WERELDREIZIGERS.NL
Home » Noord-Amerika » Verenigde Staten » New York City | Kamperen bij de stad

New York City | Kamperen bij de stad

Nadat we (Roy en Ellen) onze Jeep Wrangler 4×4 hebben verscheept naar Halifax in Canada en we de grens met de Verenigde Staten zijn overgestoken, is onze eerste échte stop in Amerika: New York City. Het lijkt erop dat we erg veel geluk hebben met het weer: 19-25 graden en dat halverwege maart!

Lees ook: Reisgids New York City | Must sees, reistips en budget

Liberty Harbor RV Park – Camping bij NYC

We hebben de camping al uitgezocht toen we in Halifax op onze auto aan het wachten waren. We hebben gekozen voor Liberty Harbor RV Park en dit is meteen een echte aanrader! Het is niet veel meer dan een ‘luxe’ parkeerplaats, maar de ligging is fantastisch. Daarnaast is het niet de bedoeling om bij de auto te blijven als je in New York City bent. Het park wordt 24/7 bewaakt, wat wel zo fijn is als je je huis op wielen er achter laat terwijl je de stad verkent.

RV = Recreational Vehicle

In Amerika worden campings meestal RV (Recreational Vehicle) parks genoemd. De RV’s waarmee we Amerikanen zien rijden, zijn volledig zelfvoorzienend en zijn vaak enorme trucks. Enorme trucks die je overigens gewoon met je ‘normale’ rijbewijs mag besturen. De RV plaatsen zijn “full hookup”, zoals ze dat noemen. Een afvoeraansluiting, een stroomaansluiting (50A) en een wateraansluiting. Het RV park heeft ook tentplaatsen. Normaal mogen wij daar met onze daktent ook op, maar hier zijn ze zo aangelegd dat je er niet met je auto kunt komen en dus enkel een grondtentje mogelijk is. 

Niet goedkoop

Wie al eens gekeken heeft naar de hotel prijzen in New York City zal zien dat de prijzen vrij hoog liggen, en als je de recensies leest van de ‘goedkopere’ accommodaties lijken deze vaak niet erg schoon of de ligging is slecht. Het RV park is 125 dollar per nacht! Niet slecht toch?! 

Met een pond naar Manhattan

Het RV park ligt in Jersey City op loopafstand van het water, waar je een pondje kunt nemen naar Manhattan. 

Na aankomst lopen we een rondje waarbij we bij het water uitkomen. Het uitzicht vanaf Jersey op Manhattan is waanzinnig! Of je nu op het RV park wilt verblijven of niet, het is alleen voor het uitzicht al de moeite om het pondje naar Jersey te nemen. Na zonsondergang lopen we nogmaals naar het water om te genieten van het uitzicht en de verlichte skyline van Manhattan. Morgen gaan we de stad voor het eerst in. 

Het uitzicht op Manhattan
Het uitzicht op Manhattan

Toerist in NYC

Het is 17 maart 2022 en St. Patricks Day. In New York vindt de oudste en langste parade ter wereld plaats: de St. Patricks day’s parade. En die is lang! Er lijkt geen einde aan te komen. Na anderhalf uur hebben we genoeg gezien en gaan we verder de stad in. 

We lopen door het centraal station, over de Brooklyn bridge en we komen door Wall street, waar naar onze verbazing een enorme rij staat met mensen die op de foto willen met de Bull of Wall street. We sluiten de dag af in een leuk lokaal restaurant in de buurt van Times Square. 

Brooklyn Bridge
Brooklyn Bridge
Koop nu
USA SIM | Surf, bel én sms zoveel als je wilt in de VS!
4.7

Je vertrekt binnenkort naar Amerika en wil graag bereikbaar blijven? Dan is de prepaid USA SIM de ideale oplossing.

Het prettige aan deze simkaart is dat je het thuis in Nederland of België al in je telefoon kunt doen en vooraf kunt activeren. Zo hoef je niet te klungelen wanneer je aankomt in de VS!

De prijs van een simkaart met onbeperkt data is vrijwel gelijk aan die in de VS

Pluspunten:
  • Gratis verzending
  • Direct bereikbaar na aankomst in de VS
  • Prijs hetzelfde als in de VS
Ga naar website
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you.

Het weer valt de eerste dag toch wat tegen, we hebben veel regen. Maar better a rainy day in New York then a sunny day at the Office! 

De volgende dag begint wederom bewolkt. We hebben de ferry naar het Vrijheidsbeeld geboekt om 9 uur. Door een foutje missen we de boot, waardoor we de 2e boot om 10 uur moeten nemen. Een geluk bij een ongeluk, want als we de boot op stappen klaart het op en varen we prachtig op het beeld af. We lopen een rondje over het eiland en varen daarna door naar Manhattan. 

Het vrijheidsbeeld
Het vrijheidsbeeld
Het vrijheidsbeeld
Het vrijheidsbeeld

9/11 museum en One World Trade Center

We hebben tickets gereserveerd voor het 9/11 museum. Het is aan te raden om vooraf te boeken, want de dag ervoor stonden we bij het museum en was er geen beschikbaarheid meer. Het museum is erg indrukwekkend en echt iets wat je niet mag overslaan als je in New York bent. 

Als we het museum uitkomen moeten we even een knop omzetten, want we gaan zelf het nieuwe World Trade Center in. Wat toch een beetje gek voelt na alle beelden van de aanslag op de Twin Towers. Maar het uitzicht vanaf de honderdste verdieping is fenomenaal! 

Het uitzicht vanaf One World Trade Center
Het uitzicht vanaf One World Trade Center
Het uitzicht vanaf One World Trade Center
Het uitzicht vanaf One World Trade Center

Empire State Building

We sluiten de dag af op het Empire State building. Je kunt hier op het buiten dek staan, waar je zonder glas tussen jou en het uitzicht over de stad kunt kijken. Ook is er de mogelijkheid om naar de 102e verdieping te gaan. Dit kun je als optie kiezen als je je kaartje boekt. Dit is echt een aanrader! Het is erg rustig omdat niet iedereen dit boekt en de lift naar die verdieping loop je gemakkelijk voorbij. 

Het uitzicht vanaf Empire State Building
Het uitzicht vanaf Empire State Building

World Trade Center vs. Empire State Building

Bij ons was de ervaring compleet anders, omdat de ene overdag was en de andere na zonsondergang. Als je op een iconisch gebouw wilt staan, is de keuze simpel: The Empire State building. Wil je op het hoogste gebouw van NYC én het iconische Empire State building op je foto’s? Dan moet je kiezen voor het World Trade Center. De ligging van dit gebouw is ook heel goed om de bruggen zoals de Brooklyn Bridge te zien en je ziet zelfs het Vrijheidsbeeld vrij goed. 

Of het nu kwam doordat het avond was, waardoor je alle lampjes ziet… Of omdat we bijna alleen op de 102e verdieping stonden… Het Empire State Building was onze favoriet!  Nog een optie is het Top of The Rock observatie centrum van Rockefeller Center. Maar daar hebben wij zelf geen ervaring mee. 

Wat je ook kiest of doet, the Concrete Jungle stelt in ieder geval niet teleur! 

Tot de volgende, 

Roy en Ellen

Lees ook: Hoogtepunten Oostkust VS – New York tot Key West
Lees ook: Reisgids New York City | Must sees, reistips en budget

Red’s Road Life

Roy & Ellen
Traveling North- and South-Amerika in our Jeep Wrangler Rubicon named Red
Vlogging it all on YouTube

We hebben elkaar ontmoet op Bali en na een paar maanden woonden we samen in hartje Antwerpen. We vierden Kerstmis in Parijs, reisden samen met onze camper door Zweden en Noorwegen, sliepen in een iglo tijdens onze wintersportvakantie in Oostenrijk en vlogen naar Jordanië, waar we sliepen onder de sterren in de Wadi Rum woestijn.

Then COVID hit...

We kregen iets te veel tijd om na te denken over onze dromen en voor we het wisten kochten we een Jeep Wrangler, bouwden deze om tot een huisje op all-terrain wielen en gaven hem de naam Red. We verscheepten hem naar Halifax (Canada) en nu zijn we één van onze dromen aan het waarmaken en reizen we door Noord- en Zuid Amerika.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link