22.9K Followers

Home » Gesponsord » Werken vanuit het paradijs, iets voor jou?

Werken vanuit het paradijs, iets voor jou?

Reizen is voor veel mensen een droom. Niet alleen als vakantie, maar ook als lifestyle. De digital nomad is daar een goed voorbeeld van. Een nieuwe manier van werken die locatie-onafhankelijk is. Dat kan van Lapland tot Lissabon. En op ieder subtropisch eiland waar wifi en stroom zijn. Werken vanuit het paradijs, wie wil dat niet? 

Het is voor veel mensen een droom: reizen en werken tegelijkertijd. De digital nomad is een term die daarvoor wordt gebruikt. Met een laptop, stroom en wifi kom je dan een heel eind. Je werkt online en verdient je geld terwijl je steeds een stukje van de wereld ontdekt. Locatie-onafhankelijk werken heet dat. Dat kan overal en vooral warmere oorden zijn daar een geliefde plek voor. Werken vanonder een parasol op een strand, vanuit een appartement op een eiland of een zeilboot in een baai. Het is allemaal mogelijk.  

Digital nomad moet goed voor zichzelf zorgen

Eigenlijk is het geen beroep, maar een levensstijl en dat moet je kunnen. Het is goed om je vooraf te verdiepen in praktische zaken als bijvoorbeeld de mogelijkheden om elders te wonen en hoe je je het beste kunt verzekeren. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je een eigen business hebt, voldoende opdrachten binnenhaalt en zelfstandig kunt werken. Je moet immers in je levensonderhoud kunnen voorzien. Goed voor jezelf zorgen is dan ook een belangrijke waarde om als digital nomad te kunnen leven. 

Dat betekent niet alleen dat je op de een of de andere manier je geld weet te verdienen, maar dat je ook fit en blij bent. Als je het werk niet leuk vindt, lukt het zelfs op een tropisch eiland niet. En als je niet fit genoeg blijft, kun je het reizen wel op je buik schrijven. Daar zijn gewoonweg een goede conditie, focus en een positieve mindset voor nodig. 

Handige travel yogamat houd je overal fit

Niet voor niets doen veel digital nomads tijdens het reizen, op een toffe locatie natuurlijk, aan sport. Een sport die ze op alle mogelijke plekken kunnen uitvoeren zoals hiken en hardlopen. Ook hiervoor geldt: weinig voor nodig en je kunt het overal doen. Met een paar hardloop- of trailschoenen ben je er al. Ook yoga is een manier om fit en gefocust te blijven. Daar zijn slechts een yogamat en soepel vallende kleding voor nodig. Een handige travel yogamat is dan een uitkomst. Makkelijk mee te nemen en altijd bij de hand. 

Wie op die manier invulling geeft aan zijn (werkende) leven, kan de wereld rond. Veelal zijn het bloggers, schrijvers, grafisch vormgevers, fotografen en marketingconsultants die op deze manier hun werkweek vormgeven. Ergens op de wereld. Het is een bewuste keuze om op die manier te leven, maar steeds meer mensen doen het. Niet alleen jonge mensen, maar zeker ook vijftigplussers die het roer omgooien en de wereld in trekken. De vrijheid en de wereld lonken. 

Dit artikel wordt je aangeboden door Yogashop.

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Copy link