Wereldreizigers.nl
Home » Noord-Amerika » Verenigde Staten » Badlands National Park | South Dakota VS

Badlands National Park | South Dakota VS

Na een paar lange dagen op saaie, rechte snelwegen komen we, per toeval en tegen zonsondergang, aan bij Badlands National Park. De eerste indruk is meteen enorm indrukwekkend.

Bijzondere rotsformaties, hoodoos (zandstenen pilaren), grote stukken prairie en grillige canyons. De Badlands staan bekend om de gekleurde rotslagen die zich uitstrekken van de bodem van de kloven tot de grillige toppen die zijn ontstaan door water- en winderosie van lagen sediment. 

Het stond in eerste instantie niet boven aan ons Verenigde Staten-lijstje om Badlands te bezoeken, maar rijdend door het park met de ondergaande zon op de rotsformaties beslissen we direct om de dag erna in dit mooie landschap door te brengen.

Lees ook: Overlanden van Noord- tot Zuid Amerika | Maak kennis met Roy en Ellen

De warme kleuren op de rotsen tijdens de ondergaande zon
De warme kleuren op de rotsen tijdens de ondergaande zon

Overnachten

We rijden naar de camping waar we eerder vandaag geboekt hebben. Bij aankomst blijkt dat we geboekt hebben bij een gelijknamige accommodatie in Canada… De plaats waar we nu willen staan, gaat pas over een paar weken open. Dit is vervelend en volgens de eigenaar is alles in de omgeving nog gesloten voor het seizoen. De eerstvolgende plaats waar hotels open zijn, zijn op een uur rijden afstand.

Als we beduusd weer in de auto zitten om een plan te bedenken, komt de eigenaar terug naar buiten en tikt op ons raam. Hij wil ons uit de brand helpen en heeft wel een motel kamer beschikbaar waar we mogen slapen, als we het onder ons kunnen houden. Natuurlijk! We zijn super blij met de oplossing, we zitten 400 meter van de ingang van Badlands National park én het is de goedkoopste nacht – op wildkamperen na – die we tot nu toe gehad hebben!

Lees ook: Alle Nationale Parken in de Verenigde Staten van Amerika | Lijst

Het uitzicht vanaf het balkon van onze slaapplaats
Het uitzicht vanaf het balkon van onze slaapplaats

Wat een landschap

Na een goede nacht in het motel, stappen we in de auto en rijden het park in. Met de ochtend zon zien de kleuren er weer heel anders uit. We stappen uit voor een hike van een paar kilometer. Het voelt surreëel; we zijn helemaal alleen en omringd door het dramatische landschap. Na de hike zijn we blij dat we de auto weer in kunnen. Badlands staat bekend om zijn koude en winderige winters en dat voelen we!

Helemaal alleen op de wereld tijdens de hike
Helemaal alleen op de wereld tijdens de hike
Helemaal alleen op de wereld tijdens de hike
Helemaal alleen op de wereld tijdens de hike

We rijden door het park over de enige verharde weg die erdoorheen loopt. Zoals bij veel nationale parken in de VS zijn er volop plaatsen waar je de auto uit kunt, met het ene indrukwekkende uitzicht na het andere. Van Oost naar West komen we eerst door de grillige rotsformaties en eindigen we op de prairies waar tegenwoordig bizons grazen. Wat een prachtige, indrukwekkende beesten zijn dit toch. Op een paar meter afstand, zie je pas hoe groot ze echt zijn! 

De prachtige vergezichten vanaf de uitzichtpunten langs de weg
De prachtige vergezichten vanaf de uitzichtpunten langs de weg
De prachtige vergezichten vanaf de uitzichtpunten langs de weg
De prachtige vergezichten vanaf de uitzichtpunten langs de weg
De indrukwekkende bizons, op een paar meter afstand!
De indrukwekkende bizons, op een paar meter afstand!
De indrukwekkende bizons, op een paar meter afstand!
De indrukwekkende bizons, op een paar meter afstand!

Omdat we niet echt gepland hadden om Badlands te bezoeken, is alles een verrassing. Wat het eigenlijk heel leuk maakt. Op het kaartje dat we bij de ingang kregen, staat ook een off-road route. We houden ervan om de gebaande paden achter ons te laten en met een auto als Red kunnen we die niet laten schieten!

Offroad

We slaan de verharde weg af, het grind pad op. De eerst paar honderd meter zijn wasbord, dit is een enorm probleem in de VS. De weg is hierbij zo geribbeld dat het lijkt alsof er met rupsbanden overheen is gereden. Maar als het pad de bergen in slingert, verandert het gelukkig.

Beste band voor Wereldreizigers
BFGoodrich Ko2 All-Terrain
5.0
€ 176,99

Wereldreizigers.nl vroeg in één van de grootste Overlander groepen ter wereld via een poll advies... Wat is de beste wereldreis band? De resultaten logen er niet om. Maar liefst 93% van de 700 stemmen koos voor deze band!

Wereldreizigers, vanlifers, overlanders en zelfs legereenheden overal ter wereld zijn het erover eens: de BFGoodrich Ko2 All-Terrain, All-Season is de beste band voor je caravan, camper, 4x4 of camperbus.

De band wordt veel gebruikt door legereenheden overal ter wereld. Ze staan er dan ook om bekend oersterk te zijn, klaar voor elk terrein in elk seizoen.

Pluspunten:
  • #1 keuze voor overlanders wereldwijd
  • Oersterk
  • All-Terrain + All-Season
  • Geweldige sneeuwband
  • Incl. alle winterkeurmerken (sneeuwvlokje, etc.)
Bestel nu
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you.

Eenmaal boven passeren we een bord met daarop high clearance vehicles only beyond this point. We rijden over een hoogvlakte begroeid met gras en een aantal boompjes. Waar we inderdaad, af en toe, onze high clearance nodig hebben en we even uit de auto moeten om te kijken welke route we gaan nemen. Op meerdere stukken rijden we vlak langs de afgrond waarbij we prachtige uitzichten hebben. Aan het einde komen we bij een uitzichtpunt over de badland rotsformaties en de daarachter gelegen prairie. We maken onze lunch en eten deze op terwijl we genieten van het uitzicht. 

Het hier staan en onze lunch eten met dit uitzicht en alle tijd nemen om het moois in je op te nemen, geeft het ultieme, vrije gevoel van het reizen waar we van houden.

Een super leuke off-road route
Een super leuke off-road route
langs stijle afgronden
langs stijle afgronden
de fantastische lunch spot!
de fantastische lunch spot!
Wilde dieren onderweg
Wilde dieren onderweg

Als je benieuwd bent geworden naar onze beelden uit Badlands National Park. Onze aflevering staat online op ons YouTube kanaal, Red’s Road Life! 

Tot de volgende, 

Roy en Ellen

Lees ook: Grensovergang van Canada naar Amerika met de auto | Onze ervaring

Avatar foto

Red’s Road Life

Roy & Ellen
Traveling North- and South-Amerika in our Jeep Wrangler Rubicon named Red
Vlogging it all on YouTube

We hebben elkaar ontmoet op Bali en na een paar maanden woonden we samen in hartje Antwerpen. We vierden Kerstmis in Parijs, reisden samen met onze camper door Zweden en Noorwegen, sliepen in een iglo tijdens onze wintersportvakantie in Oostenrijk en vlogen naar Jordanië, waar we sliepen onder de sterren in de Wadi Rum woestijn.

Then COVID hit...

We kregen iets te veel tijd om na te denken over onze dromen en voor we het wisten kochten we een Jeep Wrangler, bouwden deze om tot een huisje op all-terrain wielen en gaven hem de naam Red. We verscheepten hem naar Halifax (Canada) en nu zijn we één van onze dromen aan het waarmaken en reizen we door Noord- en Zuid Amerika.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link