Wereldreizigers.nl
Home » Gesponsord » Op zonvakantie? Bescherm jezelf tegen de zon met deze tips

Op zonvakantie? Bescherm jezelf tegen de zon met deze tips

Heb jij de zomervakantie al geboekt? Of ga je liever tijdens de grijze donkere maanden op zoek naar een aantal zonnestralen. De meeste mensen kiezen voor een zonnige bestemming voor een vakantie. Genieten van de heerlijke zonnestralen op het strand, de prachtige zonsondergang tijdens een diner. Of bakken bij het zwembad voor een lekker kleurtje. We zijn gek op de zon! Onze huid wordt echter iets minder blij van de zon. Het is daarom ontzettend belangrijk om jouw huid goed te beschermen tegen de zonnestralen. Maar wist je dat niet alleen jouw huid gevoelig is voor de zon? De zon heeft ook een negatief effect op jouw haar. Zonbescherming haar is dan ook net zo belangrijk als zonbescherming voor de huid. Hoe jij jouw huid & haar het beste beschermt lees je hier.  

Het gevaar van de zon

Er zijn een aantal gevaren waar je rekening mee moet houden wanneer je de zon opzoekt. Zo kan je huid verbranden, verouderen en kan zelfs de kans op huidkanker flink vergroten wanneer je te vaak onbeschermd in de zon gaat zitten.

  • Verbranden; wanneer je te lang in de zon gaat zitten zonder de juiste bescherming kan jouw huid verbranden. De huid wordt rood en warm en bij hele erge verbranding kunnen er zelfs blaren ontstaan. De kans op een zonnesteek bij flinke verbranding is groot. Je kan dan koorts krijgen en je erg ziek voelen.
  • Huidveroudering; door te vaak onbeschermd in de zon te zitten versnelt het verouderingsproces van de huid. Dat wil zeggen dat er sneller rimpels ontstaan en dat de huidelasticiteit verloren gaat.
  • Huidkanker; het meest ernstige gevolg van te lang in de zon zitten is huidkanker. Wanneer de huidcellen door de zon beschadigd worden, ontstaan er kleine littekentjes in de cellen. Hoe meer van deze littekentjes er ontstaan, hoe groter de kans op huidkanker.

Het effect van de zon op jouw haar

Naast dat het ontzettend belangrijk is om jouw huid goed te beschermen tegen de zon. Moet je ook je haar beschermen tegen de zon. De zon kan jouw haar namelijk uitdrogen en zorgen voor gespleten haarpunten. Daarnaast gebeurd het vaak dat jouw haar door de zon verbleekt. Je zou de zon kunnen vergelijken met het gebruiken van een föhn, we weten allemaal wel dat dit niet heel goed is voor jouw haar. Heb jij geverfd haar? Dan is jouw haar nog gevoeliger voor zonlicht doordat het de kleur sneller vervaagd en beschadigd. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor zonbescherming voor jouw haar. Bij Hairlust ben je hiervoor op het juiste adres. Daarnaast kun je je haar extra beschermen door een petje te dragen en met natte haren zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Waterdruppels vergroten namelijk het effect van de zon op jouw haar.

Bescherm je huid tegen de zon

Zonnebrandcrème op vakantie is net zo onmisbaar als jouw paspoort. Hoewel de UV stralen van de zon zorgen voor het aanmaken van vitamine D. Is teveel zon schadelijk voor jouw gezondheid. Daarom is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon. Bij de aanschaf van zonnebrand is het belangrijk om op een aantal dingen te letten: 

  • Let op het type UV filter. Je hebt hierbij de keuze uit chemische filters of minerale filters. Chemische filters zorgen ervoor dat de zonnebrand in jouw huid trekt en zonlicht onschadelijk maakt door het te absorberen. Minerale filters zorgen voor een beschermende laag op jouw huid waardoor de zonnestralen worden weerkaatst. Beide filters werken even goed en hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Zo moet een chemische filter eerst 15 tot 30 minuten intrekken en werkt een minerale zonnebrand meteen. Kan een chemische filter zorgen voor huidklachten en is een minerale filter geschikt voor alle huidtypes. Daarentegen blijft de minerale zonnebrand op je huid liggen waardoor je een vettig gevoel kunt krijgen of een witte waas op je huid. Chemische filters trekken gemakkelijk in. Minerale filters worden vaak gezien als de meest milieuvriendelijke.
  • Kies voor een zo hoog mogelijke factor. Hoe hoger de factor, hoe langer de zonnebrand je huid kan beschermen.
  • Bescherm jezelf ook op andere manieren tegen de zon. Draag een hoedje, een zonnebril of een shirt als bescherming tegen de zon.
  • Vergeet ook op bewolkte dagen niet om je huid en je haar te beschermen. Een bewolkte dag is ontzettend verraderlijk en de zon kan zelfs door de wolken beschadigingen aanbrengen.
  • -Voordat je vertrekt naar de plek van bestemming is het belangrijk om de regels rondom zonnebrand te checken. Sommige landen hebben namelijk een verbod op bepaalde soorten zonnebrand of bepaalde ingrediënten in de zonnebrand om het milieu te beschermen.
  • Gebruik een andere zonnebrand voor je gezicht dan voor de rest van je lichaam. De huid in je gezicht is een stuk dunner en heeft dus meer bescherming nodig.
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link