Wereldreizigers.nl
Australie
Home » Oceanië » Australië » Je sabbatical doorbrengen door rond te reizen in Australië 

Je sabbatical doorbrengen door rond te reizen in Australië 

Tropisch regenwoud, dor woestijnlandschap, dromerige stranden en levendige metropolen. Australië is het land van duizend facetten, een veelzijdig paradijs voor zowel natuurliefhebbers als stadsmensen. En wat is een betere manier om deze diversiteit te verkennen dan op een tocht door het uitgestrekte leefgebied van koala’s en kangoeroes te gaan? We vertellen je alles wat je moet weten over rondreizen in Australië. Met deze tips zorg je voor een unieke rondreis door Australië!

Wat kun je zien en beleven als je gaat rondreizen in Australië?

Metropolen, nationale parken, woestijnen, tropische regenwouden, droomstranden, watersporten, feesten, road trips en nog veel meer staat reizigers te wachten in Australië.

Kangoeroe met jong
Kangoeroe met jong

Lees ook: Wonen en werken in Australië | Wat moet je allemaal regelen?

Hoeveel kost rondreizen in Australië?

Om te kunnen reizen in Australië moet je rekenen op een bedrag tussen de 1.500 en 5.000 Australische dollar per maand, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Is een rondreis in Australië veilig?

Ja, Australië is een zeer veilige bestemming met een laag misdaadcijfer. Alleen de extreme hitte en de vele giftige dieren en planten kunnen gevaarlijk zijn. Daarom is de regel; wees niet roekeloos!

Wat is de beste duur voor een rondreis in Australië?

Om een (kleine) rondreis in Australië te maken moet je minstens drie weken plannen, maar het liefst zes tot acht weken.

Wanneer is de beste tijd om rond te reizen in Australië?

De beste tijd om naar Australië te reizen is van oktober tot april, tijdens de Australische zomer.

Of je nu op reis gaat om jezelf te ontdekken of gewoon op zoek bent naar avontuur, als reiziger kom je altijd aan je trekken. Het land heeft een van de beste infrastructuren ter wereld voor reizigers. Er is geen gebrek aan accommodatie, studentenspecials en werk-en-reisaanbiedingen. Het klimaat in Australië is niet te vergelijken met dat van Nederland. Het grootste deel van Australië, het centrum, heeft een warm woestijnklimaat en wordt omringd door een grote zone met een warm steppeklimaat. Het noordelijke deel van Australië heeft een tropisch savanneklimaat, ook wel een subtropisch klimaat genoemd.

Het zuiden en oosten van Australië hebben een zeeklimaat. Geen wonder, want Australië is vrij groot en er valt veel meer te ontdekken dan je op een gewone pakketreis zou kunnen meemaken. Daarom is een rugzaktocht door het land een goed idee. Zo kan je alles verkennen en hoef je niets te missen. Je ontmoet de plaatselijke bevolking en ervaart de Australische levensstijl uit de eerste hand.

Wat een vrijheid! Vandaag kan je koala’s bekijken in de mooiste nationale parken van Australië en morgen kan je andere reizigers vergezellen op hun uitstapje naar het nachtleven van Sydney. Je zult hier zeker vrienden en gelijkgestemden vinden! rondreis door Australië zal zeker een avontuur worden dat je nooit zult vergeten!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link