WERELDREIZIGERS.NL
Home » Oceanië » Australië » Manly, Australië | Een heerlijk backpackers dorpje om te wonen en surfen

Manly, Australië | Een heerlijk backpackers dorpje om te wonen en surfen

Twee jaar geleden is Lianne aangekomen in Manly, een dorpje in de buurt van Sydney. Op zo’n 30 minuten van het centrum Sydney vind je een plaatsje, omringd door twee stranden, waar een echte vakantiesfeer hangt en waar veel backpackers verblijven. Lianne is hier zo’n twee jaar geleden aangekomen. Thom woonde meer richting de stad, maar was niet uit Manly te slaan nadat hij Lianne leerde kennen. Inmiddels wonen wij alweer bijna een jaar op dit fantastische plekje aan zee.

Lees ook: Thom en Lianne: ‘Wij leven onze droom in Australië”

Wonen in Manly

Manly wordt omringd door twee stranden. Een strand om te surfen en de ander vooral om te zwemmen. Deze twee stranden worden verbonden door een grote, lange straat: de Corso. Met allerlei hippe winkeltjes en eettentjes is dit een modern gebied in de omgeving van Sydney, wat zeker in de weekenden zorgt voor talloze toeristen. Doordeweeks voelt het echter net alsof je in het paradijs woont. Een intens blauwe zee, goede surfgolven, af en toe dolfijnen en walvissen, maar vooral de relaxte vibe die hier hangt.

Lees ook: Wonen en werken in Australië | Wat moet je allemaal regelen?

De ‘Manly Backpackers Bubble’

Veel reizigers en backpackers die in Manly zijn beland, zijn niet meer weg te slaan. En wanneer je eenmaal in Manly woont is dit voor mensen een reden het dorp niet meer te verlaten. De mensen zitten vast in een bubbel, de hier wel bekende ‘Manly Backpackers Bubble’.

Je hebt hier eigenlijk alles wat je hartje begeert. Het is dan ook een plek waar veel Nederlanders zich vestigen. Dit zijn overigens niet alleen jongeren, maar juist ook veel gezinnen. En heel eerlijk… als je om je heen kijkt is dit ook wel echt een plek waar je je kinderen zou willen laten opgroeien. Het is een veilige plek, met talloze voorzieningen, naast een natuurpark en op een relatief kleine afstand naar een grote stad. En hoe lekker is het dan als je jezelf altijd weer kunt terugtrekken in je kleine huisje dichtbij het strand? Wij zijn fan!

Manly vs Bondi

Onder jongeren in Sydney lijkt er altijd een strijd te heersen tussen Bondi en Manly. Beiden zijn prachtige plekken aan de oceaan, waar surfen toch wel op nummer 1 staat. Voor ons was de keuze eigenlijk wel vrij snel gemaakt.

Lees ook: Walvis slaat surfers met staart in Australië | Viral video
Lees ook: Surfen en Haaienaanvallen in Australië + Drone video van Witte Haai

In Manly heb je het idee dat het allemaal iets minder ‘zien en gezien worden’ is. Je kunt lekker jezelf zijn en hoeft amper rekening te houden met hoe je erbij loopt. Wij lopen dan ook regelmatig gewoon in ons ochtendkloffie naar de supermarkt. En ja, dan kun je wel zeggen dat je je thuis voelt.

Manly is een echte aanrader

Mocht jij dus ooit twijfelen waar je heen moet als je in Australië gaat wonen of leven als Digital Nomad, Manly is een super goede optie. Altijd zee en natuur om je heen, voorzieningen ten top en tijdens een stukje wandelen kom je altijd weer bekenden tegen. Je moet er van houden, en dat doen wij!

Lees ook: Het leven in Australië | Studentenvisum en leven als Digital Nomad

Over Whatifwefly_

Dit artikel is geschreven door Wereldreizigers Thom en Lianne. Mocht je meer willen weten over hun avonturen in Australië dan kun je altijd een berichtje achterlaten in de reacties of op hun Instagram: @whatifwefly_ – en neem natuurlijk ook een kijkje op hun website!

Avatar foto

Whatifwefly_

Thom ❥ Lianne
?? ?? Dutchies living in Australia
? Message us for custom (surf)art
“Taking life with a grain of salt"

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link