22.9K Followers

bali open 14 oktober
Home » Reisnieuws » Bali gaat 14 oktober weer open voor internationale toeristen

Bali gaat 14 oktober weer open voor internationale toeristen

REISNIEUWS – 04 oktober 2021: De regering in Indonesië heeft enkele uren geleden aangekondigd aan dat het eiland Bali op 14 oktober weer open gaat voor internationale reizigers, nadat de provincie in juli en augustus alsnog gesloten bleef vanwege een nieuwe golf van COVID-19-gevallen in Indonesië.

Lees ook: Heropening van Bali voor buitenlandse toeristen uitgesteld tot Q3 2021
Lees ook: Bali toch in juli 2021 open voor toeristen, aldus president Jokowi

Alleen gevaccineerde toeristen worden toegelaten op het eiland

Reizigers die Bali bezoeken dienen zich te houden aan de in Indonesië geldende gezondheidsmaatregelen, zoals een verplichte quarantaine van acht dagen.

Ook dienen internationale reizigers door middel van een boekingsbewijs van het hotel aan te tonen waar de quarantaine zal plaatsvinden. De quarantainekosten zijn voor rekening van de reiziger.

De regering heeft tot slot ook gezegd dat het uitsluitend gevaccineerde toeristen gaat toelaten op het eiland. Dit geldt voor zowel binnenlandse als internationale bezoekers. Minister Sandiaga hoopt dat dit programma de toeristische sector op Bali snel zal helpen herleven. Het herstarten van de toeristische sector op Bali zal veel inwoners helpen weer inkomen te genereren.

Nederlanders (nog) niet welkom

Helaas moeten wij Nederlanders niet te vroeg juichen en nog even geduld hebben. Voorlopig zijn alleen reizigers uit China, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) welkom op Bali. Wanneer de eerste toeristen uit Europa en/of Nederland welkom zijn, is nog niet bekend. Wel is het openen van de internationale luchthave in ieder geval een positief signaal. Verdere versoepelingen worden verwacht in November dit jaar.

bali open 14 oktober

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

5 comments

 • Hi Paula. Zie nieuwsbericht: https://www.wereldreizigers.nl/reisnieuws/bali-open-16-februari-2022/

  Als je vanaf Amsterdam naar Singapore vlieg, kun je via Singapore naar Bali. Dat is per 16 februari de enige manier om er te komen, maar daar moet bij worden gezegd dat er ook is aangegeven dat andere directe lijnen spoedig zullen worden toegevoegd. Misschien kan je in Maart al direct vanaf Amsterdam vliegen, maar dat is op dit moment nog niet duidelijk.

 • Hoi Etienne,

  Ik heb zojuist nieuwsberichten gezien met nieuws over Bali, ik zal deze ochtend de blog updaten en een nieuw nieuwsbericht gaan plaatsen hierover.

 • Hoi Paula,

  Ik heb zojuist nieuwsberichten gezien met nieuws over Bali, ik zal deze ochtend de blog updaten en een nieuw nieuwsbericht gaan plaatsen hierover.

 • Goedenavond,
  Kunt u mij zeggen of ik in maart 2022 naar Bali kan vliegen vanuit Amsterdam.
  BVD
  Mvg
  Paula Vanderfeesten

 • Goede dag,
  Kunt u mij vertellen of Bali intussen ook al open is voor Nederlandse toeristen ?
  Uw bericht zie ik gaarne tegemoet.
  Met vriendelijke groet,

  Dhr. E.Hex
  Joost de Moorstraat 1
  4571 BN Axel

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Copy link