Wereldreizigers.nl
Walvis slaat surfers met staart
Home » Oceanië » Australië » Walvis slaat surfers met staart in Australië | Viral video van Whatifwefly_

Walvis slaat surfers met staart in Australië | Viral video van Whatifwefly_

Afgelopen augustus zijn wij viraal gegaan met bovenstaand filmpje dat wij hebben geschoten van een walvis die wel heel erg dicht bij de kust kwam. Een Southern Right Whale kwam met haar kalfje vlak bij het strand van Manly, waar wij wonen. Omringd door tientallen surfers werden de walvissen ietwat onrustig, waarna de grote walvis een aantal surfers een tik gaf met haar staart. Gelukkig waren wij in de buurt met de drone, waarmee we alles vast hebben kunnen leggen. Een nieuwsitem op CNN en 7NEWS in Australië volgde.

Lees ook: Surfen en Haaienaanvallen in Australië + Drone video van Witte Haai

Walvissen dicht bij het strand

Tijdens een toiletbezoekje kregen wij opeens een belletje van een vriend met de mededeling dat er twee walvissen wel heel dicht bij de kust zaten. We zijn als een malle naar buiten gerend om het hele spektakel vast te leggen. Bij het zien van onze beelden wisten we een ding meteen: dit is een viral video. En hier was niets aan gelogen.

Lees ook: Het leven in Australië | Slappe koffie, friet eten, walvissen en dolfijnen

Walvis slaat surfers met staart
Walvis slaat surfers met staart – de video is bovenin de pagina te bekijken

Op het nieuws in Australië

Nadat wij de video publiceerden op ons Instagram account, kregen we vrij rap een belletje van de grootste nieuwszender van Australië, 7NEWS. De volgende ochtend was er een groot item gemaakt van onze walvissen video met een interview op het strand.

Op het nieuws in Australië
Op het nieuws in Australië

Na dit schouwspel was het tijd voor de andere media. Zo kwamen we op AD.nl, de Telegraaf, NU.nl, RTL nieuws en het NOS-journaal. Dit alles was een grote heisa en we hadden daarbij ook geen idee wat ons te doen stond. We hebben er uiteindelijk een klein bedragje van 500 euro aan overgehouden, maar vooral de faam die we ermee hebben vergaard deed ons goed. Onze Instagram naam was overal te zien, tot CNN aan toe! Sindsdien houden we de drone altijd bij de hand, aangezien hier altijd iets kan gebeuren!

Lees ook: Thom en Lianne: ‘Wij leven onze droom in Australië”

Over Whatifwefly_

Dit artikel is geschreven door Wereldreizigers Thom en Lianne. Mocht je meer willen weten over hun avonturen in Australië dan kun je altijd een berichtje achterlaten in de reacties of op hun Instagram: @whatifwefly_ – en neem natuurlijk ook een kijkje op hun website!

Avatar foto

Whatifwefly_

Thom ❥ Lianne
- Dutchies living in Australia
- Message us for custom (surf)art
- “Taking life with a grain of salt"

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link