Wereldreizigers.nl
Home » Oceanië » Australië » 5 toffe Campspaces in Australië

5 toffe Campspaces in Australië

Ben je op reis in het oosten van Australië en zoek je toffe plekken om voor een niet al te hoge prijs te overnachten? Maak dan gebruik van het kampeerplatform Campspace. Helemaal ideaal wanneer je zelf een tent mee hebt genomen op reis. We hebben 5 toffe locaties voor je op een rijtje gezet.

5 toffe Campspaces in Australië

1. Mountain Stream Retreat

Mountain Stream Retreat is een Campspace in Wilsons Creek, NSW. Het is een groene oase op een kwartiertje rijden van Mullumbimby. De oceaan is een half uurtje verderop. Je kunt je tent hier opzetten op lekker zacht gras onder oude regenwoudbomen. Bij het terrein is een bergbeekje, een vijver en een wandelingen door het regenwoud langs een eigen waterval. De plek is van alle gemakken voorzien en kost $20,- per persoon per nacht. Ze zijn ook bezig tiny houses te maken, dus wellicht kun je daar binnenkort ook overnachten.

Lees ook: Het Wilde Westen van West-Australië | Een alternatieve rondreis route!

2. Brooklet Farm

Deze plek ligt ook in NSW, in Brooklet Hills net achter Byron Bay om precies te zijn. De plek is geliefd bij surfers, avonturiers, fijnproevers en natuurliefhebbers. Niet gek met de majestueuze heuvels, beekjes en boerderijen. De plek is heel vredig en ideaal om je eigen tentje op te zetten. De kampeeromstandigheden zijn primitief, maar dat is alleen maar leuk. De plek is ook het beste te bereiken met een 4wd, maar als het droog is, is dat niet per se nodig. Verder zijn er allerlei leuke dingen in de buurt: Harvest Cafe Food Bliss, Broken Head Beach om te surfen, Byron Bay en Olivia Newton John’s Spa, beter bekend als Gaia Retreats. Hoef je niet per se naar de spa, maar wil je wel lekker ontspannen, ga dan naar de kristalheldere kreek met een groot zwemgat.

3. Rainforest Hideaway

Een echt toffe kampeerplek, deze hideaway in het regenwoud. De plek ligt op slechts 4 km van de historische stad Bellingen op een landgoed van 7 hectare groot. Ook kampeer je hier in je eigen tent op maar 400 meter van een rivier. De rivier is perfect voor een kanotocht en omdat het zo kristalhelder is, ook heerlijk om te zwemmen. Mocht je er van houden, dan kun je hier ook vissen. ’s Avonds bereid je je vangst natuurlijk op een kampvuurtje. Overnachten is hier een beetje duurder ($35,-) omdat er je ook gebruik kunt maken van een warme douche.

4. Hidden Valley

Hidden Valley is een toffe Campspace in Queensland. Hier kampeer je op een nog actieve macadamianotenboomgaard aan de Maroochy-rivier, niet ver van Yandina. Het terrein is maar liefst 11 hectare groot en de eigenaren doen er alles aan om de inheemse flora en fauna te beschermen. Een deel van het terrein bestaat zelfs uit regenwoud. De ideale plek dus om echt te genieten van de natuur. Rondom het terrein vind je ook veel natuur met verschillende wilde dieren. Op de boomgaard doen ze hun best zo biologisch, ecologisch en duurzaam mogelijk te zijn, met behulp van natuurlijke composteermethoden en bodemvruchtbaarheid. Ze streven er naar semi-zelfvoorzienend te zijn, maar dat doet niks af aan het comfort. Je kunt hier namelijk gewoon gebruik maken van de douche en het toilet en elektriciteit. Een ideale plek dus om je tent of camper neer te zetten. Kamperen aan de

5. Sunshine Coast

Deze laatste Campspace is aan de Sunshine Coast, ook in Queensland. Ook hier kun je lekker je eigen tentje opzetten aan de Maroochy-rivier aan de Sunshine Coast. Naast een mooi veld voor de tent is er een warme douche en een toilet en stroom naar behoefte. Je mag gebruik van kajaks als je graag de rivier even op wil. Hier betaal je $15,- per nacht. Er is ook een BBQ waar je gebruik van mag maken. Leuke dingen in de buurt zijn een bergwandelingen op Mount Ninderry, de stranden Coolum en Noosa, de Yandina Ginger-fabriek en de Australia Zoo.

Lees ook: Het leven in Australië | Slappe koffie, friet eten, walvissen en dolfijnen

Over Campspace

Campspace is een bijzonder kampeerplatform. Alle kampeerplekken liggen op unieke plekken, vaak gewoon bij iemand op het eigen terrein. De hosts en Campspace hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat zie je in bijvoorbeeld in de manier van het opwekken van stroom of het gebruik van composttoiletten. De plekken in Australië liggen ook allemaal op mooie plekken midden in of dichtbij de natuur. Naast Australië hebben ze in nog veel landen meer mooie plekken beschikbaar. Mocht je even niet de mogelijkheid hebben om op wereldreis te gaan, dan kun je ook gewoon in Nederland en België op een tof avontuur. Extra leuk omdat je op die manier ook bijzondere reizen dichtbij kunt maken.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link