WERELDREIZIGERS.NL
Home » Oceanië » Australië » Studeren in Australië, jouw kans om hier lang te wonen

Studeren in Australië, jouw kans om hier lang te wonen

Veel mensen van over de hele wereld vliegen tegenwoordig naar Australië om daar te gaan werken op een Working Holiday Visum. Dit visum geeft je de kans om een jaar lang te wonen en werken in Down Under. Je hebt de optie dit visum te verlegen met 1 of 2 jaar door een flinke tijd te gaan werken op een Australische farm. Op zich is dit een heel fijne optie, maar toch wil niet iedereen in de kas of bij een bananenboer werken. In dit artikelen leggen we uit waarom studeren in Australië misschien een goede optie voor je is om langer in het land te mogen blijven.

Lees ook: Het leven in Australië | Studentenvisum en leven als Digital Nomad

Waarom studeren in Australië?

Je bent echter wel helemaal gewend aan het fijne leven in Australië en wilt stiekem nog niet naar huis. Een fijne uitkomst voor dit ‘probleem’ is misschien een niet heel voor de hand liggende: Studeren. Studeren in Australië geeft jouw de mogelijkheid voor een langere tijd te blijven. Op een studievisum mag jij net zo lang blijven als de duur van jouw studie. Bovendien krijg je na het afronden van jouw studie nog zo’n twee maandjes extra vakantie.

Wat kost Studeren in Australië?

Voor een studie in Australië moet je, net als in Nederland, uiteraard betalen. De gemiddelde studie zal je tussen de $1000 en $1500 Australische Dollar per kwartaal gaan kosten. In euro’s kom je dus uit op ongeveer 600 a 900 per kwartaal. Dit is natuurlijk best wat geld. Het fijne is echter wel dat je voor een vrij lange tijd legaal mag studeren, wonen en werken in het land van de kangoeroe. Bovendien is algemeen bekend dat een afgeronde studie in het buitenland altijd goed is voor het cv. Let overigens wel op dat je niet dezelfde studie als in Nederland mag kiezen.

Lees ook: Twijfels in Australië | Covid-19 visum regelen of toch terug naar NL?

Er komen ook nog wat andere kosten bij kijken. Zo moet je een verzekering afsluiten, je visum betalen en de inschrijfkosten aftikken. Bij ons gaat Lianne vanaf 1 februari 2021 beginnen aan haar studie in Sydney. Thom kan gelukkig ook blijven op haar visum als partner. Voor ons betekent dit dat we voor een visum van ongeveer een jaar voor 2 personen zo’n $5000 dollar hebben moeten betalen. En daar komt in ons geval dus nog zo’n $1000 per kwartaal bij. Een vrij duur geintje dus, die je gelukkig weer makkelijk terug kunt verdienen door te werken.

Mag je in Australië werken met een studentenvisum?

Of je nu een spaarrekening hebt opgebouwd of niet, inkomsten zijn toch wel heel fijn. Zeker in een vrij prijzig land als Australië. Daarom is de algemene regel dat je op een studentenvisum tijdens de les periodes maximaal 20 uur per week mag werken. Wanneer je vakantie hebt, zo’n 12 weken in het jaar, mag je gewoon 40 uur per week werken.

Lees ook: Wonen en werken in Australië | Wat moet je allemaal regelen?

Over Whatifwefly_

Dit artikel is geschreven door Wereldreizigers Thom en Lianne. Mocht je meer willen weten over hun avonturen in Australië dan kun je altijd een berichtje achterlaten in de reacties of op hun Instagram: @whatifwefly_ – en neem natuurlijk ook een kijkje op hun website!

Avatar foto

Whatifwefly_

Thom ❥ Lianne
?? ?? Dutchies living in Australia
? Message us for custom (surf)art
“Taking life with a grain of salt"

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link