WERELDREIZIGERS.NL
Home » Gesponsord » Wintersport | 5x goedkope bestemmingen

Wintersport | 5x goedkope bestemmingen

Droom je tijdens deze hitte over witte pistes en gezelligheid in de bergen aankomende winter? Dan hebben we hier enkele budget-vriendelijke wintersport-bestemmingen voor je! Op wintersport gaan hoeft namelijk niet te betekenen dat je platzak raakt. Met de volgende bestemmingen kun je flink genieten op de pistes én nog geld overhouden voor het updaten van je wintersportbenodigdheden.

1. Vogel, Slovenië

Hoewel Slovenië op een goede afstand ligt van Nederland, zijn er in het land veel wintersport mogelijkheden. Vogel is niet de meest bekende, maar daar wel één van. Het gebied is onderdeel van Triglav National Park (locatie hier) en heeft 30 kilometer aan pistes met een behoorlijke sneeuwzekerheid.

Triglav in de winter

Het is een prachtig ski-gebied en het is uiterst geschikt voor families. Er is niet echt veel nachtleven, maar de prijzen liggen hier wel een stuk lager dan bijvoorbeeld ski-gebieden in de Alpen. Een skipas (hier te koop) kost je gemiddeld 35 euro per dag of 153 euro voor zes dagen. Een biertje kost gemiddeld slechts twee euro en een fles wijn zo´n 5 euro.

Dit is een enorm verschil met bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland. Misschien kun je het geld dat je overhoudt wel investeren in nieuwe wintersport gear. Is dit het jaar dat je nieuwe ski’s of een nieuwe ski-jas voor heren kunt kopen, waar je nog veel jaren van kunt genieten?

2. Borovets, Bulgarije

Borovets ligt ook niet naast de deur, maar is een levendige, goedkope en gezellige stad en het oudste ski-resort van Bulgarije! Het is een ski-gebied met 58 km piste en ligt ten zuiden van de hoofdstad Sofia. Van half december tot half maart heb je er grote sneeuwzekerheid. Het heeft een geweldig nachtleven, dus dé wintersport-bestemming voor de feestbeesten onder ons.

Een drankje kost je tussen de 2,50 en 3,05 euro. Let op: Je betaalt hier met de Bulgaarse Lev (BGN). Een dag skipas kost omgerekend 38,35 euro en 188,85 euro voor 6 dagen. Een koopje in vergelijking met Oostenrijk en Zwitserland, dus geld over voor nieuwe ski-kleding!

3. Livigno, Italië

Livigno ligt in het noorden van Italië nét onder Zwitserland, in een duty-free zone. Het heeft 115 kilometer aan pistes en van half december tot april is er tussen de 70 en 100% sneeuwzekerheid!

Livigno in de winter

Er is niet erg veel nachtleven, maar gezelligheid is er wel te vinden. Een biertje kost je er gemiddeld 3 tot 5 euro, afhankelijk van in welke bar je bent. Een Skipas voor 6 dagen kost 259,- euro en per dag 52,- euro.

4. Söll, Oostenrijk

Söll is een klein stadje in Tirol in Oostenrijk. Het is perfect rustig voor families en beginners. en heeft 288 km pistes. Après-Ski vind je er ook, maar is groter en internationaler bij buurman Westendorf. Omdat het grenst aan Westendorf en andere grote(re) ski-gebieden, kun je er in de omgeving gemakkelijk accommodaties en dus gezelligheid vinden.

Gemiddeld kost een biertje of wijntje je 4 euro. Een Skipas kost je voor een dag 51,50 euro of 245 voor zes dagen.

5. Andermatt, Zwitserland

Andermatt is dan wel niet goedkoper dan de bestemmingen in Slovenië of Bulgarije, maar wel een goedkopere optie voor in Zwitserland. Het heeft 101 kilometer piste. Het is geschikt voor gevorderden, het is er rustig en je kunt er goed eten. Door de ligging is het een uitgesproken sneeuwzeker gebied.

Andermatt in de winter

Je betaalt er voor een biertje 5,60 euro. Voor een skipas betaal je 95 euro per dag of 335 euro per zes dagen. Wellicht bestaan je ski-kleding updates dit jaar slechts uit een paar nieuwe handschoenen en dikke sokken in plaats van een nieuwe ski-jas, maar besparen zal je ook hier zeker!

Lees ook: Roadtrip Zwitserland | Wat te doen in Lauterbrunnen en Interlaken

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link