23.3K Followers

Oman

Home » Midden-Oosten » Oman

Wil je een cultuur ontmoeten die duizenden jaren oud is? Dan is Oman een fabelachtig land om heen te gaan. Oman ligt in het noordoosten van het Arabische schiereiland en heeft een deels Portugese achtergrond. Nadat Oman onderdeel uitmaakte van het Ottomaanse rijk, werd het land geleid door een sultan. Zelfs de huidige sultan is nog steeds een directe afstammeling van deze heerser. Ook kan je nog steeds makkelijk een woordje Engels praten doordat de Britten hier een protectoraat hebben gesticht tot de jaren ‘70. Altijd handig. Oman is waarschijnlijk het meest bekend door zijn olie-industrie dat nog steeds een belangrijk bron van inkomsten is.

Sprookjesachtig Masqat

De hoofdstad van Oman is de schitterende stad Masqat. Loop rond in de gelijknamige wijk en je ziet direct de pracht en praal van dit bijzondere land. Het koninklijk paleis, de grote moskee en kleurige straatjes laten het kenmerkende beeld zien van een Arabische stad in bloei. Andere interessante steden zijn Ibra met zijn levendige markt (Souq), Nizwa met het nabijgelegen fort van Jabrin en Bahla.

Natuur van Oman

Wil je even weg van de steden, ga dan naar Wadi Shab, een schitterend natuurgebied. Hier vind je rotspartijen, watervallen en grotten. Een nog groter grottenstelsel vind je 100 km ten zuiden van Masqat. De grootste grotkamer heet Majlis al Jinn, met een oppervlakte van 330 m bij 225 m. Het plafond reikt maar liefst 120 m in de hoogte. Er zijn ook veel archeologische plekken te vinden zoals opgravingen bij Bat, Al-Khutm, Al-Ayn en Samad Al-Shan. Uiteraard is een safari per kameel door de dorre woestijn een must in dit unieke land.

Translate »