WERELDREIZIGERS.NL
Home » Overlanden » Reizen met VW T3 buscamper (2) | Eindelijk vertrekken!

Reizen met VW T3 buscamper (2) | Eindelijk vertrekken!

Daar is ie dan, na ruim 1,5 jaar aan voorbereiding, bus bouwen, vertrekdatum opschuiven en heel vaak de vraag beantwoorden of de reis überhaupt wel door gaat, is de dag van vertrek eindelijk aangebroken.

Eerder deze week hebben wij Karel de Grote (voor wie dit niets anders zegt dan de keizer van het roomse rijk, zo heet onze bus) naar de haven gebracht vanwaar hij, Karel de Grote (de bus dus) naar Mexico verscheept wordt.

Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (1) | Van droom tot werkelijkheid
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (2) | Eindelijk vertrekken!
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (3) | La Punta en Chacahua, Mexico

Karel de Grote op de parkeerplaats in de haven | Verschepen naar Mexico
Karel de Grote op de parkeerplaats in de haven | Verschepen naar Mexico

Lees ook: Overlander voertuig, camper of camperbus verschepen | Wat kost dat?

Vertrek

Vandaag is voor ons dan de dag aangebroken dat ook wij vertrekken. De dag begon met een mededeling dat het bagagepersoneel van KLM staakt, vluchten tot 15:00 uur geannuleerd zijn en Schiphol verkeert in de grootste vakantiedrukte van het jaar door het begin van de meivakantie (volgende keer even research doen als we een datum prikken).

Achteraf blijkt dit de eerste dag te zijn van het Schiphol drama. Goed, voor alsnog vertrekt ons vliegtuig gewoon vanavond. Onze lieve buurtjes en (half?) ouders van Dieke hebben ons naar het station gebracht. Onze treinreis begon met de mededeling dat we vertraging hebben door een passant op het spoor die er niet vanaf wil… Top! 😅 Laat de reis beginnen!

Lees ook: Overlanden met Volkswagen T3 buscamper | Van droom tot werkelijkheid

Gewicht werd in de strijd gegooid
Gewicht werd in de strijd gegooid
Nog vele kusjes volgen
Nog vele kusjes volgen

Als wachtrijen een ding waren, dan waren wij opeens super hip! Onze overtocht stond in het teken van wachten en in achteraan aansluiten.. overal in en rond de luchthavens stonden rijen en wij stonden er bij. Volgens Dieke was dit het thema van de dag. Dat was het ook, tot we zo’n 24 uur na vertrek aankwamen op de plaats van bestemming en de korte broek aan kon.

Puerto Escondido, Mexico

We verblijven nu in Puerto Escondido, Mexico, als je het opzoekt kom je uit op een (veel te) hippe stad aan de westkust vol alternatieve surfdudes en hippies. Tot dat tweede segment worden wij door sommigen ook geschaard met Kareltje (het gaat hier wederom om onze vet coole bus! We gaan de naam Karel/Kareltje/Karel de Grote/KDG nog vaak gebruiken, maar dit was de laatste keer dat ik de naam uitleg). Dus, los van onze reflecterende huidskleur, kunnen we een beetje opgaan in de menigte (hoewel het nog wel lastig is gezien Karel nog niet op plaats van bestemming is, maar ergens op de grote oceaan.

Lees ook: Mexico | 6 must sees en trekpleisters van Maya tot Playa

De komende één, twee of drie weken verblijven we hier en volgen we iedere dag een Spaanse taalcursus (ik weet niet of dit al echt ‘vakantie’ gaat zijn). Ook gaan we een poging doen om te leren surfen 🤙. Te beginnen: morgen. Vandaag even een bezoekje gebracht aan de stad, erachter gekomen dat je je pinpas op ‘wereld’ moet zetten omdat je anders geen peso uit de muur krijgt, hebben we waarschijnlijk al 5 keer teveel betaald voor iets en heeft Rob al heel avontuurlijk achterop een pick-up gestaan op de terugweg naar ons verblijf.

Ik mis Karel nu al. Nu verder met niks doen!

Genieten in Puerto Escondido, Mexico
Genieten in Puerto Escondido, Mexico

Spaanse les en surfen

Het is dag twee dat we “echt” in Mexico zijn. Vandaag hebben we onze tweede spaanse les gehad en ik vind het honderd procent meevallen. Het scheelt misschien dat ik al wat spaans in Nederland heb gehad, het is dus niet helemaal nieuw. En net zoals alles hier, gaat ook de les in een rustig tempo. Dieke heeft het iets zwaarder, ondanks dat het tempo nu nog rustig is, brengt 5 uur aan Spaans per dag veel nieuwe informatie met zich mee. In de middag staan onze surflessen gepland. Tegen alle verwachtingen in hebben Dieke en ik beide gister wat golven gepakt. Vet sick 🤙🤙

Ze zeggen wel eens, wij hollanders hebben de klok, hier hebben ze de tijd. Dat klopt wel en het is nog even wennen, zo bleek vanmorgen. Een mooi voorbeeld hier van vanmorgen: Ons verblijf is incl. ontbijt. De taxi naar de Spaanse school staat gepland voor 8:30 uur. Ontbijten kan vanaf 8:00. We moesten vanmorgen nog wat regelen bij de receptie, waardoor we ons een beetje moesten haasten naar het restaurant waar we om 8:10 uur aankwamen en het restaurant nog net wel/niet open was… Dan maar een beetje tempo maken met het ontbijt, want de taxi komt zo. Ook de taxi kwam keurig 10 minuten te laat, evenals de koffie, omdat het apparaat nog moest opwarmen. Een koffie to go in een hobbelige taxirit. Koffie overal. Mooi.

Vandaag wordt er niet gesurft, omdat de golven te heftig zijn. Er is dus tijd voor een kleine update op Polarsteps vanaf het strand onder het “genot” van een Michelada (corona biertje met chili, tomatensaus, garnalen, courgette en sinaasappel 🧐) op advies van onze Spaans-docente. Ik zou het echter niet aanraden. Hoe verzin je het? Bier met garnalen en chilisaus. In keurig Spaans besteld na vermelding van het volgende: ´Perdon, tenemos dos dias classe de español´.

Het Michelada biertje
Het Michelada biertje

Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (1) | Van droom tot werkelijkheid
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (2) | Eindelijk vertrekken!
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (3) | La Punta en Chacahua, Mexico

Dieke en Rob

Vluchtgedrag?! wellicht.. wie gaat er nu met een gammel VW busje naar de andere kant van de wereld? Nou wij dus! Wij, Rob, Dieke 👫 en de VW Syncro camper 🚐 genaamd Karel de Grote (onze eerste bus heette Karel en je raad het al; deze is groter) kiezen ervoor om van Mexico 🇲🇽🌴 naar Uruguay 🇺🇾 te rijden en dat bevalt tot op heden, (bijna)helemaal top!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link