22.9K Followers

bali open toeristen 2022
Home » Reisnieuws » Bali pas in april 2022 volledig heropend | Mokerslag voor toerismesector

Bali pas in april 2022 volledig heropend | Mokerslag voor toerismesector

REISNIEUWS – 15 maart 2021: Het Indonesische ministerie van Volksgezondheid heeft onlangs aangekondigd dat Bali pas in april 2022 volledig zal heropenen voor toeristen, tot grote woede van Bali’s Tourism Association waarbij talloze hotels en tourorganisaties bij zijn aangesloten. We schreven onlangs nog over de 60 hotels die te koop staan op Bali. Er staan al hotels te koop vanaf 200.000 euro en de verwachting is dat er nog veel hotels gaan volgen door de economische impact van de coronacrisis.

UPDATE 31 januari 2022: Bali gaat per 16 februari weer open voor toeristen. Check snel het nieuwsbericht.

Bali heropend in april 2022

Wel of geen protest, het Indonesische ministerie van Volksgezondheid heeft de heropening aangekondigd van aangewezen groene zones voor internationale toeristen. Bali lijkt niet in de eerste golf van groene zones te zitten, waardoor de volledige heropening van de grenzen van Bali pas in april 2022 zal volgen.

De Indonesische minister van Volksgezondheid, Budi Gunadi Sadikin, heeft stappen in kaart gebracht waarin heel Bali veilig toegankelijk zou zijn voor internationale bezoekers, en volgens hem zal het zeker een jaar duren.

Lees ook: Wonen in Bali | De huidige situatie, lege straten en corona regels

“Ons plan is niet om snel onze grenzen te openen, maar om de veiligste toeristenbestemming te zijn”

Budi Gunadi Sadikin
Indonesische minister van Volksgezondheid
Tegallalang, Gianyar, Bali, Indonesië
Tegallalang, Gianyar, Bali, Indonesië

Heropeningsplan in drie fasen

Er is een heropeningsplan in drie fasen aangekondigd welke al harde kritiek krijgt van de toeristbranche in Bali. Budi is namelijk van plan om de wereld eerst te laten zien dat Bali met succes de COVID-19 pandemie heeft beheerst, voordat het opengaat voor toeristen. 

“Wij als het ministerie van Volksgezondheid willen dat Bali meer vertrouwen krijgt van andere internationale regeringen door hen te laten zien hoe we omgaan met de pandemie in onze gebieden”, zei Budi Sadiki tijdens de bijeenkomst in Bebek Tepi Sawah Restaurant Ubud vrijdagmiddag.

Hij zei dat de toeristische sector en de inwoners van Bali geduldig moeten zijn om succesvol te kunnen heropenen. 

“Ik begrijp volkomen dat het moeilijk is voor de mensen van Bali die zo afhankelijk zijn van toerisme om in hun levensonderhoud te voorzien, maar ons doel is niet om snel onze grens te openen.”

Indonesische minister van Volksgezondheid

“We streven ernaar de beste en veiligste toeristenbestemming ter wereld te zijn, met strikte preventieprotocollen,” voegde Budi Gunadi eraan toe.

Budi is van plan om de internationale grenzen in drie fasen te heropenen.

  • Fase 1: heropening van de groene zones zoals Nusa Dua en Ubud, die begint van maart tot juni 2021, terwijl de uitrol van het vaccin wordt verdeeld onder toeristenarbeiders.
  • Fase 2: de autoriteiten zullen strikt toezicht uitoefenen op alle lokale bewoners die de groene zones in en uit gaan, tussen juli en december 2021.
  • Fase 3: de regering zal beginnen met het heropenen van de grens naar de geselecteerde landen als een simulatieprogramma dat start van januari tot maart 2022 voordat de grens eindelijk weer wordt geopend voor alle internationale toeristen in april 2022.

Welke landen zijn of worden geselecteerd om als eerste weer toegang te krijgen tot Indonesië, is overigens nog niet duidelijk.

Budi wil ook een bijeenkomst houden met de WHO en UNICEF op Bali als een indicator dat dit programma succesvol is om vertrouwen te winnen van de internationale wereld.

“Ik heb dit plan aan de gouverneur van Bali meegedeeld, dus we zullen zien hoe het in de nabije toekomst uitwerkt”, besloot Budi Gunadi.

Bali Tourism Association vernietigt het plan

Association of the Indonesian Tours and Travels Agencies (ASITA) heeft felle kritiek geuit op het plan van de minister van Volksgezondheid en zei dat het nadelig zou zijn voor de economie om de heropening uit te stellen.

The Lawn in Canggu, Bali, Indonesië
The Lawn in Canggu, Bali, Indonesië

Het hoofd van de regionale ASITA-vertegenwoordigers voor Bali, I Putu Winastra, zei dat deze regeling de economie in een diepere crisis zal brengen. Hij zegt ook dat andere ministers, zoals de minister van Toerisme, een andere oplossing hebben om dit probleem op te lossen.

Hij legde ook uit dat de meeste bedrijven op Bali hun activiteiten hebben gesloten sinds de pandemie toesloeg en geen bron van inkomsten meer hebben.

“De impact van deze pandemie op Bali binnen een jaar is al destructief, en als de grens nog een jaar gesloten blijft, zal het zeker meer bedrijven doden en zal de situatie nog erger zijn, vooral omdat het programma voor zachte leningen niet is gerealiseerd door de centrale overheid ”, concludeerde Winastra.

Hij drong er bij de regering op aan om de reisbubbel met de geselecteerde landen te openen wanneer de meeste mensen op Bali, inclusief toeristen, worden gevaccineerd.

Hij legde uit dat het vaccinatieprogramma voor toeristische werknemers naar verwachting eind april 2021 zal eindigen, zodat de centrale overheid kan overwegen om de grens in de nabije toekomst te heropenen, aangezien internationale bezoekers zich veiliger zullen voelen met de voortgang van de uitrol van het vaccin. Uit recent onderzoek is overigens ook gebleken dat westerse reizigers liever reizen naar bestemmingen waar COVID-19 vaccin vereist is.

Hoe de wind waait

Een kanttekening van Wereldreizigers.nl: hoewel dit vernietigende nieuws desastreus is voor Bali en al haar bewoners en ondernemers, kan het zomaar zijn dat het plan binnenkort weer wordt aangepast. De Indonesische regering heeft het afgelopen jaar al veel tegenstrijdige geluiden laten horen en het zou ons niet verbazen als het Indonesische ministerie van Volksgezondheid binnenkort terugkomt op deze beslissing.

Het enige wat we voorlopig kunnen doen is het reisnieuws uit Indonesië zo goed mogelijk voor jullie in de gaten houden en elke update met jullie delen op onze website. Houd daarom onze website en socials de komende periode extra goed in de gaten, mocht je van plan zijn om naar Bali te reizen.

bali open toeristen 2022

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

2 comments

  • Goedemorgen. Ik heb dit artikel met veel belangstelling gelezen. Weet jij toevallig ook hoe het zit met de rest van Indonesie, zoals Java? Zijn er plannen om daarvoor eerder de grenzen te openen? Gr Bruce Steiginga

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Inhoudsopgave

Copy link