Wereldreizigers.nl
Home » Noord-Amerika » Verenigde Staten » Tips voor Death Valley National Park | Roadtrip USA (58)

Tips voor Death Valley National Park | Roadtrip USA (58)

Death Valley is één van de meest bekende Nationale Parken van Amerika. Het park is een verzameling van absolute extremen. Hier ligt namelijk het laagste punt van Noord-Amerika en ook worden hier de heetste temperaturen ter wereld gemeten. In dit artikel vertellen we je alles over het park en geven we zoals gebruikelijk ook onze persoonlijke tips voor Death Valley.

Een bezoek aan dit prachtige, droge en vooral warme nationale park is een traktatie voor de zintuigen. Van vergezichten zo ver als het oog rijkt, tot absolute stilte en krakende zoutkristallen in de zon. We hebben dit park inmiddels twee keer meerdere dagen bezocht. Eén keer in 2016 en nogmaals in 2022. Hopelijk heb je wat aan onze tips voor Death Valley, zodat ook jij tijdens een bezoek aan het park er maximaal van kunt genieten.


De ultieme rondreis door Noord-Amerika

Dit artikel is onderdeel van een grote rondreis van één jaar door de Verenigde Staten en Canada in 2022, met een Nederlandse 4×4 camper die we zelf hebben verscheept… Het is een bucketlist-waardige en een once-in-a-lifetime ervaring geweest om nooit meer te vergeten.

De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl
De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl

We schreven bijna 100 artikelen over deze ultieme rondreis. Hieronder een handig overzicht in 5 uitvouwbare categorieën.

1. Voorbereiding
2. Hoogtepunten & Reisroutes
3. Steden & bezienswaardigheden (A-Z)
4. Nationale Parken & Monumenten (A-Z)
5. Plan hier je vakantie naar Amerika

Over Death Valley National Park

Als het heetste, droogste en laagste nationale park is Death Valley een land van extremen. Het park is meer dan een brandende woestijn. Death Valley biedt bezoekers een opvallend contrast van landschappen om te verkennen. Van de sneeuw die de torenhoge toppen van het park bevriest tot bloemenweiden en oases die ontsnapping bieden, van de hitte tot eindeloze woestijnvlaktes. Het was werkelijk fantastisch om hier rond te rijden met onze eigen camper uit Nederland.

De Nederlandse Wereldreizigers.nl camper in Death Valley
De Nederlandse Wereldreizigers.nl camper in Death Valley
De eindeloze wegen in Death Valley
De eindeloze wegen in Death Valley

Hoogste punt

Telescope Peak (locatie hier), is het hoogste punt in Death Valley National Park. Het is ook het hoogste punt van de Panamint Range. Vanaf de top van deze berg kan je op heldere dagen meer dan honderdvijftig kilometer ver kijken. De berg is genoemd naar de grote afstand die zichtbaar is vanaf de top. Ook is er een telescoop op de berg gebouwd om naar de sterren te kijken.

Telescope Peak | Tips voor Death Valley National Park
Telescope Peak | Tips voor Death Valley National Park

Laagste punt

Op 86 meter onder zeeniveau is Badwater Basin (locatie hier) een surrealistisch landschap dat de zintuigen bedriegt. Wat veel bezoekers verwarren met sneeuw die de grond bedekt, is eigenlijk een dikke laag zout op de bodem van de vallei. Badwater Basin is met 86 meter onder zeeniveau, het laagste punt op het Noord-Amerikaanse continent.

Badwater Basin | Tips voor Death Valley National Park
Badwater Basin | Tips voor Death Valley National Park
Badwater Basin | Tips voor Death Valley National Park
Badwater Basin | Tips voor Death Valley National Park

Heetste punt

Death Valley staat bekend als de heetste plek op aarde en de droogste plek in Noord-Amerika. Het wereldrecord hoogste luchttemperatuur van 57°C werd geregistreerd in Furnace Creek (locatie hier) op 10 juli 1913. Zomertemperaturen lopen vaak op tot 49°C in de schaduw met nachtelijke temperaturen die ver boven de 30°C graden blijven.

Furnace Creek | Tips voor Death Valley
Furnace Creek | Tips voor Death Valley

Een bezoek aan Furnace Creek in Death Valley is er daarom één om goed voor te bereiden. Death Valley ligt afgelegen en wie het park met name in de zomer bezoekt, kan het beste veel extra drinkwater meenemen. Auto’s staan erom bekend om in dit park problemen te krijgen met de koeling, dus zorg ervoor dat wanneer je pech krijgt, je minstens een aantal uur in de brandende zon kunt overleven.

Een zwarte raaf in Death Valley
Een zwarte raaf in Death Valley

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een overzicht van de meest bekende en meest populaire bezienswaardigheden in Death Valley National Park.

Pro-Tip: bij elke bezienswaardigheid zetten we er een ‘Google Maps – locatie hier‘ link bij. Gebruik deze! Als je namelijk op deze links klikt opent Google Maps en kun je de plek opslaan op je eigen Google Maps.

Dit is handig omdat je dan tijdens een bezoek aan Death Valley alle belangrijke bezienswaardigheden direct bij de hand hebt. Open simpelweg je Google Maps app wanneer je er bent om je opgeslagen favorieten te bekijken en om erheen te navigeren.

1. Furnace Creek

Furnace Creek zet ik bewust helemaal bovenaan omdat dit voor de meeste bezoekers van Death Valley de plek is waar men overnacht. In het stadje Furnace Creek heb je namelijk The Ranch At Death Valley (hotel en lodge), Oasis at Death Valley (hotel en cottages) en ook enkele campings waar je met zowel grote als kleine campers terecht kunt. Waar en hoe je hier precies kunt verblijven, daar zal ik onderin deze blog meer over vertellen.

The Ranch At Death Valley (voorheen Furnace Creek Ranch)
The Ranch At Death Valley (voorheen Furnace Creek Ranch)

Een droomachtige Oase

Het stadje Furnace Creek is dus min of meer de enige plek waar je terecht kunt in Death Valley. Maak je geen zorgen daarover, want het is er prachtig. Het is een droomachtige oase, midden in de woestijn. Het is er groen, prachtig onderhouden, er zijn zwembaden om af te koelen en het ademt historie.

Het was op deze plek waar de eerste ontdekkingsreizigers in Death Valley zich vestigden, omdat hier diep in de grond een warmwaterbron werd ontdekt. In 1849 opende hier het eerste restaurant. Dit historische restaurant en bijbehorende (saloon) bar, staan er anno 2022 nog steeds.

The Ranch 1849 Restaurant | Tips voor Death Valley
The Ranch 1849 Restaurant | Tips voor Death Valley

Historische Saloon

Loop naar binnen en bestel een koud biertje in de historische saloon. Terwijl je hier in de airco even af kunt koelen, raad ik je absoluut aan om eens goed te kijken wat er allemaal aan de muren hangt. Van opgezette dieren tot historische schilderijen en 100+ jaar oude ‘Wanted – Dead or Alive‘ affiches uit het wilde-westen tijdperk. Het is echt alsof je even 100 jaar terug in de tijd gaat.

The Ranch 1849 Saloon | Tips voor Death Valley
The Ranch 1849 Saloon | Tips voor Death Valley

Als je in Furnace Creek een hotelkamer boekt bij The Ranch At Furnace Creek (hier te boeken) of kampeert op de camping Furnace Creek Resort Campground (hier te boeken), dan mag je gratis gebruik maken van alle faciliteiten op het resort, inclusief het prachtige zwembad.

Zwembad van The Ranch At Furnace Creek
Zwembad van The Ranch At Furnace Creek

Lekker afgekoeld in het zwembad? Neem dan in een kijkje in de historische tuin. Hier vind je allerlei objecten die werden gebruikt in de mijnen van Death Valley. Ook staat hier een prachtige, antieke stoomtrein.

De oude stroomtrein in Furnace Creek | Tips voor Death Valley
De oude stroomtrein in Furnace Creek | Tips voor Death Valley

2. Furnace Creek Visitor Center

Het officiële Death Valley Visitor Center (locatie hier) ligt ook in Furnace Creek. Ga het bezoeken! Niet alleen leer je hier veel over de geologie en historie van het park, ook kun je hier gratis plattegronden krijgen en krijg je actuele tips over de huidige situatie in het park (afgesloten wegen, gevaarlijke punten, etc.) en waar je bepaalde dieren kunt spotten.

Tip: vrijwel elk nationale park in Amerika heeft in het visitor center een theater waar elke 30 minuten een film van pakweg 15 minuten afspeelt over het park. Ga er voor zitten! Dit is namelijk de beste manier om snel veel te weten te komen over het park, inclusief prachtige beelden.

3. Badwater Basin

Badwater Basin (locatie hier) is de meest populaire plek in Death Valley. Het is met -86 meter onder zeeniveau niet alleen het laagste punt van Noord-Amerika, ook vind je hier de enorme zoutvlaktes waar je op kunt lopen. Neem wel absoluut je zonnebril mee want als de zon schijnt, is het echt oogverblindend wit.

Chris en Malou (midden) met de ouders van Malou bij Badwater Basin
Malou en Chris (midden) met de ouders van Malou bij Badwater Basin

Het kan op de zoutvlaktes van Badwater Basin door de weerkaatsing van het zonlicht ook echt intens heet worden. 50 graden is op deze plek eerder regel dan uitzondering. Ga daarom vroeg in de ochtend of in de avond, wanneer de zon weer achter de bergen is gezakt.

Tip: neem ook voor een korte wandeling van 20-30 minuten een volle fles water mee. Het is echt intens warm hier. Je krijgt gegarandeerd dorst!

Chris op de zoutvlakte van Badwater Basin
Chris op de zoutvlakte van Badwater Basin
Bizarre formaties. Zout droogt door de zon en trekt samen waardoor deze zeshoekige cirkels zich vormen
Bizarre formaties. Zout droogt door de zon en trekt samen waardoor deze zeshoekige cirkels zich vormen

Tip: Benieuwd waar ik mee fotografeer? Bekijk dan het display hieronder.

De ultieme wereldreis camera
Fujifilm X-T4 Zilver + 16-80mm
5.0

De Fujifilm X-T4 met 16-80 is de ultieme all-round wereldreis camera. Deze camera is door zowel consumentenbond als Tweakers.net meermaals uitgeroepen tot de beste systeemcamera die te koop is.

Zelfs op de automatische stand voel je je zowaar ineens een professionele fotograaf! Moeiteloos schiet je de mooiste foto's en door het veelzijdige zoombereik van de 16-80 lens haal je de actie waar ook ter wereld met gemak dichterbij.

Pluspunten:
 • De best geteste camera
 • Fantastische foto's
 • 4k video in 60 fps
 • IBIS beeldstabilisatie
 • 5 jaar garantie
Minpunten:
 • Even wennen, veel opties!
 • Prijs
Koop nu Onze review
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you.

4. Dante’s View

Dante’s View (locatie hier) is wat mij betreft het allermooiste uitzichtpunt van Death Valley National Park. Het viewpoint ligt 1669 meter boven zeeniveau terwijl het eronder gelegen Badwater Basin 86 meter ónder de zeespiegel ligt. Vanaf dit punt heb je daarom een perfect uitzicht op de zoutvlakte van Badwater Basin en Telescope Peak, de hoogste berg in het park.

Chris op Dante's View | Tips voor Death Valley
Chris op Dante’s View | Tips voor Death Valley

Wat ik aan deze plek zo bijzonder vind, is dat je hier de vele lagen steen kunt zien met de vele verschillende kleuren. Sommige stukken slaan groen uit, of rood, wat bijvoorbeeld wijst op koper of ijzer. In combinatie met de prachtige witte contrasten van de zoutvlaktes eronder, maakt het uitzicht erg bijzonder. Ik ken geen andere plek op aarde waar je zoiets kunt zien.

Het uitzicht vanaf Dante's View
Het uitzicht vanaf Dante’s View

Wat tijdens ons bezoek in oktober 2022 ook opvallend was, is hoeveel schade de ‘Death Valley Flooding‘ van augustus 2022 had aangebracht. Het record brekende ‘1000 year event’ zette een groot deel van Death Valley onder water, met grote modderstromen tot gevolg. Wegen en bruggen spoelden weg. Ook de grote witte zoutvlaktes die we zagen in 2016, waren nu zichtbaar vol met bruine littekens van de modderstroom. In de foto hieronder kun je goed zien dat er recentelijk veel water en modder door de vallei heeft gestroomd.

De zoutvlaktes in Dearth Valley, gezien vanaf Dante's View
De zoutvlaktes met littekens van de overstroming van augustus 2022 in Death Valley, gezien vanaf Dante’s View
Het informatiebord van Dante's View in Death Valley. Klik om te vergroten.
Het informatiebord van Dante’s View in Death Valley. Klik om te vergroten.

5. Devil’s Golf Course

Devils Golf Course (locatie hier) is niet bedoeld om te golfen. Devils Golf Course kreeg zijn naam, omdat “alleen de duivel hier golf kon spelen”. Het is een bizar landschap dat door wind en regen is uitgesleten tot prachtige maar grillige, vlijmscherpe rotsen.

Tip: Als je goed luistert, hoor je kleine plopjes en gekraak van miljarden kleine zoutkristallen die uitzetten en samentrekken in de hitte.

Malou bij The Devil's Golf Course
Malou bij The Devil’s Golf Course

De gebeeldhouwde zoutformaties vormen een ruig terrein dat tegelijkertijd delicaat en toch dramatisch is. Je kunt er voorzichtig tussendoor lopen maar besef je dat de harde zoutkristallen echt ruw en scherp zijn. Als je valt of je enkel of scheenbeen langs de randen schaaft, zal flink bloeden absoluut het gevolg zijn.

De vlijmscherpe zoutkristallen van Devil's Golf Course
De vlijmscherpe zoutkristallen van Devil’s Golf Course

6. Mesquite Flat Sand Dunes

In Death Valley National Park liggen een aantal flinke zandduinen, de Mesquite Flat Sand Dunes (locatie hier). Hoewel er overal in het park zand aanwezig is, zijn er maar enkele locaties waar grote duinen te vinden zijn. Om zandduinen te creëren, moet er namelijk een zandbron zijn. Erosie laat de bergen in het noorden slijten, wind vervoert het zand door de vallei en een barrière (de bergen in het zuiden) voorkomt dat het zand verder wordt geblazen. De omstandigheden bij Mesquite Flat Sand Dunes zijn perfect voor het creëren van duinen.

De Wereldreizigers.nl camper bij de Mesquite Flat Sand Dunes
De Wereldreizigers.nl camper bij de Mesquite Flat Sand Dunes

Je kunt op pakweg 500 meter afstand parkeren en de zandduinen oplopen. Ook nu moet je wel weer rekening houden met de tijd. Ga zo vroeg mogelijk en doe dit niet midden op de dag in de volle zon. Het zand is dan echt bloedheet!

Tip: heb je een surfplank of bodyboard bij je? Neem deze mee de zandduinen op en glijd er weer vanaf!

Malou op de Mesquite Flat Sand Dunes
Malou op de Mesquite Flat Sand Dunes

Het bijzondere aan zandduinen is dat ze nooit hetzelfde zijn. Door wind en weer vervormen ze constant. In 2016 stond Malou op de zandduinen (foto hierboven), nadat het eerder die maand flink had geonweerd en gewaaid. Het was op dat moment vooral een grote rommelige zandberg, zonder dat je er echt mooie plooiingen in kon zien.

In 2022 was het weer een stuk constanter, te zien aan de foto hieronder. De rustige maar altijd aanwezige wind heeft op delicate wijze weer prachtige duinen gevormd zoals je die ook ziet in de Sahara woestijn of in het Great Sand Dunes National Park van Colorado.

Mesquite Flat Sand Dunes | Tips voor Death Valley
Zandduinen in Mesquite Flat Sand Dunes | Tips voor Death Valley

7. Artists Palette

Artists Palette (locatie hier) is een kleurige weergave van rotsen in Death Valley National Park die je moet zien om het te geloven. Het natuurfenomeen ligt vlakbij het centrum van Furnace Creek en het is één van de meest gefotografeerde plekken in Death Valley.

Artists Palette | Tips voor Death Valley
Artists Palette | Tips voor Death Valley

De kleuren worden gecreëerd door de verschillende mineralen die zich in het zand en de rotsen bevinden. De meeste foto’s geven de kleuren niet helemaal goed weer. Door ze persoonlijk te zien, kon ik zien hoeveel verschillende kleuren er waren. Het is een heel mooie plek en het is gemakkelijk te bezoeken in Death Valley.

8. Rhyolite Ghost Town

Rhyolite Ghost Town (locatie hier) is een echt spookstadje welke in het Wilde Westen tot leven kwam nadat een paar goudzoekers in 1905 hoogwaardig, uiterst waardevol gouderts ontdekten. Verschillende kampen, waaronder Rhyolite, doken op in de regio.

Rhyolite Ghost Town | Tips voor Death Valley
Rhyolite Ghost Town | Tips voor Death Valley

Zo snel als dat het stadje werd gebouwd aan het begin van de 20e eeuw, zo snel verdween het ook weer. Toen er na vele jaren succes ineens geen goud meer in de mijn werd gevonden, werd het stadje plotseling verlaten.

Rhyolite Ghost Town | Tips voor Death Valley
Rhyolite Ghost Town | Tips voor Death Valley

Tegenwoordig vind je er vooral kapotte auto’s, ingestorte gebouwen en kunst. Zie je bijvoorbeeld het beeld van een man die een fiets vasthoudt in de foto hierboven? Dat soort prachtige kunstwerken siert momenteel het stadje. De enige bewoner van het stadje is momenteel de kunstenaar die verantwoordelijk is voor de beelden.

Een autowrak in Rhyolite Ghost Town | Tips voor Death Valley
Een autowrak in Rhyolite Ghost Town | Tips voor Death Valley
Een ruïne in Rhyolite Ghost Town | Tips voor Death Valley
Een ruïne in Rhyolite Ghost Town | Tips voor Death Valley

10. Golden Canyon Trailhead

De Golden Canyon Trailhead (locatie hier) is een korte trail van ongeveer 30 minuten door een kloof. Torenhoge muren en kleurrijke zij-kloven nodigen je uit om het te verkennen. De canyon kreeg de naam ‘Golden’ door de goudkleurige muren aan de zijkanten.

Golden Canyon Trailhead | Tips voor Death Valley
Golden Canyon Trailhead | Tips voor Death Valley

Deze gemakkelijke/gematigde wandeling is 3,2 km heen en terug. Hoewel de meeste wandelaars omkeren bij de kruising met de Rode Kathedraal (de rotsen die je ziet in de verte), kunnen degenen die op zoek zijn naar een meer avontuurlijke wandeling nog 0,8 km verder gaan om de verticale muren van dichtbij te bekijken.

11. Zabriskie Point

Zabriskie Point (locatie hier) is een iconisch uitzicht op Death Valley en een favoriete locatie om zonsopgang en zonsondergang te bekijken. De spectaculaire uitzichten vanaf Zabriskie Point behoren tot de meest gefotografeerde in Death Valley National Park.

Zabriskie Point | Tips voor Death Valley
Zabriskie Point | Tips voor Death Valley

Deze geel met bruin gestripte heuvels zijn gevormd door de immense kracht van water. Geologische krachten hebben dit steen miljoenen jaren omhoog geduwd waardoor het poreuze zandsteen nu zichtbaar is in de bergen van Death Valley.

Zabriskie Point | Tips voor Death Valley
Zabriskie Point | Tips voor Death Valley

12. Ubehebe Crater

Ubehebe Crater (locatie hier) is een uitstekende plek om de kracht van vulkanen te verkennen. Het was hier dat gesmolten lava in contact kwam met grondwater, waardoor stoom ontstond die uiteindelijk voldoende druk produceerde om te exploderen en een gigantische krater te creëren.

Ubehebe Crater | Tips voor Death Valley National Park
Ubehebe Crater | Tips voor Death Valley National Park

Hoewel de Ubehebe-krater slechts een van de ongeveer twaalf kraters in het vulkanische veld van Ubehebe is, is het met een geschatte leeftijd van 2100 jaar de grootste en tevens de jongste. De krater heeft een diameter van ongeveer 0,5 mijl (0,8 km) en varieert van 500-777 voet (152-237 m) diep, afhankelijk van welke bergkam hij wordt gemeten.

Praktische informatie en tips

Actuele reisinformatie

Of je nu vanuit Californië of vanuit Las Vegas richting Death Valley reist, check altijd het actuele reisadvies voordat je vertrekt. Er zijn regelmatig wegafsluitingen door vallend puin of door modderstromen die wegen beschadigen. Omdat Death Valley slechts enkele toegangswegen heeft, kan het verzuimen van deze check je zomaar 5 tot 6 uur extra reistijd opleveren, zoals we zelf in 2022 ervaarden.

De weg bleek afgesloten en daar stonden we dan in de middle of nowhere, zonder telefoonbereik
De weg bleek afgesloten en daar stonden we dan in de middle of nowhere, zonder telefoonbereik

We lette even niet goed op en reden een weg in die later gesloten bleek te zijn. Dit zorgde ervoor dat we uren terug moesten rijden naar een plek waar weer telefoonbereik was zodat we konden kijken welke wegen nog wel open waren. We misten daardoor onze eerste overnachting in Furnace Creek, een kostbaar foutje.

Raadpleeg daarom altijd de officiële website van Death Valley National Park. Daar staat alle benodigde reisinformatie.

Beste reistijd

Dit gebied behoort tot de heetste plekken op aarde. Een bezoek in de zomer zou ik daarom ook echt niet aanraden. De gemiddelde temperaturen liggen in de periode juni tot en met augustus tussen de 40 en 50 graden. Dit zijn de officiële temperaturen.

Op sommige plekken, bijvoorbeeld op de zoutvlaktes, kan het in de zon nog een stuk warmer worden dan 50 graden. Om de heetste maanden te ontwijken, is de periode oktober tot en met april de beste reistijd om Death Valley te bezoeken. Oktober en april zijn de duidelijke overgangsmaanden, waarin er naast redelijke weersomstandigheden ook een kans bestaat op hete dagen.

Auto en camper tips

Zorg ervoor dat je de brandstoftank helemaal vult als je in de buurt komt van Death Valley. Er zijn twee tankstations in Furnace Creek, maar de prijzen voor brandstof liggen daar ongeveer 100% hoger dan buiten het park. Je betaalt er dus het dubbele voor dezelfde brandstof!

Auto en camper tips voor Death Valley
Auto en camper tips voor Death Valley

Het kan bizar heet worden in Death Valley. Ook huurauto’s en campers hebben daar zichtbaar moeite mee. Vooral als je ook in de bergen gaat rijden, bijvoorbeeld naar Dante’s View, kan je motor heet worden. Houd de temperatuurmeter daarom goed in de gaten en rijd rustig naar boven in een lage versnelling. Loopt de temperatuur alsnog op? Neem dan gas terug… Als laatste redmiddel kan je de airco tijdelijk uitzetten, dit vraagt namelijk ook veel extra vermogen van je motor.

Nauwelijks faciliteiten en winkels

Als je naar Death Valley reist, dan zul je erachter komen dat er nauwelijks faciliteiten in en rond het nationale park zijn. Doe buiten het park je boodschappen en neem vooral meer dan voldoende drinkwater mee. Omdat je op extreem hete dagen veel vocht verliest en het zomaar kan dat je langer moet reizen, kun je beter een overdreven hoeveelheid water meenemen. Reken op minstens 3 tot 4 liter aan water per persoon per dag.

Er zijn nauwelijks faciliteiten in het uitgestrekte Death Valley
Er zijn nauwelijks faciliteiten in het uitgestrekte Death Valley
In Death Valley is de kans groot dat je motor heet wordt. Houd de temperatuur van je motor goed in de gaten.
In Death Valley is de kans groot dat je motor heet wordt. Houd de temperatuur van je motor goed in de gaten.

Campings

De meest voor de hand liggende plek om te verblijven met je camper, is in Furnace Creek zelf. Je kunt dan kiezen uit vier campings. De twee meest bekende zijn de officiële van het nationale park genaamd Furnace Creek Campground (locatie hier) en die van het resort, genaamd Furnace Creek Resort Campground (locatie hier).

De namen lijken enorm op elkaar en ze liggen slechts 100 meter uit elkaar, maar er zijn belangrijke verschillen! De campground welke wordt beheerd door het Nationale Park, heeft goede WC- en douchefaciliteiten en is doorgaans een stuk goedkoper. De campground van het resort daarentegen, geeft je weer toegang tot alle faciliteiten van het resort, inclusief het zwembad!

Het zwembad van Furnace Creek Resort Campground
Het zwembad van Furnace Creek Resort Campground

Stel je overigens van de camping zelf niet al teveel voor. Het is vooral gewoon een open grindvlakte met pakweg 50 plaatsen voor campers en een basic WC-gebouwtje. Wel zijn er enkele fire-pits beschikbaar die in de avond gedeeld worden door de gasten, wat weer erg gezellig kan zijn. Het is daarom aan jou om te bepalen wat je belangrijker vindt. Wij vonden het prachtige zwembad in ieder geval doorslaggevend!

Furnace Creek Resort Campground
Furnace Creek Resort Campground

De andere twee campings liggen aan de andere kant van de weg, op slechts enkele honderden meters afstand. Dit zijn Sunset Campground (locatie hier) en Texas Springs Campground (locatie hier). Deze campings zijn vrij nieuw en zelfs nog in aanbouw (eind 2022). Deze campings waren helemaal leeg in de maand oktober maar volgens zeggen zijn deze campings in het hoogseizoen ook erg populair. Stel je ook bij deze campings niet teveel voor. Ze lijken meer op een groot parkeerterrein met vooral veel grind en beton en enkele WC-gebouwtjes.

Tip: wil je de hitte ontsnappen? Dan zijn er nog drie gratis primitieve campsites beschikbaar, hoog in de bergen bij Telescope Peak. De drie campings liggen op ongeveer 1,5 uur rijden van Furnace Creek, zie info hieronder:

Wildrose Campground (locatie hier – geschikt voor campers).
Thorndike Campground (locatie hier – alleen auto en tent).
Mahogany Flat Campground (locatie hier – alleen auto en tent).

Wildrose Campground | Tips voor Death Valley
Wildrose Campground | Tips voor Death Valley

Hotels, lodges en cottages

In- en rond Death Valley zijn er genoeg hotels, lodges en cottages te vinden waar je kunt verblijven. Wel lopen de prijzen enorm uiteen en ook is de locatie erg belangrijk. Wil je overal relatief dichtbij zitten? Verblijf dan in één van de twee hotels in Furnace Creek.

The Ranch at Death Valley

In Furnace Creek vind je twee hotels in het midden- tot hoge segment. Een gemiddelde kamer of cottage kost hier gemiddeld 150 tot 450 dollar per nacht. Dit zijn wellicht de twee duurste hotels in de regio maar dit heeft een goede reden. De locatie is perfect (midden in Death Valley) en er zijn veel extra faciliteiten zoals een golfbaan, een tennisbaan en een groot zwembad om af te koelen.

 • The Ranch at Death ValleyKlik hier voor beschikbaarheid.
 • The Inn at Death ValleyKlik hier voor beschikbaarheid.

Tip: vroeg boeken loont. Dat is een namelijk een stuk goedkoper. Deze twee hotels zijn vrijwel het gehele hoogseizoen volgeboekt en ver vooruit boeken zorgt voor lagere prijzen.

Beide hotels hebben een ‘gratis annuleren’ optie tot 72 uur van tevoren, mocht er onverhoopt toch iets tussenkomen. Zo kun je toch met een gerust hart boeken.

Het Zwembad van The Ranch at Death Valley
Het Zwembad van The Ranch at Death Valley
Een Coyote in het gras bij The Ranch In Death Valley
Een Coyote in het gras bij The Ranch In Death Valley

Aan de randen van het park vind je meer de budget opties met kamers of cottages van 50 tot 150 dollar per nacht.

 • Amargosa Opera House & HotelKlik hier voor beschikbaarheid.
 • Panamint Springs Motel & TentsKlik hier voor beschikbaarheid.
 • Shoshone InnKlik hier voor beschikbaarheid.
Tips voor Death Valley National Park
Tips voor Death Valley National Park

Conclusie

Dat was het! Het was inmiddels ons 2e bezoek aan Death Valley, waardoor we van tevoren beter wisten wat we precies wilden zien. De uitgestrekte woestijn met oneindige wegen en uitzichtpunten zijn werkelijk fantastisch om te rijden. Dat we dit keer met onze eigen Nederlandse camper hier waren, maakte het natuurlijk extra gaaf.

Tips voor Death Valley National Park
Tips voor Death Valley National Park

Het afgelopen jaar zijn we ontzettend verwend in Amerika met al die geweldige natuurparken. En hoewel Death Valley echt een bloedhete woestijn is waar nauwelijks iets groeit, is het toch een absolute aanrader om eens te bezoeken. Just die extreme weersomstandigheden in combinatie met hoge bergen en immense zoutvlaktes, maakt het een unieke plek op aarde.

Maanlicht bij The Ranch at Furnace Creek
Maanlicht bij The Ranch at Furnace Creek
The Ranch at Furnace creek
The Ranch at Furnace creek

De prachtige groene Oase met wuivende palm- en dadelbomen van The Ranch in Furnace Creek met bijbehorend zwembad, was een zeer welkome ontsnapping aan de hitte. We voelden ons zeer gelukkig om deze plek voor de tweede keer te mogen bezoeken.

Tips voor Death Valley National Park
Tips voor Death Valley National Park

Plan hier je vakantie naar Amerika


Avatar foto

Chris

Owner of Wereldreizigers.nl | Discover the world!
– Travelled 3+ months per year, 10 years in a row
– Travelled a year in USA & Canada in 2022

Stubborn & decisive world traveller
– Life is short, make the most out of it in literal sense.
– Never take no for an answer.
– If you think about it, DO IT!

1 comment

 • English:
  Good morning,
  First of all, thank you for the great article. Well summarized and well detailed!
  We might have the chance to visit Death Valley around next July 3-4.
  You strongly suggested not to go there in the summer, but at the same time, to miss this chance to see this landscape… We don’t know when we could go back.
  We are renting an RV (a 2021) and our fear is above all that it will be damaged! We are afraid that it will burn in the sun… and that this adventure will ultimately cost us several thousand dollars.
  Do you know if there are people who have already been in DV at the beginning of July? Or is it suicide?
  Thank you very much 🙂

  French:
  Bonjour,
  Tout d’abord, merci pour le superbe article. Bien résumé et bien détaillé !
  Nous pourrions avoir la chance de visiter Death Valley autour du 3-4 juillet prochain.
  Vous avez fortement suggéré de ne pas y aller l’été, mais en même temps, passer a coté de cette chance de voir ce paysage…Nous ne savons pas quand nous pourrions y retourner.
  Nous louons un VR (une 2021) et notre crainte est surtout qu’elle ait des dommages ! Nous avons peur qu’elle brule au soleil … et que cette aventure nous coute finalement plusieurs miliers de dollars.
  Est-ce que vous savez s’il y a des gens qui ont déjà été en DV au début du mois de juillet ? Ou est-ce du suicide ?
  Merci beaucoup 🙂

Translate »
Copy link