WERELDREIZIGERS.NL
Home » Oceanië » Australië » Het leven in Australië | Poseren, studeren en verhuizen

Het leven in Australië | Poseren, studeren en verhuizen

Thom en Lianne wonen en werken in Australië. Al bijna twee jaar verblijven ze in dit prachtige land en schrijven naast leuke blogs op Wereldreizigers.nl ook regelmatig leuke en korte verhaaltjes op hun Instagram. Volgen dus!

Lees ook: Thom en Lianne: ‘Wij leven onze droom in Australië”

Succulent Garden | Poseren voor een foto

Als wij ergens heen gaan kan ik de klok erop gelijk zetten dat Thom op een bepaald moment, op uiterst subtiele wijze meld dat ik mijzelf even moet posteren voor een foto. Naast een cactus, op een brug, met mijn hol in het zand of met het opera house op de achtergrond een teug van mijn (lege) biertje nemen. Soms is dit prima, vaak niet en dat krijgt hij dan ook net zo subtiel naar zijn dak geslingerd. En toch vindt hij op die momenten vaak wel een manier, waardoor ik in de lach schiet en het allemaal weer meevalt.

Afgelopen weekend liepen deze twee zwetende Hollanders in de ‘Succulent Garden’, een leuk stukje tuin met toffe cactussen die hoort bij de enorme botanische tuin van Sydney. Hier waren de rollen zoals je ziet eventjes omgedraaid en poseerde deze drol op voeten met alle liefde even voor jullie.

2 jaar samen in Australië

Sommigen van jullie zullen misschien het verhaal over lulletje rozenwater en zijn sinaasappel blouse kennen. ? Precies 2 jaar geleden kwam hij Bondi Beach opgelopen toen hij een blonde stoot met een fles wijn in haar hand zag die met de bovenste knoop van haar broek open zat. Nooit hadden we beiden ook maar verwacht dat we nu alweer bijna anderhalf jaar samen.

In het kader van ‘alles moet gevierd worden’, hebben we het weekend samen doorgebracht in Seal Rocks. Dit is een mooi gebied op zo’n 3 uur rijden van Sydney. Of zoals Lianne zou zeggen: een prachtige plek waar sereniteit en rust de boventoon voert. Het was de eerste trip met onze nieuwe auto en de low budget camping gear. Jullie begrijpen dat alles als vanouds niet vanzelf is gegaan. Maar gelukkig kunnen wij van alle situaties het beste maken. Oké, en we hebben mazzel dat Australiërs wél autobanden kunnen vervangen.

De ‘Cock Rock’

Soms kom je een attribuut tegen die eigenlijk gewoon om een fotootje vraagt. Natuurlijk bedoelen we niets te zeggen met deze foto of de voorliefde van Lianne. Waar het ons voornamelijk om gaat is enerverende kracht van wind en zand (winderosie genoemd) die de natuur al jaren doet veranderen van vorm en kleur ?. Na goed overleg hebben we besloten niet verder in te gaan op deze prachtig gemaakte foto.

Terug naar school: studeren in Australië

Nooit had Lianne verwacht nog eens naar school te gaan. Volgende week is het zover en begint ze met haar studie Social Media & Marketing. Voor veel mensen is studeren in Australië een mooie manier om langer in Australië te zijn. Voor ons uiteraard ook, al hopen we dat we uiteindelijk ook echt iets aan de studie te gaan hebben.

Deze week gaan we nog even op jacht naar een leuke etui met bijbehorende lineaal en puntenslijper. De Pippi Langkous agenda is inmiddels binnen en vanavond gaan we boeken kaften. Zo kan ik Lianne komende maandag met een gerust hart op haar eerste schooldag afzetten. Dit is overigens gewoon op de bank, aangezien het eerste halfjaar online is.

The Opera House in Sydney

Vandaag geen blije kop van Lianne of een sexy shoot van Thom. Vandaag een staaltje artistieke fotografie van het hoogste niveau! Dit is The Opera House in Sydney genomen vanaf de wijk Kirribilli New South Wales. Verder zijn we even druk met de verhuizing en elkaars rug scrubben. Tot ziens!

Over Whatifwefly_

Dit artikel is geschreven door Wereldreizigers Thom en Lianne. Mocht je meer willen weten over hun avonturen in Australië dan kun je altijd een berichtje achterlaten in de reacties of op hun Instagram: @whatifwefly_ – en neem natuurlijk ook een kijkje op hun website!

Avatar foto

Whatifwefly_

Thom ❥ Lianne
?? ?? Dutchies living in Australia
? Message us for custom (surf)art
“Taking life with a grain of salt"

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link