Wereldreizigers.nl
Home » Noord-Amerika » Verenigde Staten » Tips voor Sequoia National Park | Roadtrip USA (59)

Tips voor Sequoia National Park | Roadtrip USA (59)

Na de overweldigende natuur in Yosemite Valley National Park reden we door naar Sequoia National Park. Van te voren werd ons beeld over het park eigenlijk enkel bepaald door de grote bomen. We werden verrast door hetgeen het park nog meer te bieden heeft; de prachtige omgeving van – en de wilde dieren in dit park. We hadden onder andere een ongelofelijk moment met een zwarte beer die vlak voor ons in een boom klom en met gevaar voor eigen leven een bijennest kapot maakte voor de honing.

In dit artikel lees en zie alles over de ervaring met de beren. Vanzelfsprekend aangevuld met alle bezienswaardigheden, wat te doen en praktische tips voor een bezoek aan Sequoia National Park.


De ultieme rondreis door Noord-Amerika

Dit artikel is onderdeel van een grote rondreis van één jaar door de Verenigde Staten en Canada in 2022, met een Nederlandse 4×4 camper die we zelf hebben verscheept… Het is een bucketlist-waardige en een once-in-a-lifetime ervaring geweest om nooit meer te vergeten.

De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl
De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl

We schreven bijna 100 artikelen over deze ultieme rondreis. Hieronder een handig overzicht in 5 uitvouwbare categorieën.

1. Voorbereiding
2. Hoogtepunten & Reisroutes
3. Steden & bezienswaardigheden (A-Z)
4. Nationale Parken & Monumenten (A-Z)
5. Plan hier je vakantie naar Amerika

Over Sequoia National Park

In Sequoia National Park vind je de gelijknamige bomen, de grootste bomen ter wereld qua volume. Deze staan op een bergachtig landschap met diepe ravijnen. Het Kings Canyon National Park ligt naast Sequoia en deze worden vaak ook samen genoemd. Ook delen de twee parken verschillende in- en uitgangen.

Bezienswaardigheden

1. Giant Forest Grove

De grootste en tevens meest bekende boom in Sequoia is de General Sherman Tree. Dit is qua inhoud / volume de grootste boom ter wereld. Hij is 83 meter hoog en heeft een diameter van 11 meter bij de grond. Er is een gemakkelijk wandelpad in het park, van nog geen kilometer lang, die je naar de General Sherman brengt. Er omheen staan nog vele andere reusachtige Sequoia´s.

De General Sherman | Tips voor Sequoia National Park
De General Sherman | Tips voor Sequoia National Park

Wist je dat… De General Sherman de grootste boom is qua inhoud / volume, maar dat de hoogste bomen ter wereld in de Redwoods staan? Je leest er alles over in de Westkust – Highway 1 blog van Chris.

Waarom zijn Sequoia bomen zo oud en groot?
Waarom zijn Sequoia bomen zo oud en groot?

2. Crystal Cave

Crystal Cave (locatie hier) is een marmeren grot. Een pad van een 0.8 km leidt door de grot. Je kunt de grot enkel bezoeken door middel van een rondleiding. De rondleiding duurt 50 minuten. Houd hierbij rekening dat je nog vanaf de parkeerplaats naar de grot moet lopen. Er is ook een steile wandeling van een 0.8 km van en naar de parkeerplaats van de grot naar de ingang.

De rondleidingen zijn erg populair en het is aan te raden om minimaal twee maanden voor je bezoek de tickets online te kopen op de officiële website. Bij de grot zijn deze namelijk niet verkrijgbaar. Ook is het verstandig om andere en actuele informatie in de gaten te houden over de grot. Crystal Cave was vanwege bosbranden in 2022 gesloten.

3. Moro Rock

Moro Rock (locatie hier) is een granietkoepel. De top van de rots ligt 2050 meter boven zeeniveau en steekt 75 meter boven het omliggende gebied uit, waardoor je dus een prachtig uitzicht hebt. Over de wandeling vind je meer, bij het hoofdstuk over wandelen en Moro Rock Trail.

4. Tunnel Log

Ooit viel er een boom op de weg, die te groot was om verwijderen. Om toch de weg te deblokkeren, maakte men een gat in de boom. Deze tunnel staat nu bekend als Tunnel Log (locatie hier). Je kunt er met een gewone auto doorheen rijden. Is je voertuig hoger dan 2,4 meter, dan zul je om moeten rijden.

Tunnel Log, Sequoia
Tunnel Log, Sequoia

Wat te doen

1. Wandelen

Geen wandeling is hetzelfde in Sequoia en het zijn niet alleen de reusachtige bomen die je er kan zien. Je kan ook lopen langs rivieren en op grote granieten koepels. Hieronder enkele populaire wandeling in Sequoia.

General Sherman Tree- en Congress Trail

Je raadt het al, deze route (locatie hier) brengt je naar de meest bekende boom in het park, de General Sherman. Er loopt een geasfalteerd looppad naar beneden die je ook langs een aantal andere bomen leidt. Het duurt ongeveer een half uurtje. De heenweg is gemakkelijk. De terugweg is wat meer uitdagend, omdat je vanzelfsprekend weer omhoog loopt.

Beneden kun je je wandeling verlengen met de Congress Trail (locatie hier) van 4,7 kilometer. Deze route brengt je langs nog meer joekels van bomen.

De grote omvang van de bomen | Tips voor Sequoia National Park
De grote omvang van de bomen | Tips voor Sequoia National Park

Moro Rock Trail

Dit is een wandelroute (locatie hier) die je. middels een stenen trap met 350 treden, naar de top van Moro Rock brengt. De toppen van de Great Western Divide zijn vanaf de parkeerplaats al zichtbaar. Terwijl je klimt, wordt je uitzicht steeds beter. Je ziet de San Joaquin-vallei in het westen en de wildernis in het oosten. Door de trappen wordt de wandeling als redelijk uitdagend gezien, maar je zult er niet lang over doen. Het is maar 0.8 kilometer heen en terug.

Marble Falls Trail

Wil je meer uitdaging, meer uitzichten en meer water? Dan kun je er voor kiezen om de Marble Falls Trail te bewandelen van 12,6 kilometer. Het is een redelijk uitdagende route en je zal er zo´n drieënhalf uur over doen om deze te voltooien.

De wandeling brengt je door een diepe kloof in de Foothills-regio van het park. Je zal de Kaweah-rivier horen stromen, vooral in de buurt van de watervallen. Bij Marble Falls zal je kristalhelder water over gepolijst marmer zien stromen.

Lake Kaweah | Tips voor Sequoia National Park
Lake Kaweah | Tips voor Sequoia National Park

2. Wilde dieren spotten

In het park leven muildierherten, zwarte beren, fluithazen/pika´s, vogels, slangen, hagedissen, schildpadden, vissen, vleermuizen, poema´s en nog veel meer dieren. Met enig geluk kan je deze dieren spotten. Met uitzondering van de poema, want die kans is erg klein.

Wij hadden ontzettend geluk met het zien van beren toen we wandelden op de General Sherman Tree Trail. In eerste instantie zagen we één beer in de verte. Terwijl we rustig het beest aan het beschouwen waren, liep ze meer onze kant op en zagen we een jong achter haar aan lopen.

Beren in het park | Tips voor Sequoia National Park
Beren in het park | Tips voor Sequoia National Park

De rangers in het park deden hun best om de beren af te schrikken, maar het leek erop dat mama-beer een doel voor ogen had. Even later bleek dat een honingraad te zijn, die hoog in een boom hing. Ze liet zich niet afschrikken door de duizenden bijen die haar aanvielen en de tientallen mensen die in de buurt stonden om hen te bewonderen. De videobeelden zijn niet perfect maar als je goed kijkt kun je zien hoe mama beer het bijennest aanvalt.

Toen een deel van de honingraat op de grond viel, klommen de beren weer uit de boom om ervan te gaan smullen. Zoals hieronder te zien in de foto’s.

Beren in het park | Tips voor Sequoia National Park
Beren in het park | Tips voor Sequoia National Park
Beren in het park | Tips voor Sequoia National Park
Beren in het park | Tips voor Sequoia National Park

3. Rijden en uitzichtpunten

Generals Highway

Deze rit begint bij de ingang van het park, in de buurt van Big Stump (locatie hier) en eindigt Lodgepole. Het duurt ongeveer een uur, door de Sequoia bossen en over heel veel bochten. Voor een deel van de weg wordt het afgeraden om met voertuigen langer dan zeven meter te rijden.

Met de campers | Tips voor Sequoia National Park
Met de campers | Tips voor Sequoia National Park

Je komt langs meerdere uitzichtpunten, waar je een stop kan maken.

  • Amfitheater point viewpoint (locatie hier) biedt een zijaanzicht van Moro Rock en een aantal bergtoppen.
  • Bij Eleven Range Overlook (locatie hier) kun je op heldere dagen uitzichten hebben die zich uitstrekken tot de California’s Coast Range aan de andere kant van de San Joaquin Valley.
  • Beetle Rock (locatie hier), welke je kan bereiken vanaf het Giant Forest museum, is een granieten vlakte met uitzicht.
Onderweg | Tips voor Sequoia National Park
Onderweg | Tips voor Sequoia National Park

4. Het Visitor Center en museum bezoeken

Het Foothills Visitor Center (locatie hier) ligt anderhalve kilometer voorbij het ingangsstation Ash Mountain langs de Generals Highway. Stop hier voor informatie, kaarten, boeken, geschenken en toiletten. Blader door exposities over de ecologie en menselijke geschiedenis van de uitlopers en doe mee aan een gratis ranger-geleid programma.

Het Giant Forest Museum (locatie hier) is in het Giant Forest Sequoia Grove op 1.980 hoogte. Er zijn exposities over sequoia’s en je kunt ontdekken waarom in dit landschap de grootste van alle grote bomen groeien.

Praktische informatie en tips

Het park bezoeken kan je in enkele uren doen, maar je kan ook de tijd nemen om de omgeving goed in je op te nemen. Het park heeft campings, lodges en hutten (cabins) om te verblijven.

Check van te voren de officiële website van National Park Service voor de beschikbaarheid en andere belangrijke informatie over het park. Toen wij er waren, was het park toegankelijk. Het visitor center was echter gesloten vanwege (het gevaar op) bosbranden. Het was dus niet mogelijk om het Visitor Center te bezoeken en om op de camping in het park te verblijven.

Sequoia National Park
Sequoia National Park

Kamperen in en rond Sequoia

Op de website Recreation.gov kan je de beschikbaarheid van de campings en de aanwezigheid van faciliteiten bij de campings bekijken. Ook kun je de prijzen bekijken en plekken reserveren. Hieronder geeft ik meer informatie over de twee campings die gelegen zijn in het park. Op de website kan je ook meer informatie vinden over andere campings in de omgeving van het park. Dit zijn geen particuliere campings, maar campings van de staat.

Lodgepole Campground

Lodgepole Campground is gelegen in het nationale park (locatie hier). Je kan hier verblijven met een tent, caravan of camper. Toiletten en drinkwater zijn aanwezig. Op kleine afstand ligt een winkel. Normaal gesproken zijn er douches en een wasserette, maar in 2023 zullen deze gesloten zijn.

Lodgepole ligt aan de oevers van de schilderachtige en langgerekte Marble Fork van de Kaweah-rivier, op een hoogte van 923 meter. Het inspirerende Giant Forest Grove en de machtige General Sherman Tree liggen op slechts drie kilometer van het camping.

Buckeye Flat campground

Buckeye Flat campground ligt in het Sequoia National park (locatie hier) , in het hart van de Sierra Foorhills. Hier kan je alleen verblijven met een tent. Toiletten en drinkwater zijn aanwezig. De camping ligt op een hoogte van 853 meter, hoog boven de Middle Fork van de Kaweah-rivier en in de schaduw van een groep grote eikenbomen.

Verblijven in de omgeving

Het is mogelijk om redelijk in de buurt van het park te verblijven. Three Rivers (locatie hier) is een gezellige plaats. Hier vind je restaurants, winkels, campings, hotels en motels. Hieronder een drietal aanraders voor accommodaties:

  • The Buckeye Tree Lodge. Voor prijzen en beschikbaarheid klik hier.
  • Rio Sierra Riverhouse. Voor prijzen en beschikbaarheid klik hier.
  • Lazy J Rach Motel. Voor prijzen en beschikbaarheid klik hier.

Andere tips

Als je langs Three Rivers rijdt of de plaats bezoekt tijdens je roadtrip, vergeet dan niet om Slick Rock Recreation Area (locatie hier) te bezoeken. Vanaf de weg lijkt het niet erg bijzonder, maar vanuit het water dachten we daar anders over. Het is was het perfecte moment om even bij te komen van al het moois dat we in het park hadden gezien!

Slick Rock Recreation Area | Tips voor Sequoia National Park
Slick Rock Recreation Area | Tips voor Sequoia National Park
Het gladde gesteente | Tips voor Sequoia National Park
Het gladde gesteente | Tips voor Sequoia National Park
Relaxen | Tips voor Sequoia National Park
Relaxen | Tips voor Sequoia National Park

Tot slot

Helaas hebben we door de bosbranden die er recentelijk hadden gewoed, niet alles kunnen zien en doen wat het park te bieden heeft. We hebben dus eigenlijk nog maar een glimp kunnen opvangen van de pracht en grootheid van het park.

Als je het positief bekijkt, hebben we dus nog een reden om eens terug te gaan naar dit deel van Californië!

Daarentegen heeft de omgeving van het park ons ontzettend verbaasd, het zuidelijke deel van de Sierra Nevada. We reden door prachtige en steeds afwisselende landschappen!


Plan hier je vakantie naar Amerika


Avatar foto

Malou Thomassen

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door verre reizen en andere culturen. Ik heb menig land gezien, maar ben zeker niet klaar! Op deze leeftijd (32) denk ik vaak na over hoe mijn leven verder in te richten. Als ik op reis ben, laat ik dat al snel los en kan ik optimaal genieten van het hier en nu!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link