WERELDREIZIGERS.NL
Home » Noord-Amerika » Canada » Tips voor Vancouver | Complete reisgids – door een local (!)

Tips voor Vancouver | Complete reisgids – door een local (!)

Omdat ik al even in Vancouver woon heb ik al veel kansen gehad om deze mooie omgeving te ontdekken en geloof het of niet, ik kom soms nog plekjes tegen waar ik nog nooit geweest ben. Ik hou van fotografie alsook van wandelen/hiken (wel geen extreme hikes) en zo kom je dan wel eens op mooie plekjes terecht. Ik ben ook regelmatig actief op Facebook groepen of forums in verband met reizen naar Canada en Amerika. In deze uitgebreide blog vind je al mijn tips voor Vancouver.

Plan hier je vakantie naar Canada

Over Vancouver

Vancouver is een veel bezochte stad en wordt door velen dikwijls gezien als een stad en niet meer. Misschien wel een stad met een mooie ligging aan het water en met zichten op bergen. Of een stad waar vele daklozen en drugsverslaafden rondhangen, wat in een bepaalde regio van het centrum van Vancouver inderdaad zo is, en zeker geen mooi beeld geeft aan de stad… Maar het is nu eenmaal zo. 

Vele toeristen bezoeken dan meestal ook alleen maar de bekende plekjes in het centrum van de stad en het meest populaire Stanley Park (wat zeker wel de moeite is) of een paar andere bekende attracties die meestal krioelen van toeristen. Verder dan dat komen de meesten niet en denken dat Vancouver enkel stad is.

Mensen die reizen voor de natuur willen zo snel mogelijk uit Vancouver weg. Wat enigszins te begrijpen is, maar als je na een vlucht een paar dagen in Vancouver wil acclimatiseren dan is er zeker veel moois te zien en doen. Ik wil met deze blog laten zien dat Vancouver niet alleen een (leuke/mooie) stad is, maar dat je binnen het half uur tot uur van het centrum ook in de ongerepte natuur kan staan.

Jonge Stad

Vancouver is nog een redelijk jonge stad vergeleken met Europese steden en is dus meer een stad met grote glazen gebouwen, zeg maar. Hier en daar staan er ook wat oudere gebouwen tussen die de stad toch een beetje karakter geven en is er zeker ook wel wat historisch te vinden. Zo zijn er historische gedeelten in de stad alsook een Chinatown, welke één van de grootste is in Noord-Amerika.

Het centrum van Vancouver zelf is niet zo heel groot en is eigenlijk goed te voet te doen. Je bent er te voet in bijna een dik half uur doorheen van de ene kant naar de andere omdat het maar enkele kilometers lang en breed is.

Vancouver is voor een groot deel omringd door water en heeft een mooie haven met zichten op de bergen en het water.  Er zijn ook een deel stranden waar je kan luieren en genieten. 

Vancouver maakt deel uit van Metro Vancouver of ook wel Greater Vancouver of The Lower Mainland genoemd en dat strekt zich uit tot Langley wat zo een 50km verderop gelegen is. 

Downtown Vancouver by night | Tips voor Vancouver
Downtown Vancouver by night | Tips voor Vancouver

Agglomeratie en algemene informatie

De agglomeratie Groot-Vancouver (Metro-Vancouver of Greater Vancouver of ook wel the Lower Mainland genoemd) bestaat uit 21 gemeentes en hierdoor is er een grote variatie aan attracties/bezienswaardigheden van stadsleven tot pure natuur.

De volgende gemeentes behoren tot deze agglomeratie: Village of Anmore, Village of Belcarra, Bowen Island Municipality, City of Burnaby, City of Coquitlam, Corporation of Delta, City of Langley, Township of Langley, Village of Lions Bay, District of Maple Ridge, City of New Westminster, City of North Vancouver, District of North, District of Pitt Meadows, City of Port Coquitlam, City of Port Moody, City of Richmond, City of Surrey, City of Vancouver, District of West Vancouver, City of White Rock.

Vancouver is de grootste stad aan de westkust van Canada. De stad heeft een prachtige ligging dicht aan het water en omringd door bergen. Er heerst een zacht klimaat met warme zomers en milde winters.

Hoge leefbaarheid

Vancouver zelf ziet niet dikwijls sneeuw in de winter, maar de lokale bergen in de omgeving gelukkig wel. Het is dus een ideale stad om het hele jaar door te bezoeken en zo heeft elk seizoen zijn charmes. Een stad waar het gerust mogelijk is om ’s morgens te gaan skiën en ’s namiddags te gaan zeilen/strandhangen. Tegenwoordig behoort Vancouver tot de top steden wereldwijd als het aankomt op leefbaarheid en de kwaliteit van het leven, maar het leven wordt hier ook elk jaar duurder en duurder.

Voor toeristen die de provincies British Columbia, Alberta en in mindere mate Yukon en Northwest Territories bezoeken alsook de Amerikaanse staten Alaska en Washington, kiezen vaak voor Vancouver als hun vertrek en/of aankomstpunt. Als de tijd het toelaat zou ik zeker meerdere dagen Vancouver bezoeken, want de stad en zijn nabije omgeving is het zeker waard. Er zijn leuke en hippe wijken, gezellige restaurants, goede winkelmogelijkheden, prachtige stadsparken en ongerepte natuur net buiten de stad zelf waar je heerlijk kunt genieten, dus je bent in Vancouver in uitstekende handen.

Lees ook: Alle Nationale Parken in de Verenigde Staten van Amerika | Lijst

Meest bekende bezienswaardigheden

1. Capilano Suspension Bridge

Waarschijnlijk mag deze brug zich de meest bekende (lees ook de meest bezochte en erg drukke) attractie van Vancouver noemen. De Capilano Suspension Bridge (locatie hier) is een 136 meter lange houten hangbrug, die zo een 70m boven de Capilano rivier hangt. Het zicht boven de rivier en tussen de bomen is erg mooi.

Capilano Suspension Bridge Park | Tips voor Vancouver
Capilano Suspension Bridge Park | Tips voor Vancouver

Je hebt er ook Tree Adventure met vele bruggetjes die hoger in de bomen elkaar verbinden. Verder is er ook de Cliffwalk met mooie zichten over de rivier/Canyon. Er is een entree te betalen om Capilano Suspension Bridge Park te bezoeken.

2. Capilano River Regional Park

Naast het park met hangbrug ligt het mooie Capilano River Regional Park (gratis te bezoeken). Dit park heeft ook wat brugjes over de rivier (wel gewone brugjes, niet van die lange hangbruggen) en je kan er een wandelingen doen tot aan de Cleveland Dam en Capilano Lake. 

Treetops Adventure in Capilano River Regional Park | Tips voor Vancouver
Treetops Adventure in Capilano River Regional Park | Tips voor Vancouver

Er is een ook een viskwekerij die gratis te bezoeken is. Dit park is erg rustig vergeleken met Capilano Suspension Bridge en een favoriet bij ons tijdens een warme zomer dag. Lekker door de bossen wandelen en genieten bij de rivier.  In dit park heb je een paar leuke hikes om te volgen van korte tot langere. 

3. Lynn Canyon Park

Een ander alternatief is Lynn Canyon/Valley Park in North Vancouver. Hier heb je ook een dergelijke hangbrug (locatie hier), maar niet zo lang en hoog (een 50m lang en 50m hoog).

Dit park is erg mooi met veel natuur. Het is er niet zo druk want de meeste toeristen kennen dit park niet zo direct. Ga dan ook wat vroeger op de dag en je hebt de brug soms voor jezelf (zeker buiten het zomer seizoen).

Hangbrug in Lynn Canyon Park | Tips voor Vancouver
Hangbrug in Lynn Canyon Park | Tips voor Vancouver

Er zijn verschillende prachtige wandelroutes zodra je de brug over bent in de ongerepte natuur met watervallen, een helder groene rivier en een meer. Zeker de moeite om na de brug links te gaan en tot aan de 30 foot pool te wandelen, deze wandeling is ongeveer 15 minuten (enkele weg). En als je terug komt kan je stroomafwaarts gaan om de Twin Falls te zien, ongeveer 20 minuten wandelen (enkele weg) als je na de brug rechts afslaat. Vanaf beiden plaatsen kan je ook nog verder wandelen als je wil en de tijd hebt.

Waterval in Lynn Canyon Park | Tips voor Vancouver
Waterval in Lynn Canyon Park | Tips voor Vancouver
Bospad in Lynn Canyon Park
Bospad in Lynn Canyon Park
Rivier in Lynn Canyon Park
Rivier in Lynn Canyon Park
Waterval in Lynn Canyon Park
Waterval in Lynn Canyon Park

4. Stanley Park

Dit prachtig stuk natuurgebied is sinds 1888 genaamd als stadspark. Jaarlijks wordt dit park bezocht door zo’n 8 miljoen bezoekers. Veel inwoners van Vancouver en nabije omstreken gebruiken het park niet alleen om te rusten, maar ook om te sporten op het omliggende pad wat the Seawall heet.

Stanley Park
Vancouver Skyline vanaf Stanley Park | Tips voor Vancouver

The Seawall is 10km lang en gaat volledig rond het park heen en langs het water op met zichten om elke draai. De route is over het algemeen vlak en ideaal om te wandelen alsook om te fietsen. Het heeft een apart wandelpad en fietspad rondom het park. Daarnaast is er ook een weg rondom het park voor auto’s met voldoende parkeer plekjes om bij de vele bezienswaardigheden en zichten te stoppen.

Totempalen in Stanley Park
Totempalen in Stanley Park

Men kan fietsen huren net voor de ingang van Stanley Park in downtown Vancouver bij de vele verschillende fietsverhuurbedrijven. Gewoon even op Google zoeken en je kan er zo een deel vinden.

Stanley Park in de herfst
Stanley Park in de herfst
Stanley Park en de Lions Gate Bridge
Stanley Park en de Lions Gate Bridge

Om je een indruk te geven van hoe groot dit park is, kunnen we melden dat het nog eens 10% groter is dan het Central Park van New York City. Stanley Park heeft ook vele wandelpaden binnen het park zelf. Je vindt er ook het Vancouver Aquarium, sportvelden, meren, zwembaden, stranden, standbeelden, totempalen, speeltuinen en diverse plekjes om te picknicken. Verder zijn er ook zo een 30 kilometers aan wandelpaden binnen het park zelf. Er liggen ook wat restaurants in het park en alsook souvenir winkeltjes/koffie shops.

Het strand van Stanley Park
Het strand van Stanley Park

5. Gastown

De oude historische binnenstad van Vancouver is vernoemd naar de zeeman Gassy Jack Deighton, die er in 1867 als eerste arriveerde. Al snel werd het een handelscentrum en dit bracht met zich mee dat de wijk floreerde als centrum van de stad.

De Gastown Steam Clock | Tips voor Vancouver
De Gastown Steam Clock | Tips voor Vancouver

Tegenwoordig is dit deel van de stad ‘hip and happening’ met vele gezellige restaurants en andere horecagelegenheden. Gastown is een wijk die tegenwoordig erg geliefd is bij architecten, kunstenaars, acteurs en nieuwe media bedrijven. Als bezienswaardigheid staat de oude stoomklok op de hoek van Cambie en Water Street (locatie hier) nog altijd hoog bovenaan de lijst. Winkel liefhebbers komen er ook goed aan hun trekken met de vele leuke boetieks alsook vele souvenirs winkeltjes en meer.

Gastown | Tips voor Vancouver
Gastown | Tips voor Vancouver

6. Granville Island

Op dit schiereiland (locatie hier) is de grootste openbare overdekte markt van Vancouver te vinden en zijn er een heel deel winkeltjes en kraampjes met voornamelijk handgemaakte artikelen en artistieke beroepen. Veel lokale producten worden hier ook aan de man gebracht. Alleen al aan culinaire lekkernijen zijn er tientallen kramen.

Welkom in Granville Island
Welkom in Granville Island

Deze markt heeft ook veel verse groenten/fruit kraampjes, bakkerij kraampjes, vers vlees en verse vis, delicatessen en nog vele andere etenswaren. Natuurlijk zijn op deze markt ook andere producten te verkrijgen zoals kleding, huishoudelijke spullen en andere prullaria.

De markt heeft ook vele eetkraampjes om lekker te lunchen/dineren, maar buiten de markt zelf zijn er ook verschillende goede restaurants te vinden op Granville Island. Buiten de markt zelf zijn er ook vele leuke winkeltjes, kunstgalerijen alsook een kids market en een park met speeltuin. Granville Island is ook een goede plek om Whale Watching tours doen, er zijn enkele bedrijven die van hieruit vertrekken.

Verse groenten en fruit in Granville Island
Verse groenten en fruit in Granville Island

7. Vancouver Lookout

Zoals het een grote stad betaamt heeft ook Vancouver haar eigen uitzichtpunt. Vanaf de Vancouver Lookout heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Vancouver inclusief Stanley Park, Burrard Inlet en de bergen achter North Vancouver.

Vancouver Lookout is gevestigd in het Vancouver Harbour Centre (locatie hier). Met een hoogte van 147 meter en volgens de website van Vancouver Lookout bevind je je op het panorama gedeelte op een hoogte van 168,6 meter. Voor de toerist die wil genieten van een fantastisch uitzicht over de stad en de omgeving, is de Vancouver Lookout zeker de moeite waard.

Vancouver Lookout zit in het ronde gedeelte dat bovenop de wolkenkrabber staat. Een verdieping hoger zit restaurant Top of Vancouver. Als je hier gaat eten heb je hetzelfde uitzicht, maar hoef je geen entree te betalen.  

De ronde toren is de Vancouver Lookout
De ronde toren is de Vancouver Lookout

8. Grouse Mountain

Er zijn 3 verschillende lokale bergen om te bezoeken, maar de bekendste en een grote attractie die ik eigenlijk wel kan aanraden voor het hele gezin (ook al is het erg toeristisch) is Grouse Mountain (locatie hier).

Grouse Mountain | Tips voor Vancouver
Grouse Mountain | Tips voor Vancouver

Hier kan je met de SkyRide naar boven in 7 minuten. Dit kost je wel wat, maar er is vanalles inbegrepen in je ticket. In de zomer (van begin juni tot eind september meestal) zijn er Lumberjack Shows, begeleide wandelingen, stoeltjesliften naar de top, een roofvogelshow, een beschermd gebied waar twee grizzly beren leven en nog veel meer wat allemaal in de prijs zit van je ticket. Eens boven heb je ook schitterende uitzichten over de stad, de oceaan en de hele omgeving. En natuurlijk zijn hier ook eetgelegenheden alsook kleding/souvenir winkels.

Grouse Mountain
Grouse Mountain

De twee andere lokale bergen, Cypress Mountain en Mount Seymour hebben ook prachtige zichten en heel wat keuzes aan gemakkelijke en moeilijkere berg wandelingen. Beide bergen zijn per auto te bereiken en er is gratis parking bij beide bergen. Cypress Mountain heeft ook de Ealge Coaster, een rodelbaan is van bijna 2km lang. Beide bergen bieden ook eetgelegenheden aan.

Cypress Mountain (Bowen Lookout Trail)
Cypress Mountain (Bowen Lookout Trail)
Mount Seymour (Dog Mountain Trail)
Mount Seymour (Dog Mountain Trail)

Plan hier je vakantie naar Canada

Wat verder te doen in en rond Vancouver

1. Stranden

Vancouver heeft ook verschillende mooie stranden waar men in elk seizoen van kan genieten. Bekende stranden zijn English Bay Beach bij downtown Vancouver zelf alsook Second– en Third Beach in Stanley Park. Net buiten downtown Vancouver heb je Kitsilano Beach wat in de Kitsilano buurt gelegen is. 

Lees ook: Tips voor Calgary, Alberta | Roadtrip Canada (39)

Kitsilano en Spanish Banks Beach
Kitsilano en Spanish Banks Beach

Kitsilano is een leuke en hippe buurt met vele leuke restaurants, unieke winkels, koffie shops en dergelijke. Verderop van Kitsilano Beach zijn er nog wat andere stranden zoals Jericho Beach en mijn persoonlijke favoriet Spanish Banks/Locarno Beach, een heerlijk groot strand met vele parkeerplaatsen (gratis) en in de zomer bij laagtij een ideale plaats om lange wandelingen op het strand te maken (op blote voeten natuurlijk) door de plassen heen tot aan de zee. 

Soms kan het water heel ver teruggetrokken zijn door het laagtij en dan is het heerlijk wandelen. Het is er meestal ook niet druk, dus een favoriete activiteit voor ons gezin tijdens de zomer maanden. 

Kitsilano en Spanish Banks Beach
Kitsilano en Spanish Banks Beach

In West Vancouver zijn er ook een deel mooie stranden zoals Ambleside Beach en Dundarave Beach.  In North Vancouver heb je Cates Park en Deep Cove met stranden. 

Buiten Vancouver heb je nog andere parken met stranden zoals Barnet Marine Park in Burnaby, Rocky Point Park in Port Moody, Centennial Beach in Tsawwassen, Crescent Beach en White Rock Beach in White Rock.  

2. Tuinen

Vancouver heeft ook een paar hele mooie tuinen om te bezoeken, sommige zijn gratis (enkel parking te betalen) en voor sommige tuinen moet je entree betalen.

De mooiste tuinen in Vancouver zijn de volgende:

 • Queen Elizabeth Park. Hier heb je 2 verzonken tuinen zoals ze die noemen, 1 grote en 1 kleine. Hier kan je doorheen wandelen en er lijkt wel altijd iets te bloeien, maakt niet uit welk seizoen. Vanuit dit prachtige park heb je ook zichten op het centrum van Vancouver en de bergen. In Queen Elizabeth Park vind je ook de Bloedel Conservatory wat een tropische overdekte tuin is met vele vogel -en plantensoorten.  Park is gratis te bezoeken, enkel betalen voor parking.  Het Bloedel Conservatory is niet gratis en kost zo een $7.50 (5.50 euro) per persoon, kinderen zijn nog wat goedkoper.  Er is ook een restaurant in het park. 
Queen Elizabeth Park | Tips voor Vancouver
Queen Elizabeth Park | Tips voor Vancouver
Queen Elizabeth Park | Tips voor Vancouver
Queen Elizabeth Park | Tips voor Vancouver
Queen Elizabeth Park | Tips voor Vancouver
Queen Elizabeth Park | Tips voor Vancouver
 • VanDusen Gardens. Sinds 1975 zijn de 22 hectare grote tuinen opengesteld voor het publiek. Je vindt er meer dan 7500 plantensoorten uit de verschillende continenten. Gratis parking, maar betalen om binnen te kunnen een $7.50 (5.50 euro) per persoon, kinderen zijn nog wat goedkoper. 
 • Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. De klassieke Chinese tuin van Dr. Sun Yat-Sen is de eerste Chinese of “geleerde” tuin die buiten China is gebouwd en is gevestigd in Chinatown in Vancouver. De tuin bestaat uit een vrij toegankelijk openbaar park en een tuin met toegangsprijs.
Dr. Sun Yat Sen Gardens
Dr. Sun Yat Sen Gardens
 • UBC Botanical Garden and Greenheart TreeWalk. Verspreid over 44 hectaren en met de BC Rainforest Garden, met meer dan 3.500 planten gevonden in British Columbia, wat slechts 1 van de vier tuinen is die de flora van British Columbia vertegenwoordigd. Andere hoogtepunten zijn de Physick Garden, een reconstructie van een 16e-eeuwse kloostertuin beplant met geneeskrachtige kruiden; de Food Garden: een piepklein tuintje met verhoogde bedden en meer dan 180 fruitbomen, waarvan de oogst regelmatig wordt geschonken aan het Leger des Heils; en de Asian Garden, genesteld in een tweede groeiend bos aan de kust van sparren, ceders en hemlocks, met fragiele magnolia’s en meer dan 400 soorten schitterende rododendrons, waaronder zeldzame wilde soorten. De meest recente toevoeging aan de botanische tuin van UBC is de Greenheart TreeWalk, een 310 meter lang hangend pad dat aan enorme douglassparren, rode ceders en grote sparren hangt, waarvan er vele meer dan 100 jaar oud zijn. Lopend tussen de platforms krijgen bezoekers een panoramisch uitzicht op het gematigde regenwoud aan de kust van Vancouver.
 • Nitobe Memorial Gardens (ook bij UBC gelegen). Genoemd naar Dr. Inazo Nitobe, een Japanse opvoeder, geleerde en internationale diplomaat wiens persoonlijke doel was “een brug over de Stille Oceaan te worden”, zou Nitobe Memorial Garden op zijn gemak moeten worden genoten. Let op de zorg die is besteed aan de plaatsing van elke rots, boom en struik terwijl u langs de licht gebogen paden van de tuin wandelt: elk element harmonieert met de natuur. Dwaal tegen de klok in, begeleid door de rustgevende geluiden van het meertje, watervalletjes en kleine stroompjes – de tuinen bewegen van het begin via groei en veranderen naar een einde. Inheemse en geïmporteerde planten en bomen, azalea’s, bloeiende kersen, irissen en esdoorns zorgen het hele jaar door voor kleur.

3. Op regenachtige dagen

 • Vancouver Aquarium, gelegen in Stanley Park en 1 van de beste aquariums in Noord-Amerika. Bij het Vancouver Aquarium in Stanley Park kun je meer dan 8.000 diersoorten bewonderen in een schitterende omgeving.
 • Science World. Bij Science World vind je, verdeeld over twee verdiepingen, interactieve tentoonstellingen over de wetenschap en een Omnimax-bioscoop die entertainment biedt voor alle leeftijden.
Science World
Science World
Science World
Science World
 • Vancouver Art Gallery. De Vancouver Art Gallery is gespecialiseerd in artiesten van de westkust en heeft een opmerkelijke collectie van Emily Carr en de Canadese beweging Group of Seven uit de jaren 20.
 • H.R. MacMillan Space Centre en Museum of Vancouver. Deze liggen dichtbij elkaar. Bij het H.R. MacMillan Space Centre in Kitsilano worden aan de ruimtevaart gerelateerde onderwerpen inzichtelijk gemaakt met interactieve schermen.
Space Centre & Museum of Vancouver
Space Centre & Museum of Vancouver
 • Vancouver Martime Museum. Hier kan je Vancouvers zeevaartgeschiedenis ontdekken.
 • Bloedel Conservatory is een overdekte tropische tuin met verschillende tropische planten en vogels. Gelegen in Queen Elizabeth Park.
 • Lonsdale Quay is een soort overdekte markt in Noord Vancouver. Hier kan je met de seabus naartoe vanuit het centrum van Vancouver en de zichten op downtown Vancouver van hier zijn prachtig.
Lonsdale Quay
Lonsdale Quay | Tips voor Vancouver
Lonsdale Quay
Lonsdale Quay
 • Granville Island dit is ook deels een overdekte markt met ook wat winkeltjes, restaurants en dergelijke.
 • Metrotown Mall is een shopping centrum met zo’n 500 winkels. Je kan hier gemakkelijk geraken met de Skytrain, neem de millennium of expo line “eastbound” vanuit verschillende plaatsen in downtown Vancouveren en stap af bij het “Metrotow station”.
 • Museum of Anthropology gelegen bij UBC (University of British Columbia). De meer dan een half miljoen objecten tellende collectie beslaat Afrikaanse en Aziatische kunst, maar de hoofdbrok is een collectie van de oorspronkelijk indiaanse inwoners van British Columbia.
 • Fly Over Canada is de nieuwste attractie in Vancouver voor het voorjaar van 2013. Vlieg mee over de mooiste landschappen van Canada in een soort simulator wat het nog meer echt doet aanvoelen door wind, mist, geur en geluid!
 • Tsawwassen Mills Mall is een groot shopping centrum gelegen in Delta bij Vancouver en met meer dan 200 winkels om te winkelen.
Tsawwassen Mills Shopping Center
Tsawwassen Mills Shopping Center
Tsawwassen Mills Shopping Center
Tsawwassen Mills Shopping Center
 • McArthur Glenn Outlet is een designer outlet shopping centrum bij de luchthaven van Vancouver met meer dan 80 winkels zoals Guess, Coach, Nike, Adidas, Levi’s, Ugg, Vans, …

4. Musea

De stad Vancouver heeft een aantal uitstekende musea waarvan we er enkele zullen benoemen. Als eerste het Vancouver Art Gallery. Met een vaste collectie van meer dan 10.000 voornamelijk hedendaagse kunstobjecten behoort dit museum tot één van de grootste van Canada. Op bijna 40.000 vierkante meter worden diverse collectie kunststukken tentoongesteld.

Het Vancouver Maritime Museum biedt iets heel anders. Dit scheepvaartmuseum verteld je alles over de geschiedenis van de Pacific Coast. Met als pronkstuk het historische schip ‘St. Roch’ wat gedeeltelijk te betreden is.

Als laatste het Antropologisch Museum bij de Universiteit van British Columbia. Dit museum geeft op bijzondere wijze kans op verkenning van diverse architectonische schoonheden en kunst uit verschillende inheemse culturen alsook de inheemse cultuur van British Columbia en Canada.

5. Walvissen spotten

Canada leent zich prima voor een walvissen tour. Met name in de in Straat van Georgia, wat naast Vancouver ligt. Maar liefst drie walvissen families komen elk jaar naar dit gebied om zich te vullen met overheerlijke zalm, welke op weg zijn naar de Fraser rivier om te paren. Het is ook mogelijk om een historische natuurtocht te maken of een zeeleeuwen tour te boeken.

Hier zijn de lokale Vancouver Whale Watching bedrijven:

 • Vancouver Whale Watch en Seabreeze Adventures: beiden gelegen in Steveston bij Richmond, zo’n 20-30 minuten van Vancouver).
 • Wild Whales Vancouver en Prince Of Whales: beiden gelegen op Granville Island dichtbij downtown Vancouver.
 • White Rock Sea Tours: Deze is gelegen in White Rock bij Vancouver. 

6. Wandelen

Zoals ik al eerder aangaf is Vancouver een heel goed bewandelbare stad en je kan gerust te voet op ontdekking gaan. Onderweg kom je leuke winkels tegen, koffieshops, restaurants en meer. Je bent van aan de Canada Place op nog geen half uurtje wandelen aan het strand bij English Bay of andersom.

Er is ook een leuke wandeling te doen vanaf Kitsilano Beach naar Granville Island (route hier) en daar kan je eventueel lunch en terug wandelen. Of andersom. Zeker de moeite met mooie zichten langs het water en op de stad.

Dichtbij de stad

Lighthouse Park en Whytecliff Park in West Vancouver zijn leuke parken om te wandelen, zeker met kinderen. Verder heb je daar ook nog het mooie Ambleside Beach om langs het water te wandelen en strand te hangen. In North Vancouver heb je het mooie Lynn Canyon/Valley Park met vele wandelroutes, Lynn Headwaters Regional Park en Deep Cove met Quarry Rock en andere trails. Bij Deep Cove kan je ook kayaks huren. 

Lighthouse Park in West Vancouver
Lighthouse Park in West Vancouver
Whytecliff Park in West Vancouver
Whytecliff Park in West Vancouver
Deep Cove | Tips voor Vancouver
Deep Cove | Tips voor Vancouver

Wat verder van de stad

Voor diegenen met meer tijd door te brengen in Vancouver, zijn er een heel veel mooie plekken die minder toeristisch zijn. De meesten zijn een stukje buiten Vancouver gelegen. Een paar van mijn favorieten zijn de volgende:

Burnaby Mountain is erg mooi met zichten op Vancouver, de bergen, een 18km lange fjord en meer.

Burnaby Mountain | Tips voor Vancouver
Burnaby Mountain | Tips voor Vancouver
Burnaby Mountain | Tips voor Vancouver
Burnaby Mountain | Tips voor Vancouver

Buntzen Lake, Sasamat Lake en Belcarra Regional Park zijn ook erg de moeite, deze liggen in Port Moody wat een 20 minuten tot half uurtje rijden is van Vancouver.

Buntzan Lake | Tips voor Vancouver
Buntzan Lake | Tips voor Vancouver
Sasamat Lake | Tips voor Vancouver
Sasamat Lake | Tips voor Vancouver

Grant Narrows Regional Park en Pitt Lake een stukje verder van Vancouver gelegen in Pitt Meadows vind je het mooie Grant Narrows Regional Park met Pitt Lake waar je vele mooie wandelingen kan doen op dijken en langs het meer op.

Pitt Lake and Grand Narrows Regional Park
Pitt Lake and Grand Narrows Regional Park
Pitt Lake and Grand Narrows Regional Park
Pitt Lake and Grand Narrows Regional Park

Golden Ears Provincial Park een goed uur van Vancouver met veel wandel-mogelijkheden van gemakkelijk tot ervaren. Je hebt er Alouette Lake, een heerlijk gebied voor een picknick, strand hangen en dergelijke. Ik raad aan om hier ook verder te rijden naar het Gold Creek Day Use area. Van hieruit kan je de mooie wandeling doen door het bos langs Gold Creek op wat uitmondt in Alouette Lake. Ga je de andere richting uit dan volg je het trail naar de Lower Falls.

Voor nog meer mogelijkheden kijk eens op deze pagina: http://travelwestcanada.blogspot.com/p/route-deel-5-osoyoos-vancouver.html

Vervoer

Bus, SkyTrain en SeaBus

Reizen met het openbaar vervoer in Vancouver is handig en relatief goedkoop. Vervoersmaatschappij Translink biedt openbaar vervoer in de vorm van bus, SkyTrain en SeaBus. Je kan met eenzelfde ticket gebruik maken van de bus, SkyTrain en SeaBus. Er is geen tram- of metronetwerk in Vancouver, maar de SkyTrain is een soort tram op rails boven de grond. Je kunt kiezen voor losse kaartjes of een dagpas. Een dagpas is voordeliger als je vier ritten op een dag maakt in één zone, drie ritten binnen twee zones of twee ritten binnen drie zones. Op zaterdag, zondag en feestdagen betaal je altijd het tarief van één zone, ook al doorkruis je twee of drie zones. Voor kinderen van 5 tot 13 jaar geldt er een verlaagd kortingstarief. 

Kaartjes voor de bus koop je gewoon bij de chauffeur als je opstapt. Je mag vanaf dat moment binnen de eerste 90 minuten meerdere keren overstappen. Let op dat je bij de buschauffeur alleen maar gepast contant kunt betalen.

Kaartjes voor de SkyTrain en Seabus koop je bij de automaten die op de stations staan. Hierbij kun je behalve muntgeld ook gebruik maken van papiergeld (briefjes tot en met twintig dollar) en creditcard.

Reizigers die van plan zijn om het openbaar vervoer veel te gebruiken, zijn wellicht het meest gebaat met een Compass Card. Deze oplaadbare kaart koop je één keer aan voor 5,- CAD en je krijgt alle voordelen die inbegrepen zijn in de Day Pass, én je kunt de kaart opladen met een vastgesteld tarief van 5,- CAD of meer. Het tegoed verloopt overigens nooit. Je moet met de kaart in- en uitchecken bij elk soort openbaar vervoer dat je gebruikt en het tarief van de rit wordt automatisch afgeschreven van je kaart. Meer informatie over de Compass Card vind je hier.

Verder kan je ook je trip plannen via het openbaarvervoer en dat kan hier.

False Creek Ferries/Aquabus

Deze kleine bootjes (ik noem ze wel eens badkuipen) varen rond op False Creek en brengt je naar verschillende plaatsen langs het water zoals Granville Island, English Bay en zelfs Kitsilano (Maritime Museum). 

Je kan tickets kopen per trip, maar er is ook de mogelijkheid om een dag ticket kopen wat wel voordeliger is als je een paar verschillende stops wil maken. Je kan met een dag ticket dan ook de hele dag heen en weer varen tussen de 9 verschillen stops die deze bootjes maken en dat zoveel als je wil. Je blijft op elke plek zolang je wil, want deze ferries varen om de 10-15 minuten heen en weer.

False Creek Ferry op de waters van English Bay
False Creek Ferry op de waters van English Bay

Watervliegtuigjes

Een prachtige manier om Vancouver te verkennen is met een vlucht in deze watervliegtuigjes. Je kan kiezen voor een vlucht over de stad of een vlucht over de stad gecombineerd met een gletsjermeer in de bergen bij Vancouver, een vlucht naar Victoria (Vancouver Island) en meer… Kijk op de website van Harbour Air voor de mogelijkheden.

Harbour Air Seaplanes
Harbour Air Seaplanes

Accommodaties

Vancouver heeft vele mogelijkheden voor accommodaties. Diegenen die met RV/camper rondreizen kunnen op 2 plaatsen in de buurt van Vancouver verblijven op de volgende campings: Capilano River RV Park (in North Vancouver aan de voet van de Lions Gate Bridge) en Burnaby Cariboo RV Park and Campground in Burnaby dichtbij Highway 1 net buiten Vancouver zelf.

Mogelijkheden voor overnachtingen kan je ook vinden via AirBnB alsook VRBO (Vacation Rentals by Owner), verder gebruik ik ook wel Google Maps en ga dan naar Vancouver waar ik “accommodations” intik en je kan zo zien wat de mogelijkheden zijn.

Verder kan ik de volgende hotels/B&B’s aanraden:

 • The Barclay House – prijzen en beschikbaarheid hier.
 • The YWCA Hotel – prijzen en beschikbaarheid hier.
 • The Sylvia Hotel – prijzen en beschikbaarheid hier.
 • The West End Guesthouse – prijzen en beschikbaarheid hier.
 • English Bay Hotel – prijzen en beschikbaarheid hier.
 • The Best Westerns Plus Sands (English Bay) – prijzen en beschikbaarheid hier.
 • Time Squares Suite Hotel Vancouver – prijzen en beschikbaarheid hier.
 • The Westin Bayshore Hotel – prijzen en beschikbaarheid hier.
 • Pinnacle Hotel Harbourfront – prijzen en beschikbaarheid hier.

Tot slot

Wil je meer informatie over Vancouver?

Informatie over Vancouver en wat te bezoeken:

Of bezoek de officiële toerisme website van Vancouver.

Plan hier je vakantie naar Canada

Ann Badjura

Ik ben Ann en kom oorspronkelijk uit een klein dorpje van Belgisch Limburg wat tussen Genk en Maaseik ligt, Niel-bij-As om precies te zijn. Ik ben daar geboren en opgegroeid tot mijn 24ste. Hierna ben ik naar Vancouver in de mooie provincie British Columbia in Canada vertrokken om daar bij de liefde van mijn leven (een Canadees) te gaan wonen in het jaar 2000. Dat is ondertussen 22 jaar geleden en ik ben met diezelfde Canadees getrouwd, samen hebben we een dochter en wonen we nog steeds op dezelfde plaats op zo een 15km van het centrum van Vancouver.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link