Wereldreizigers.nl
Home » Noord-Amerika » Verenigde Staten » De 10 Must Sees van New York + drone video

De 10 Must Sees van New York + drone video

New York, the city that never sleeps. De stad van de hoogste wolkenkrabbers, de grootste winkels, de beste musea en de hipste restaurants. New York overtreft alles, en daarom moet je deze geweldige stad minstens één keer in je leven gezien hebben. New York is een stad die bij veel wereldreizigers hoog op de bucketlist staat. Wanneer je een rondreis maakt voor de Verenigde Staten of het land bezoekt tijdens je wereldreis, dan kan New York eigenlijk niet ontbreken aan het lijstje met must see bestemmingen. Hoog tijd dus voor een prachtige video van New York, ook dit keer weer vanuit de lucht gefilmd met een drone.

Lees ook: East Coast vs. West Coast | Verenigde Staten

New York in a nutshell

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika. De stad is tevens de dichtstbevolkte grote stad in de Verenigde Staten met circa 8,5 miljoen inwoners verspreid over een gebied van 789,43 km². Dankzij de leidinggevende en invloedrijke rol in handel, financiën, media, public relations, kunst, mode en educatie geldt zij als een van de belangrijkste wereldsteden.

Verbluffende drone beelden in 4k

Hieronder verbluffende beelden van New York, met zowel opnames die overdag als ‘s nachts gemaakt zijn. Alle populaire bezienswaardigheden komen in de video voorbij, zoals het Empire State Building, het Chrysler Building, het One World Trade Center, het Vrijheidsbeeld, Central Park en nog veel meer. Onze aanbeveling: zet gewoon je koptelefoon op, leun achterover en geniet van deze ontspannende en magische beelden van New York!

Kijk ook: Amsterdam vanuit de lucht (met een drone) in 4K

Must have voor drone-piloten
EU Dronebewijs | Drone Class
5.0
€ 99,00

Vanaf 31 december 2020 is het voor particulieren en bedrijven verplicht om een EU Dronebewijs te halen. Via de online opleidingen met examens van Drone Class realiseer je dit snel en gemakkelijk. Hierdoor ben je in staat om op een verantwoorde manier te vliegen.

Ook buiten de EU wordt het 'EU drone rijbewijs' in de meeste gevallen geaccepteerd, daarom is het raadzaam om deze ten aller tijde bij je te hebben wanneer je met je drone de lucht ingaat, waar ook ter wereld.

Pluspunten:
  • 100% slagingskans
  • voordelige prijs
  • online opleiding
Ga naar website
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you.

Must sees in New York

1. Empire State Building

Eén van de meest herkenbare gebouwen van New York is het enorme Empire State Building. Met zijn 381 meter torent hij hoog boven de andere wolkenkrabbers uit. Het pand uit 1931 was zelfs lange tijd het hoogste gebouw ter wereld! Als je in de buurt bent dan moet je echt even omhoog naar een van de twee observatieplatforms op de 86e en 102e verdieping. Vanaf hier heb je een werkelijk fantastisch uitzicht over de skyline van de stad.

2. Central Park

Central Park is misschien wel het beroemdste park ter wereld. Elk jaar komen hier maar liefst vijf keer meer bezoekers dan bij de Grand Canyon. Het park meet 1 bij 4 kilometer en vormt een enorme groene zone temidden van de wolkenkrabbers en stedelijke bebouwing van Manhattan.

3. Times Square

Times Square moet één van de beroemdste pleinen ter wereld zijn. Dagelijks bezoeken duizenden mensen de gigantische reclameschermen waarop de grootste merken adverteren.

Het plein heette eigenlijk Longacre Square, maar sinds het hoofdkwartier van de krant New York Times er gevestigd werd, wordt het Times Square genoemd. Je mag het plein zeker niet overslaan, want foto’s en video’s slagen er niet in om de magie van de plek over te brengen.

4. Shoppen in New York

We kunnen er niet om heen, deze enerverende metropool verslaat met gemak de andere steden als het gaat om shopability. Alle topmerken en gevestigde namen zijn hier op loopafstand van elkaar te vinden in het kloppend hart van de stad, Manhattan. New York stelt nooit teleur. In dit onbegrensde shopmekka kan je vaak taxfree shoppen, zowel betaalbaar als luxer dan luxe. Slenter eens door een van de duurste winkelstraten ter wereld: Fifth Avenue. Hier vind je de meest exclusieve merken bij chique boetiekjes. Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Armani, Versace, ze zijn er allemaal. Is je budget niet oneindig? Ga dan eens naar Macy’s of bezoek de Annex Flea Market op Times Square. Ben je meer van de gadgets? Dan kan je niet om de gigantische Apple Store heen! New York never sleeps, ook niet voor de doorgewinterde shopper.

5. 9/11 Memorial Park

De aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001 staan in ieders geheugen gegrift. Er kwamen toen bijna 3000 mensen om het leven. Op de plek waar de torens stonden, vind je tegenwoordig twee bijzondere fonteinen. Op de randen van de fonteinen staan de namen van alle dodelijke slachtoffers gegraveerd. Deze plek herdenkt een belangrijk stuk geschiedenis van de stad en je mag het monument daarom absoluut niet links laten liggen.

Naast de fonteinen werd het nieuwe One World Trade Center opgetrokken, de hoogte skyscraper van New York. Je kan het gebouw bezoeken en naar het observatiedek gaan vanwaar je een indrukwekkend uitzicht over Manhattan hebt. Het World Trade Center en de September 11 Memorial vind je tussen West St, Church St, Fulton St en Liberty St.

6. Grand Central Station

Het centrale station van New York vormde het decor van verschillende beroemde filmscènes. Hier werden heel wat dramatische afscheidsscènes of romantische reünies ingeblikt. We raden je daarom zeker eens aan om het gebouw te bezoeken.

Het station is tamelijk groot, maar de centrale hal is makkelijk te vinden. Vergeet ook zeker niet omhoog te kijken naar de sterrenbeelden op het plafond. Grand Central Station ligt aan E 42nd St en Park Avenue.

7. Vrijheidsbeeld

Een bezoekje aan New York is natuurlijk niet compleet zonder een blik te hebben geworpen op het iconische Vrijheidsbeeld op Liberty Island. Niet alleen het symbool van New York, maar van heel de Verenigde Staten. Het nabijgelegen Ellis Island was in de 19e en 20e eeuw de toegangspoort tot Amerika, en het Vrijheidsbeeld was vrijwel het eerste dat migranten van het land te zien kregen.

Voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld moet je de ferry vanaf Lower Manhattan nemen. Het is aan te raden om vooraf kaartjes te kopen wanneer je ook daadwerkelijk het monument wilt betreden, ze zijn namelijk vaak uitverkocht. Geen zin, tijd of geld voor een uitgebreide tour? De ferry naar Staten Island is gratis en vaart er praktisch langs. Vanaf de boot heb je een mooi uitzicht op Liberty Island en de skyline van Manhattan. Heen en terug duurt ongeveer anderhalf uur.

Lees ook: Alle Nationale Parken in de Verenigde Staten van Amerika | Lijst

8. China Town

In Chinatown waan je je even in een willekeurig achterafbuurtje in Shanghai. Bejaarde Chinese mannetjes spelen buiten op straat Mahjong en het straatbeeld wordt gedomineerd door knusse eethuisjes en winkeltjes vol oosterse producten. Een bijzondere gewaarwording, en des te leuker is het om hier een rondje te lopen en een hapje te eten. Maar pas op, je kunt zomaar thuiskomen met een blikje Chinese thee of een immer zwaaiende gelukskat.

9. High Line

Dit bijzonder stadspark werd pas in 2009 geopend nadat men had besloten om de oude treinlijn in de buurt Chelsea tot een mooi park om te vormen. De lijn werd tot de jaren tachtig van vorige eeuw gebruikt om goederen te vervoeren, maar daarna was het in verval geraakt. Nu kan je dagelijks door het park wandelen, de oude sporen tussen het groen proberen vinden en vooral van het uitzicht over de stad en het water genieten. De High Line loopt van Gansevoort Street en Washington Street naar W 34th St tussen 11th en 12th Avenue. Het park is bijna dagelijks open tussen 07:00 en 22:00.

10. Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge over de East River is de bekendste brug van New York City. De brug, die Park Row in Manhattan met Brooklyn verbindt, is één van de mooiste plekjes in de stad. De brug dateert uit 1883 en werd met stenen bogen en stalen frames opgetrokken.

De Booklyn Bridge bestaat uit twee verdiepingen. Op het onderste gedeelte rijden de auto’s en op het bovenste gedeelte kunnen wandelaars en fietsers de rivier oversteken. De brug is bijna twee kilometer lang en biedt een indrukwekkend uitzicht op de skyline van New York. Wandel er dus zeker eens overheen!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link