Wereldreizigers.nl
Roadtrip West Amerika
Home » Noord-Amerika » Verenigde Staten » Roadtrip West-Amerika: handige route en mooiste parken in 1 tot 2 weken

Roadtrip West-Amerika: handige route en mooiste parken in 1 tot 2 weken

Dat Amerika ontzettend groot is en bestaat uit verschillende staten hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Lijkt het je gaaf om een roadtrip door West Amerika te maken, alleen weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen wij onze roadtrip reisroute om de prachtige natuur in dit gedeelte van Amerika te ontdekken. Deze roadtrip door West-Amerika kun je afleggen in 1 tot 2 weken. Natuurlijk kun je de route nog meer uitbreiden met bestemmingen en nationale parken die je graag zou willen zien. Zie het als een basis route om vervolgens naar behoefte aan te passen!

Lees ook: Alle Nationale Parken in de Verenigde Staten van Amerika | Lijst

De staat Utah

Utah, ook wel bekend om haar verschillende geschiedenis ten opzichten van de andere staten in Amerika. Utah werd vroeger namelijk bevolkt door de Indianenstammen en behoorde vroeger zelfs tot Mexico. Zo vind je in het oosten uitgestrekte indianenreservaten en heeft het enige vierstatenpunt in Amerika. Als je een uitgebreide roadtrip door West Amerika maakt dan hoort Utah hier zeker onderdeel van te zijn. Er bevinden zich in Utah maar liefst vijf verschillende Nationale Parken en ik weet zeker dat je versteld staat van de mooie bezienswaardigheden en robuuste natuur.

Lees ook: Route 66 | De ultieme roadtrip door Amerika!

Utah | Roadtrip West-Amerika
Utah | Roadtrip West-Amerika

Yellowstone National Park

Helaas waren wij maar kort in West Amerika waardoor we een keuze moesten maken naar welke parken we in ieder geval wilde gaan. Aangezien Yellowstone wel een National Park is waar wij veel goede verhalen over hebben gehoord raden wij je aan om Yellowstone toe te voegen aan jou roadtrip door West Amerika als je meer tijd hebt. Dit park is het grootste park van alle nationale parken in de USA en kun je vele verschillende diersoorten spotten zoals herten, beren, bizons en coyotes. Daarnaast vind je in dit park zo ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en veel geisers. Oftewel een unieke ervaring die je niet mag missen!

Lees ook: East Coast vs. West Coast | Verenigde Staten

Bryce Canyon

Eén van de geliefdste nationale parken in Utah is met uitstek Bryce Canyon National Park. Dit park staat vol met bijzondere natuurverschijnselen en je kunt er echt uren in ronddwalen en bovenal prachtige foto’s maken. Bryce Canyon staat bekend om de zogenaamde hoodoos. Dit zijn unieke rotsformaties die ontstaan zijn door erosie en de krachten van vriezen en dooien. Voornamelijk de toppen die zijn afgesleten zorgen voor verschillende formaties wat een prachtig zicht geeft. Ook de kleuren van deze rotsformaties dragen bij aan een gave uitstraling. Nog een reden waarom dit park toegevoegd moet worden aan jou roadtrip door West Amerika is door het hoogtepunt ‘Rainbow Point’. Dit is een uitzicht punt waardoor je een indrukwekkende panorama view van Bryce Canyon kunt bekijken.

Bryce Canyon | Roadtrip West-Amerika
Bryce Canyon | Roadtrip West-Amerika

Lower Antelope

Als je naar Lower Antelope wilt houdt er dan rekening mee dat je dit park alleen mag betreden onder begeleiding van een gids. Je kunt ter plekken een gids boeken, maar in het hoogseizoen kan het zomaar zijn dat alles al volgeboekt is. Zorg er dan voor dat je dit al van tevoren geregeld hebt. De Lower Antelope Canyon staat bekend om haar uitgestrekte vlaktes en adembenemende natuur. Eenmaal binnen loop je onder begeleiding van een gids de canyon in en wordt je overvallen door een spinsel van smalle paadjes en mooie lichtval. Dit is zeker een favoriet en verdient zijn plekje in jou roadtrip door West Amerika.

Lower Antelope Canyon | Roadtrip West-Amerika
Lower Antelope Canyon | Roadtrip West-Amerika

Horseshoe Bend

Nog zo’n mooi plekje is de Horsehoe Bend in Utah. Dit prachtige fenomeen doet zijn naam zeker eer aan en is al helemaal gaaf om te bezichtigen tijdens zonsopkomst of zonsondergang. De bekende Colorado river zorgt voor de hoefijzer vorm en kleurt prachtig blauw/groen wanneer de zon erop schijnt. Het is één van de beroemdste haarspeldbochten ter wereld en de rivier maakt een bocht van maar liefst 270 graden. Wanneer je op de grond zit en het uitzicht in je op neemt besef je weer even hoe mooi de wereld eigenlijk is.

Lees ook: Hoogtepunten Hawaii bij Ctheworld.nl

Horseshoe Bend | Roadtrip West-Amerika
Horseshoe Bend | Roadtrip West-Amerika

Monument Valley

Nog zo’n pareltje om te bezoeken tijdens je roadtrip door West Amerika is Monument Valley. Dit park ligt op zo’n twee uur rijden vanuit het stadje Page en is gelegen op het Colorado Plateau. Je kunt het park goed ontdekken met de auto om zo alle verschillende rotsformaties te bezichtigen. Leuk weetje: de rotsen in dit park hebben allemaal een andere naam gekregen en je kunt ze zeker herkennen aan hun naam!

Monument Valley | Roadtrip West-Amerika
Monument Valley | Roadtrip West-Amerika

De hele reisroute door West-Amerika bekijken?

Ben je benieuwd naar de gehele route en extra tips voor overnachtingen en wat de roadtrip door West-Amerika kost? Lees dan het volledige blog: ‘Rondreis West Amerika: Bezoek de Nationale Parken in Utah‘ op sherulestheglobe.nl.

Sharella

SHARELLA ? I Travel & Fashion
Reisblog ??
☆ Travel diaries & Fashion inspo ☆
✈️ Flight Attendant ↠ KLM
? Finding comfort in the chaos of life

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link