Wereldreizigers.nl
Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Nieuw-Zeeland | Activiteiten in Kaikoura

Nieuw-Zeeland | Activiteiten in Kaikoura

Wanneer je een bezoek brengt aan het prachtige Nieuw-Zeeland mag je het bijzondere kustplaatsje Kaikoura (locatie hier) zeker niet overslaan. De stad, die zo’n 2,5 uur rijden van Christchurch ligt, staat vooral bekend om de vele diersoorten die je in en rondom de zee kan spotten. Een bijzondere plek waar veel te zien valt. Deze activiteiten wil je zeker gedaan hebben als je Kaikoura bezoekt:

Ga zwemmen met dolfijnen

Een van de gaafste dingen die je kan doen in Kaikoura is zwemmen met dolfijnen. Dolphin Encounter Kaikoura is één van de bedrijven in Kaikoura die deze activiteit aanbiedt. Voordat je je in het diepe begeeft, krijg je eerst een uitgebreide briefing over de veiligheid van zwemmen met de Dusky dolphins. Ook krijg je gelijk je zwemoutfit om ervoor te zorgen dat je niet onderkoeld raakt tijdens het snorkelen.

Tip: Bekijk het aanbod in Kaikoura voor Dolpin & Whale Watching tours (inclusief zwemmen met dolfijnen) hier.

Activiteiten in Kaikoura | Dolfijnen spotten
Activiteiten in Kaikoura | Dolfijnen spotten

Vanaf de haven ga je vervolgens met de boot op zoek naar een school dolfijnen. Soms kunnen deze scholen bestaan uit wel 1000 dolfijnen! Zodra ze gespot zijn, racet de boot er op af en krijg je vervolgens de kans om deze prachtige beesten van dichtbij te bewonderen. In het wild! Dolfijnen zijn nieuwsgierige beesten en zullen dan ook speels om je heen komen zwemmen.

Tip: Last van zeeziekte? Bij Dolphin Encounter zijn pilletjes te koop die dat helpen tegengaan!

Ga op zoek naar de Albatros

Kaikoura kent ook een overvloed aan albatrossen. Deze grote vogels kunnen wel een spanwijdte van 3,5 meter bereiken! Albatross Encounters neemt je mee het water op om verschillende soorten vogels van dichtbij te bekijken. Tijdens deze tour krijg je uiteraard genoeg boeiende informatie over deze bijzondere vogels en wie weet krijg je nog meer wild life zoals dolfijnen en walvissen te zien!

Doe een walvis tour

Een van de beste plekken in Nieuw-Zeeland om walvissen te spotten is in Kaikoura en dan voornamelijk potvissen. De eerste keer dat ik Kaikoura bezocht in 2016 ben ik walvissen gaan spotten met Whale Watch Kaikoura. Deze organisatie garandeert met 95% zekerheid dat je walvissen zal zien. Zo niet, dan krijg je 80% van de prijs die je betaald hebt gewoon terug! Tijdens de tour, die zo’n 2 uur duurt, ga je met een catamaran richting open zee. De boot maakt minder geluid zodat het geen walvissen afschrikt en is een stuk minder vervuilend voor de oceaan. Ook krijg je interessante informatie te horen van de ervaren crew aan boord over de diverse dieren die in deze wateren leven. Zelf heb ik deze tour twee keer gedaan, waarbij ik tijdens de eerste tocht wel vier potvissen, een school dolfijnen en een paar albatrossen heb gezien!

Activiteiten in Kaikoura | Walvis spotten
Activiteiten in Kaikoura | Walvis spotten

Bezoek de geurige Lavendel Farm

De lavendel farm ligt net buiten het centrum (locatie hier) en bestaat uit prachtige rijen vol met lavendel. Neem een frisse neus bij de farm of boek een overnachting in een van hun accommodaties. Natuurlijk hebben ze een leuke gift shop vol met lavendel producten en als je dat nog niet genoeg vindt laten ze je zelfs zien hoe ze lavendel olie maken.

Loop een rondje op de Peninsula Walkway

De Peninsula Walkway (locatie hier) is een gemakkelijke wandeling van 11 km die ongeveer drie uur duurt. Deze wandeling brengt je rondom het peninsula van Kaikoura en geeft je prachtige uitzichten over de baai. Er bestaan ook kortere routes als je geen zin hebt om drie uur te wandelen. Daarnaast vind je bij de kust ook een seal colony. Als het eb is, heb je de mogelijkheid om over de rotsen te lopen en wie weet spot je een paar luie zeehonden op de rotsen, maar let op! Ook al lijken het grote knuffelbeesten, toch is het zeker niet aan te raden om heel dichtbij te komen. Bekijk ze van een afstandje, wel zo leuk voor jou en de zeehonden.

Activiteiten in Kaikoura | Peninsula Walkway
Activiteiten in Kaikoura | Peninsula Walkway

Bewonder Kaikoura van bovenaf

Kaikoura van bovenaf bewonderen? Ontdek je deze kustplaats vanuit een heel ander perspectief! Er zijn verschillende scenic flights over de bergen, het peninsula en natuurlijk de oceaan. De vluchten die écht bijzonder zijn, zijn de whale flights. Deze vluchten geven je een bijzonder uitzicht over de walvissen. Op deze manier kan je pas echt goed zien hoe groot deze bijzondere dieren zijn. Je kunt kiezen uit een helicopter tour of in een klein vliegtuigje. Wat je ook kiest, een bijzondere ervaring is gegarandeerd!

Foto: Air Kaikoura
Foto: Air Kaikoura
Foto: Air Kaikoura
Foto: Air Kaikoura

Tip: Het aanbod scenic flights in Kaikoura kun je hier bekijken.

Sluit de dag af met je eigen gevangen maaltijd

Kaikoura staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke verse vis en schaaldieren. Zo vers zal je het nooit meer krijgen! Je kan hier met een van de lokale bootjes mee op een tour om o.a. jouw eigen verse vis te vangen. Na de boottrip neem je je eigen gevangen buit mee en maak je het zelf klaar. Beter kan toch niet? Smullen maar!

Activiteiten in Kaikoura | crayfish
Activiteiten in Kaikoura | crayfish

Meer Nieuw-Zeeland?

Iris van Dam

Hi! Ik ben Iris, oprichter van theworldisonmylist.nl en zoals velen van ons, heel erg reis verslaafd! Na mijn studie in het toerisme ben ik 5 maanden door Nieuw-Zeeland gaan backpacken en is mijn liefde voor reizen nog groter geworden. Inmiddels maak ik zoveel mogelijk reisjes en deel ik mijn avonturen graag met jullie via mijn blog en social media.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link