22.9K Followers

Home » Gesponsord » Waarom je dit jaar gewoon lekker vakantie kunt vieren in eigen land

Waarom je dit jaar gewoon lekker vakantie kunt vieren in eigen land

Naar verwachting zullen heel wat mensen de komende zomer naar het buitenland vertrekken. Na twee jaar restricties, kunnen we nu vrijwel moeiteloos reizen naar het buitenland. Als échte wereldreiziger sta jij misschien ook te springen om weer het vliegtuig in te gaan en nieuwe avonturen te beleven. Maar er is ook heel veel voor te zeggen om dat dit jaar juist níet te doen. Want vakantie in eigen land heeft stiekem ook heel veel voordelen.

Nog niet overtuigd waarom je jouw reiskriebels op Nederland los moet laten? Dan zetten wij de belangrijkste redenen waarom vakantie in eigen land dit jaar ook helemaal prima is op een rijtje. Lees mee en laat je inspireren!

Geld besparen

Laten we eerlijk wezen, het afgelopen jaar was hartstikke duur. De torenhoge inflatie in Nederland heeft heel wat mensen geraakt. Het is dan ook niet vreemd als je financiële reserves een heel stuk zijn uitgedund. Daar komt ook nog eens bij dat vakanties ook een stuk duurder zijn geworden. Voor een simpele accommodatie betaal je in de zomervakantie al snel de hoofdprijs. Om over de vliegreis nog maar te zwijgen. Wie geld wilt besparen doet er dan ook goed aan om in Nederland te blijven.

Eventueel zelfs gewoon in eigen huis en meerdere uitstapjes maken. Met de juiste tips wordt parkeren in Utrecht, Amsterdam of Maastricht een stuk goedkoper en beschik je over de perfecte ingrediënten voor een heerlijk, budgetproof dagje weg. Zo kan je jouw vakantie zo duur maken als je zelf wilt.

Korte reistijd

Zeker met jonge kinderen is de korte reistijd in Nederland wel heel prettig. Reizen naar het
buitenland neemt toch al snel heel wat tijd in beslag. Dat is niet alleen minder prettig voor de kinderen, maar zorgt er ook voor dat je meer tijd moet uittrekken voor de vakantie. Nederland kan je in maximaal 2,5 uur doorrijden. Zo zit je altijd maar korte tijd in de auto en kan je zelfs op een later tijdstip op de dag vertrekken om nog op tijd aan te komen.

Lees ook: 5 originele manieren om Nederland te ontdekken

Het weer wordt steeds beter

Vroeger gingen we vooral naar het buitenland om het wisselvallige weer in Nederland te
ontvluchten. De afgelopen jaren zagen we echter regelmatig dat het weer in Nederland minstens zo goed was als in het buitenland. Met name in de maanden juli en augustus was het regelmatig erg warm en zonnig. In de afgelopen jaren zagen we zelfs regelmatig hittegolven voorbij komen. Het lijkt er dan ook op alsof we voor het weer Nederland niet meer uit hoeven te gaan.

Mooi weer in eigen land
Mooi weer in eigen land

Je eigen taal

Hoe fijn het ook is om van een andere cultuur te proeven, het is stiekem ook altijd weer een heel gedoe om in een land te zijn waar je de taal niet goed spreekt. Zeker wanneer je je eigen wensen niet goed kenbaar kunt maken. Het is fijn dat je in Nederland gelukkig overal gewoon je eigen taal kunt spreken. Misschien tref je elders een ander dialect, maar begrijpen doen we elkaar eigenlijk altijd. Ook wel een keer fijn!

Lees ook: Toerist in Nederland | De mooiste plekken voor de zomervakantie

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Inhoudsopgave

Copy link