravan. Kamperen dus! Het aantal campings in Nederland neemt al een aantal jaren iets af, maar er zijn er nog genoeg om jouw vakantie op door te brengen. De voordelen zijn groot, op een camping heb je veel vrijheid, zit je vaak dichtbij of in de natuur en heb je vaak veel gezelligheid met de omliggende kampeerders.

Een van de meest genoemde nadelen van kamperen is dat bij slecht weer je best uitgedaagd wordt – helemaal in een tent. Ook moet je jouw sanitair delen met vele andere kampeerders. Met een toiletrol over de camping is trouwens al jaren een achterhaald idee. 

Villa

Wil je gewoon jouw eigen plek? Dan kun je natuurlijk ook altijd een villa boeken. Meestal doen vriendengroepen dit en dan het liefste voor een zon en zee vakantie. Je kunt een villa huren in Spanje, Italië of bijvoorbeeld in het steeds populairder wordende Kroatië. Met een villa in Nederland kun je natuurlijk samen genieten van al het moois dat ons eigen land biedt. Het grote voordeel van een eigen villa zit hem al in het woord ‘eigen’. De meeste villa’s liggen wat afgelegen, wat betekent dat je veel vrijheid hebt en niemand overlast kan hebben (en jij niet van anderen).

Nadeel is dat sommige villa’s zo afgelegen liggen dat je een auto of busje moet huren, omdat je er anders niet kunt komen. Zorg er bovendien voor dat je een villa huurt bij een professionele aanbieder. Je wilt geen risico lopen op misleiding en dat jouw geboekte villa niet bestaat of niet verhuurd wordt. 

Hotel

Je bent er van alle gemakken voorzien, je bed wordt er immers zelfs opgemaakt, in een hotel ben jij echt een gast. Niet voor niets kiezen sommigen met veel plezier voor een hotel om hun vakantie in door te brengen. Je hebt zelfs hotels inclusief eten en drinken, de all-inclusive hotels. Dan hoef je letterlijk nergens over na te denken, behalve om richting buffet te gaan wanneer je trek begint te krijgen.

Het grote nadeel van een hotel is dat je vaak alleen een kamer tot je beschikking hebt (en dus geen eigen keukentje) en je rekening moet houden met de huishouding. Een hotel wordt vaak gekozen bij weekendjes weg en stedentrips. All-inclusive zijn vaak de vriendengroepen en dan met name in het buitenland, zoals in Turkije.

(Natuur)park

Of het iets typisch Nederlands is weten we niet, maar wij hebben in Nederland veel vakantieparken midden in de natuur waar jij een huisje, kamer of villa kunt huren. Aan het water, op de Veluwe of in de ‘bergen’ van Limburg, je vindt ze overal. Groot voordeel is dat je in dergelijke huisjes van alle gemakken bent voorzien en dat je vaak ook een groot horecagedeelte hebt op het park zelf. Heb je dus geen zin om zelf te koken dan doe je dat lekker niet. Nadeel is dat vooral in de reguliere schoolvakanties de parken volgeboekt zijn en het dan juist wat benauwend aan kan voelen.

Laat de vakantie maar beginnen

We hebben hier in het kort de verschillende accommodaties uitgelicht. Nu is het een kwestie van opties vergelijken en boeken. Bedenk vooral wat je wilt doen op vakantie en of de accommodatie bij jouw gezelschap past. Dan kan de vakantie eigenlijk al niet meer stuk. Geniet er lekker van!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link