WERELDREIZIGERS.NL

18.2K Followers

Home » Reisnieuws » Bali toch al in juli 2021 open voor toeristen, aldus president Jokowi

Bali toch al in juli 2021 open voor toeristen, aldus president Jokowi

REISNIEUWS – 18 maart 2021: De Indonesische president Jokowi heeft in diverse toespraken laten weten dat Bali alsnog open gaat voor toeristen dit jaar, mits de vaccinatiesnelheid en veiligheid wordt gewaarborgd. Het Indonesische ministerie van Volksgezondheid heeft amper 5 dagen geleden nog aangekondigd dat Bali tot April 2022 gesloten zou blijven. President Jokowi is het daar klaarblijkelijk niet mee eens en bezocht Bali om de huidige status te beoordelen en het volk toe te spreken.

Zoals in het vorige nieuwsbericht over Bali aangegeven, is het soms in Indonesië maar net hoe de wind waait. We hebben daarom bewust twee dagen gewacht om dit nieuws met jullie te delen in afwachting van bevestiging door betrouwbare bronnen. Nu diverse bronnen (1), (2), (3) het nieuws hebben bevestigd durven we het met een gerust hart met jullie te delen.

Wereldreizigers.nl

Jokowi bezocht Bali op dinsdag 16 maart

Tijdens zijn bezoek gaf President Joko Widodo aan dat het toerisme in Bali mogelijk al in juni of juli 2021 kan worden heropend zolang de vaccinaties en omstandigheden van de Covid-19-pandemie blijven verbeteren.

De president bracht dit in een beperkte discussie met belanghebbenden uit de Bali-toeristenindustrie, die op dinsdagmiddag 16 maart deelnamen aan het massale Covid-19 vaccinatieprogramma in het Harris Sunset Road hotel, Kuta.

Tijdens de discussie gaf de president een signaal dat als de Covid-19 gevallen onder controle waren, de gezondheidsprotocollen werden versterkt en testen en vaccinaties werden gestimuleerd. Het toerisme zou dan rond juni-juli 2021 kunnen heropenen.

“Zolang iedereen de veiligheidsmaatregelen ondersteunt, het vaccinatieprogramma geen nieuwe vertragingen oploopt en iedereen voorzichtig blijft, zullen we in juli weer open zijn”

Indonesische President Joko Widodo
Bali, Indonesië
Bali, Indonesië

Bali’s economie herstarten van groot belang

Na een bezoek aan het paleis van Ubud, zette hij zijn bezoek aan Denpasar dezelfde dag voort. Jokowi is optimistisch dat het vaccinatieprogramma de overdracht van virussen op het eiland zou kunnen verminderen voordat de grens eindelijk weer opengaat voor internationale toeristen.

Het plan is bedoeld om de economie van Bali nieuw leven in te blazen na de crises waarmee de meeste mensen op het eiland te maken hebben sinds de pandemie een jaar geleden toesloeg. Het aantal faillissementen en hotels dat te koop staat op Bali, is drastisch toegenomen sinds de maatregelen. De president wil de ondernemers op het eiland graag weer perspectief bieden.

Dit alles werd ook benadrukt door de minister van Toerisme en Creatieve Economie, Sandiaga Uno. Sandiaga vertelde de pers dat hij hoopte dat het toerisme in Bali in juni of juli 2021 weer open kan gaan. “Natuurlijk, als Covid-19 onder controle is,” zei Sandiaga. Het is van levensbelang voor iedereen die in de toeristenbranche van Bali werkzaam is.

Lees ook: Wonen in Bali | De huidige situatie, lege straten en corona regels

Bali, Indonesië
Bali, Indonesië

Digital Nomad’s welkom

Sandiago vertelde de pers ook dat hij blijft aandringen op een vijfjarig toeristenvisum voor digitale nomaden, die het afgelopen jaar een grotere toeristenmarkt over de hele wereld zijn geworden. Veel Digital Nomads verblijven langdurig op Bali, omdat het relatief goedkoop is om er langere tijd te verblijven.

Tijdens de pandemie zijn de werkgewoonten over de hele wereld tevens veranderd: duizenden kunnen nu overal werken en hebben alleen een goede communicatie-infrastructuur nodig. En Bali heeft volgens Sandiaga precies dat; uitstekende internetfaciliteiten en -diensten, plus een enorme wereldwijde populariteit.

Hij hoopte dat werkende buitenlandse toeristen van Bali hun tweede thuis zullen maken, maar uiteraard met aandacht voor de legaliteit van de verblijfsvergunning. Sandiaga zei dat hij momenteel nog bezig is met het opstellen van een visumplan voor de lange termijn met het directoraat-generaal Immigratie, het ministerie van Recht en Mensenrechten.

“Langlopende visa zijn de belangrijkste zorg voor meer mensen in de Digital Nomad wereld om te overwegen om van Bali hun tweede thuis te maken”, aldus Sandiaga.

Werken op Bali

Sandiaga stelt zich voor dat deze buitenlandse toeristen voor de lange termijn kunnen werken terwijl ze in de prachtige natuurlijke omgeving van het eiland wonen en de beste diensten ontvangen die Bali te bieden heeft. “Werken op Bali en niet ver van het strand, is een grote attractie voor buitenlandse toeristen”, zei hij. “En ze worden ondersteund door een zeer vriendelijke cultuur en samenleving.”

De trend van ‘werken vanuit huis’ tijdens de Covid-19 pandemie heeft de veranderingen op deze markt dramatisch opgevoerd en Bali is er goed in om hiervan te profiteren, zoals andere landen zoals Kroatië onlangs hebben gedaan door een speciaal visum voor deze lange termijn toeristen te creëren.

Je zou kunnen zeggen dat de race om de Digital Nomad markt nu is begonnen voor de worstelende, van toeristen afhankelijke landen over de hele wereld.

Wereldreizigers

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Inhoudsopgave

51 Shares
Copy link