Wereldreizigers.nl

El Salvador

Home » Midden-Amerika » El Salvador

El Salvador is een klein land in Midden-Amerika, bekend om zijn prachtige natuur, culturele rijkdom en historische bezienswaardigheden. Hoewel er een aantal problemen zijn met criminaliteit in het land, zijn er nog steeds veel redenen om El Salvador te bezoeken.

Een populaire bestemming in El Salvador is de stad Antigua, gelegen in de heuvels rondom de hoofdstad San Salvador. Deze stad is vooral bekend om zijn koloniale architectuur en historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Antigua, het Convento de las Capuchinas en het Palacio de los Normand-Gómez.

Lake Coatepeque is ook een populaire bestemming voor toeristen, omdat het een prachtig meer is om te zwemmen, te surfen en te varen. Er zijn ook veel restaurants rondom het meer waar je kunt genieten van de lokale keuken.

De Joya de Cerén, een prachtige Mayaruïne, is ook een interessante plek om te bezoeken. Dit is een pre-Columbiaanse nederzetting die in de staat van bewaring is gehouden na een vulkaanuitbarsting in 600 A.D.

Tot slot, El Salvador heeft ook een aantal prachtige stranden, zoals El Zonte, El Tunco en La Libertad, waar je kunt zonnebaden, surfen, duiken en snorkelen.

Translate »