23.3K Followers

pexels-photo-975771
Home » Gesponsord » Water krijgen en behandelen als je verdwaald bent in een jungle

Water krijgen en behandelen als je verdwaald bent in een jungle

Stel je voor dat je in een jungle bent terwijl je een kaart of kompas volgt, en ineens ben je verdwaald, of misschien is je vliegtuig neergestort in het midden van de jungle. In beide gevallen is belangrijkste doel om eerst water te vinden. Je kunt namelijk meer dagen zonder voedsel overleven dan zonder water. Dit zijn enkele dingen die je moet doen om in leven te blijven in de jungle. Vergeet je pasjeshouder voor nu, want je kunt hem nergens in de jungle gebruiken om een ​​flesje water te kopen.

Regenval opvangen

Maak een trechter van grote bladeren die regen opvangen. Bamboestengels kunnen zo worden gebogen dat water dat zich in de compartimenten heeft opgehoopt in een bak kan stromen. Ze kunnen ook worden afgebroken aan een lijn die over de stengel loopt en als waterfles worden gebruikt. Je kunt ook op zoek gaan naar rotsformaties die natuurlijke poelen vormen en regenwater opvangen. Het is het beste om dit te doen na een recente regenbui om plassen water te vermijden die lang hebben stilgestaan ​​en mogelijk besmet zijn met bacteriën. Doe dit dus nadat de regen is gestopt. Een kokosnootschaal of stuk hout dat in de vorm van een kom is gesneden, kan als waterfles worden gebruikt als je er geen hebt. Houd deze dingen buiten als het regent, zodat je het nieuwe water kunt krijgen. Drink regenwater niet direct omdat dit schadelijke bacteriën kan bevatten.

Kokend stromend water

Als je stromende beekjes vindt, moet je er geen water uit drinken omdat er veel bacteriën van dieren in kunnen komen die je erg ziek kunnen maken. Vermijd altijd het drinken van water uit plassen die niet bewegen. Het water is waarschijnlijk vuil. Om dezelfde reden moet ook regenwater worden gekookt. Gebruik een sok, shirt of ander stuk stof om alle deeltjes te verwijderen die je ziek kunnen maken. Maak vervolgens een vuur en kook het water om bacteriën te doden die je buikpijn kunnen bezorgen. Het is prima als je geen pan hebt om water in te koken, maar je kunt een metalen bak gebruiken zoals een blikje als je er een kunt vinden. Je kunt ook een enkelwandige roestvrijstalen fles gebruiken als je die in je tas hebt liggen.

Zonlicht gebruiken om schoon water te krijgen. Als je geen vuur kunt maken, gebruik dan het zonlicht om schoon water te krijgen door een gat te graven in een gebied dat op zijn minst wat direct zonlicht krijgt. Je kunt hiervoor alleen zonlicht gebruiken. Een nachtlampje is totaal nutteloos. Zet dan een bak, zoals een waterfles of blikje, in het midden ervan. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de zijkanten van het gat en de container is gevuld met natte bladeren. Als je een plastic vel op een gat legt, plaats dan stenen of andere zware dingen rond de randen om het op zijn plaats te houden. Leg in het midden van het blad een kleine steen. Er zal zich condens ophopen aan de onderkant van het vel en het zal naar beneden druppelen in de container. Je zou bamboe of een kokosnootschaal als container kunnen gebruiken.

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link