WERELDREIZIGERS.NL
Home » Reisnieuws » Bali toch in juli 2021 open voor toeristen, aldus president Jokowi | 4 oktober UPDATE

Bali toch in juli 2021 open voor toeristen, aldus president Jokowi | 4 oktober UPDATE

De Indonesische president Jokowi heeft in diverse toespraken laten weten dat Bali alsnog open gaat voor toeristen dit jaar, mits de vaccinatiesnelheid en veiligheid wordt gewaarborgd. Het Indonesische ministerie van Volksgezondheid heeft amper 5 dagen geleden nog aangekondigd dat Bali tot April 2022 gesloten zou blijven. President Jokowi is het daar klaarblijkelijk niet mee eens en bezocht Bali om de huidige status te beoordelen en het volk toe te spreken.

Lees ook: Yes! ? Bali praat met Nederland voor toelaten toeristen in juli 2021

UPDATE 31 januari 2022: Bali gaat per 16 februari weer open voor toeristen. Check snel het nieuwsbericht.

UPDATE 4 oktober 2021: De regering in Indonesië heeft enkele uren geleden aangekondigd aan dat het eiland Bali op 14 oktober weer open gaat voor internationale reizigers, nadat de provincie in juli en augustus alsnog gesloten bleef vanwege een nieuwe golf van COVID-19-gevallen in Indonesië.

Lees dit nieuwsbericht voor meer informatie.

UPDATE 30 juni 2021: De Indonesische regering heeft besloten de opening van Bali voor buitenlandse toeristen voorlopig uit te stellen. Dat heeft minister Sandiaga Uno van Toerisme en Creatieve Economie bekendgemaakt. 

Lees: Heropening van Bali voor buitenlandse toeristen uitgesteld tot Q3 2021 voor meer informatie.

UPDATE – 24 juni 2021: De Indonesische minister van Toerisme, Sandiaga Uno, heeft gezegd dat het alléén gevaccineerde toeristen gaat toelaten op het eiland. Dit geldt voor zowel binnenlandse als internationale bezoekers. Dit komt als een klap in het gezicht voor mensen die om welke reden dan ook kiezen om zich niet te laten vaccineren.

Lees: Bali gaat alleen gevaccineerde toeristen toelaten op het eiland voor meer informatie.

UPDATE – 22 juni 2021: Ambtenaren van Bali hebben bevestigd dat de overdracht van Covid-19 op het eiland aanzienlijk is verminderd naarmate het Covid-19-vaccin aan de bewoners wordt uitgedeeld.

Hij zei ook dat de provincie Bali nog steeds voldoende vaccinvoorraad heeft om het vaccinatieprogramma te voltooien voordat de internationale reiscorridor in de zeer nabije toekomst wordt heropend (bron).

Met juli in zicht, houden wij (wereldreizigers.nl) de nieuwsberichten vanuit Bali de komende dagen/weken nauwlettend in de gaten. Mocht je van plan zijn om binnenkort naar Bali te reizen, volg dan onze Facebook pagina voor het laatste nieuws.

UPDATE - 01 juni 2021: Gouverneur van Bali, I Wayan Koster, heeft nogmaals medegedeeld dat de distributie van het Covid-19-vaccin aan 70% van de inwoners van Bali tegen juni 2021 zal zijn afgerond (bron).

Bali zal de grootste hoeveelheid Covid-19-vaccins in Indonesië ontvangen, aangezien de centrale overheid al 2,6 miljoen doses van het vaccin aan Bali heeft verstrekt. 

“We hebben al Covid-19-vaccins uitgedeeld aan ongeveer 1,3 miljoen inwoners van Bali, wat betekent dat we 45% van ons doel hebben bereikt om 3 miljoen mensen op het eiland te vaccineren.” Zei Koster.

Zoals hij eerder zei, streeft de provinciale overheid van Bali ernaar om in juni het Covid-19-vaccin te verspreiden onder ten minste 70% van hun inwoners om groepsimmuniteit te bereiken voordat de internationale reiscorridor in juli 2021 weer opengaat.
UPDATE - 24 mei 2021: Bali ligt nog steeds op schema voor heropening. Ambtenaren van het stadsbestuur van Denpasar hebben op zaterdag 22 mei bevestigd dat 52,55% van de inwoners van Denpasar inmiddels al is ingeënt. Een groot deel van hen heeft ook al een 2e dosis ontvangen.

Naar verwachting heeft Denpasar, de hoofdstad van Bali, de vaccindistributie tegen juli 2021 volledig voltooid. Het stadbestuur geeft aan dat wanneer ze geen verdere vertragingen oplopen, het wereldwijde toerisme naar Bali rond juni-juli 2021 zou kunnen worden heropend. 
UPDATE - 21 mei 2021: Bali Airport verwelkomt eerste instroom van reizigers na reisverbod. Ambtenaren van de Bali Ngurah Rai Airport hebben bevestigd dat de luchthaven meer passagiers heeft gezien sinds het reisverbod voor een beperkt aantal landen en regio's op maandag (17/5) afliep.
UPDATE - 08 mei 2021: De Indonesische centrale overheid bereidt nu standaardprocedures voor om internationale bezoekers te ontvangen wanneer de grens in de nabije toekomst weer opengaat. 

Indonesië bevindt zich momenteel in de laatste fase van hun voorbereiding voordat de internationale grens voor Bali wordt heropend. De plaatsvervangende stafchef van de president, Febry Calvin Tetelepta, bevestigde dat bij de voorbereiding van de nieuwe procedures voor het ontvangen van internationale bezoeker.

Zoals in het vorige nieuwsbericht over Bali aangegeven, is het soms in Indonesië maar net hoe de wind waait. We hebben daarom bewust twee dagen gewacht om dit nieuws met jullie te delen in afwachting van bevestiging door betrouwbare bronnen. Nu diverse bronnen (1), (2), (3) het nieuws hebben bevestigd durven we het met een gerust hart met jullie te delen.

Wereldreizigers.nl

Jokowi bezocht Bali op dinsdag 16 maart

Tijdens zijn bezoek gaf President Joko Widodo aan dat het toerisme in Bali mogelijk al in juni of juli 2021 kan worden heropend zolang de vaccinaties en omstandigheden van de Covid-19-pandemie blijven verbeteren.

De president bracht dit in een beperkte discussie met belanghebbenden uit de Bali-toeristenindustrie, die op dinsdagmiddag 16 maart deelnamen aan het massale Covid-19 vaccinatieprogramma in het Harris Sunset Road hotel, Kuta.

Tijdens de discussie gaf de president een signaal dat als de Covid-19 gevallen onder controle waren, de gezondheidsprotocollen werden versterkt en testen en vaccinaties werden gestimuleerd. Het toerisme zou dan rond juni-juli 2021 kunnen heropenen.

“Zolang iedereen de veiligheidsmaatregelen ondersteunt, het vaccinatieprogramma geen nieuwe vertragingen oploopt en iedereen voorzichtig blijft, zullen we in juli weer open zijn”

Indonesische President Joko Widodo
Bali, Indonesië
Bali, Indonesië

Bali’s economie herstarten van groot belang

Na een bezoek aan het paleis van Ubud, zette hij zijn bezoek aan Denpasar dezelfde dag voort. Jokowi is optimistisch dat het vaccinatieprogramma de overdracht van virussen op het eiland zou kunnen verminderen voordat de grens eindelijk weer opengaat voor internationale toeristen.

Het plan is bedoeld om de economie van Bali nieuw leven in te blazen na de crises waarmee de meeste mensen op het eiland te maken hebben sinds de pandemie een jaar geleden toesloeg. Het aantal faillissementen en hotels dat te koop staat op Bali, is drastisch toegenomen sinds de maatregelen. De president wil de ondernemers op het eiland graag weer perspectief bieden.

Dit alles werd ook benadrukt door de minister van Toerisme en Creatieve Economie, Sandiaga Uno. Sandiaga vertelde de pers dat hij hoopte dat het toerisme in Bali in juni of juli 2021 weer open kan gaan. “Natuurlijk, als Covid-19 onder controle is,” zei Sandiaga. Het is van levensbelang voor iedereen die in de toeristenbranche van Bali werkzaam is.

Lees ook: Wonen in Bali | De huidige situatie, lege straten en corona regels

Bali, Indonesië
Bali, Indonesië

Digital Nomad’s welkom

Sandiago vertelde de pers ook dat hij blijft aandringen op een vijfjarig toeristenvisum voor digitale nomaden, die het afgelopen jaar een grotere toeristenmarkt over de hele wereld zijn geworden. Veel Digital Nomads verblijven langdurig op Bali, omdat het relatief goedkoop is om er langere tijd te verblijven.

Tijdens de pandemie zijn de werkgewoonten over de hele wereld tevens veranderd: duizenden kunnen nu overal werken en hebben alleen een goede communicatie-infrastructuur nodig. En Bali heeft volgens Sandiaga precies dat; uitstekende internetfaciliteiten en -diensten, plus een enorme wereldwijde populariteit.

Hij hoopte dat werkende buitenlandse toeristen van Bali hun tweede thuis zullen maken, maar uiteraard met aandacht voor de legaliteit van de verblijfsvergunning. Sandiaga zei dat hij momenteel nog bezig is met het opstellen van een visumplan voor de lange termijn met het directoraat-generaal Immigratie, het ministerie van Recht en Mensenrechten.

“Langlopende visa zijn de belangrijkste zorg voor meer mensen in de Digital Nomad wereld om te overwegen om van Bali hun tweede thuis te maken”, aldus Sandiaga.

Werken op Bali

Sandiaga stelt zich voor dat deze buitenlandse toeristen voor de lange termijn kunnen werken terwijl ze in de prachtige natuurlijke omgeving van het eiland wonen en de beste diensten ontvangen die Bali te bieden heeft. “Werken op Bali en niet ver van het strand, is een grote attractie voor buitenlandse toeristen”, zei hij. “En ze worden ondersteund door een zeer vriendelijke cultuur en samenleving.”

De trend van ‘werken vanuit huis’ tijdens de Covid-19 pandemie heeft de veranderingen op deze markt dramatisch opgevoerd en Bali is er goed in om hiervan te profiteren, zoals andere landen zoals Kroatië onlangs hebben gedaan door een speciaal visum voor deze lange termijn toeristen te creëren.

Je zou kunnen zeggen dat de race om de Digital Nomad markt nu is begonnen voor de worstelende, van toeristen afhankelijke landen over de hele wereld.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link