Wereldreizigers.nl
Home » Midden-Amerika » Mexico » Reizen met VW T3 buscamper (3) | La Punta en Chacahua, Mexico

Reizen met VW T3 buscamper (3) | La Punta en Chacahua, Mexico

Nadat de eerste week studeren erop zat, was het tijd voor een citytrip. En wel naar Chacahua (met dank aan de docente voor een gedetailleerde routebeschrijving ?)! Niet te verwarren met Chupacabra (mythisch beest in Midden-Amerika), dat gebeurt mij al een week namelijk.

Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (1) | Van droom tot werkelijkheid
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (2) | Eindelijk vertrekken!
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (3) | La Punta en Chacahua, Mexico

Bioluminescence

Het meer van Chacahua (locatie hier) staat bekend om de zogeheten bioluminescence. Het is een tripje van een paar uur met verschillende ‘collectivos’. Dit zijn voertuigen; pick-ups, busjes, bootjes enz. Waarvan de kosten in principe door het aantal inzittende wordt gedeeld. Gevoelsmatig altijd net iets meer voor de toeristen ?.

Eenmaal bij het meer vonden we een cabana om te slapen, waarschijnlijk weer voor te veel geld. Gelukkig deed de vrouw er iets vanaf toen ik in het Spaans zei dat het een ‘beetje goedkoop’ was. We snapten elkaar.

We waren gewaarschuwd voor de muggen en terecht. Op de weg naar het centrum, dat was zo’n 10 minuten lopen, werden we helemaal lek gestoken. +1 voor Deet.

Na het zien van de zonsondergang hadden we in de avond een tour geboekt op het meer. Voor wat we dachten 400 pesos, dit bleek 500, de getallen hebben we hierna nog eens goed doorgenomen ?.

We hadden het juiste weekend gekozen, want het was nieuwe maan. Hierdoor was het op z’n donkerst in de nacht en konden we het licht van het meer nog beter zien. Helaas is het niet gelukt om het te fotograferen. Maar stel je voor dat iedere druppel water of spetter licht geeft! Achter en langs de zijkant was een grote stroom van miniscule lampjes! Als je in het water ging zwemmen zag je allemaal lichtjes voor je ogen en vissen die door het water zwemmen of een sprongetje maken, hebben een sliert van lichtgevend water achter zich aan. Dit kan wel door als ‘magisch’! 

Zonsondergang Chacahua
Chacahua, Mexico | Zonsondergang

Schildpadden vrijlaten

Ow! En we hebben iets goeds voor de dieren gedaan. We hebben Juan en Pablo de wijde wereld in gestuurd (onze baby ?). Tijd gaat zo snel.. het ene moment leer je ze kennen, het volgende moment moet je ze laten gaan.

Chacahua, Mexico | Schildpadje vrijlaten
Chacahua, Mexico | Schildpadje vrijlaten

The trap of La Punta

Inmiddels zijn we (al) anderhalve week hier in Mexico en raken steeds meer gewend. We moeten oppassen dat we niet teveel gewend raken aan een plek. Dat gaat straks wel anders zijn als we eenmaal verenigd zijn met onze camper Karel.

De lokale hippies hebben het wel eens over ‘The trap of La Punta’, dat wil zeggen dat een hoop van de bewoners hier voor een vakantie naar toe kwamen en inmiddels al jaren hier een hippie zijn. Dat gaat ons niet gebeuren, hoewel we net voor de tweede keer een week hebben bijgeboekt ? (Puur voor de Spaans lessen en omdat we toch moeten wachten op Kareltje). Oké weinig nieuwe plekjes maar wel weer veel gedaan en geleerd!

Het leven op La Punta

 • We kijken (bijna) iedere avond de zonsondergang waarna een collectief applaus volgt van iedereen op het strand. Want ja, toch knap dat die zon dat iedere dag doet. 
 • Dat brengt me bij punt twee; volgens mij is school hier niet zo normaal. We spelen wel eens een spelletje met onze Spaans docent, als hij 5 en 3 dobbelt moet hij hard op tellen om tot de bevinding te komen dat het 8 is. Onze receptioniste heeft ons ontbijtkaartje verlengd tot de volgende datum: 1th of 8th of may (die kende ik nog niet). En het getijde verandert 6 uur na 12 uur s middags. Dat is 13, 14, 15, 16, 17, 18 uur. Goed, de klok gebruiken ze hier toch niet veel, dus misschien komt het daardoor. 
 • We hebben er weer een les salsa dansen op zitten. 
 • We kijken naar de vuurmeneer op het strand en geven hem geld als dank voor het spetteren met benzine op ons. ? 
 • We doen af en toe mee aan de yogales hier en het was nog best relaxed ? 
 • Dieke maakt meer dierenvriendjes 
 • Ik spot meer toekomstige kareltjes (niet doorvertellen aan Dieke) 
 • En als er tijd is maken we ook nog vriendjes (met dieren). 
Rob zijn hobby
Rob zijn hobby

Andere ervaringen

 • Mexicanen hier in het zuidelijke deel, zijn klein. Kennelijk hebben ze geen beenruimte nodig. 
 • Hoewel reizen met de ‘collectivos’ goedkoop is, is rijden met Karel goedkoper 🙂 
 • Taxistas (chauffeurs) geven graag hun nummer zodat je ze kan bellen als je weer een taxi nodig hebt. (Ramon onze tuctuc chauffeur is een held door met ons achter een taxi aan te racen, zodat we terug naar Puerto konden komen ?) 
Lange Nederlander in een kleine Mexicaanse Taxi
Lange Nederlander in een kleine Mexicaanse Taxi
De tuk-tuk held in Mexico
De tuk-tuk held in Mexico
Zonsondergang Puerto Escondido
Zonsondergang Puerto Escondido

Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (1) | Van droom tot werkelijkheid
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (2) | Eindelijk vertrekken!
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (3) | La Punta en Chacahua, Mexico

Avatar foto

Dieke en Rob

Vluchtgedrag?! wellicht.. wie gaat er nu met een gammel VW busje naar de andere kant van de wereld? Nou wij dus! Wij, Rob, Dieke en de VW Syncro camper genaamd Karel de Grote (onze eerste bus heette Karel en je raad het al; deze is groter) kiezen ervoor om van Mexico naar Uruguay te rijden en dat bevalt tot op heden, (bijna)helemaal top!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link