Wereldreizigers.nl
Home » Reisnieuws » Bali gaat alleen gevaccineerde toeristen toelaten op het eiland

Bali gaat alleen gevaccineerde toeristen toelaten op het eiland

REISNIEUWS – 24 juni 2021: De Indonesische minister van Toerisme, Sandiaga Uno, heeft gezegd dat het uitsluitend gevaccineerde toeristen gaat toelaten op het eiland. Dit geldt voor zowel binnenlandse als internationale bezoekers. Dit nieuws komt als een klap in het gezicht voor mensen die om welke reden dan ook, kiezen om zich niet te laten vaccineren tegen covid-19.

Lees ook: Bali toch in juli 2021 open voor toeristen, aldus president Jokowi

Alleen gevaccineerde toeristen worden toegelaten

Tijdens een virtuele wekelijkse persconferentie op dinsdag (22/6), stelde Sandiaga de gouverneur van Bali en de minister van Volksgezondheid voor om op vaccinatie gebaseerd toerisme voor Bali voor te bereiden. De Indonesische minister heeft gezegd dat het alléén gevaccineerde toeristen gaat toelaten op het eiland.

Binnenlandse toeristen

Binnenlandse toeristen wordt het vaccin aangeboden, buitenlandse toeristen dienen gevaccineerd te zijn voor aankomst.

Ik stel voor aan de provinciale regering van Bali en de minister van Volksgezondheid om binnenlandse bezoekers een optie te geven om het Covid-19-vaccin bij hun aankomst te ontvangen.” zei Sandiaga (bron).

Buitenlandse toeristen

Ondertussen legde Sandiaga tevens uit dat de distributie van het Covid-19-vaccin aan internationale reizigers zodra de grens weer opengaat wellicht in de toekomst mogelijk is. Dit zal overigens wel op eigen kosten zijn.

Afgezien van het negatieve resultaat van de PCR-test, moeten internationale reizigers die het Covid-19-vaccin niet voor hun vertrek hebben gekregen, ook op eigen kosten bij aankomst worden geïsoleerd en gevaccineerd zodra onze grens in de toekomst weer opengaat.” voegde Sandiaga toe.

Sandiaga hoopt dat dit programma de toeristische sector op Bali snel zal helpen herleven. Het herstarten van de toeristische sector op Bali zal veel inwoners helpen weer inkomen te genereren.

bali-237196
Een strand op Bali

Bali open voor toeristen in Juli

Naast het vaccinatie nieuws werd eerder deze week nogmaals bevestigd dat Bali nog steeds van plan is om open te gaan voor buitenlandse toeristen in Juli. Ambtenaren van Bali hebben dat op 22 juni nog bevestigd. De overdracht van Covid-19 op het eiland is aanzienlijk verminderd naarmate het Covid-19-vaccin aan de bewoners wordt uitgedeeld. Men verwacht het vaccinatieprogramma snel te voltooien zodat de internationale reiscorridor in de zeer nabije toekomst kan worden heropend.

Tip: We volgens het nieuws in Bali op de voet en houden dat bij in een liveblog welke dagelijks wordt gecontroleerd en/of geüpdatet. Meer actuele informatie over het heropenen van Bali voor toeristen vind je in het nieuwsbericht: Bali toch in juli 2021 open voor toeristen.

Stormloop op Janssen vaccin

Is Bali mede verantwoordelijk voor de stormloop op de Janssen vaccins? Wij denken van wel… Want het zal jullie vast niet ontgaan zijn: er is een ware stormloop op Janssen vaccins. Met de vakanties in het vooruitzicht wil iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd zijn om géén dure PCR-tests meer te hoeven kopen.

Maar er zijn ook landen of regio’s zoals Bali, die hebben aangekondigd harde corona-vaccinatie vereisten te stellen voor toeristen. Zonder vaccinatie komt je het land niet in, zelfs met niet met een geldige PCR-test.

Omdat je van het Janssen vaccin slechts één prik nodig hebt, willen met name mensen onder de 40 jaar zo snel mogelijk een afspraak maken voor het Janssen vaccin. Zij zien dit als de enige mogelijkheid om eventueel in Juli al naar Bali te kunnen reizen.

In totaal kreeg het GGD telefoonnummer 5,3 miljoen telefoontjes van ongeveer 222.000 bellers. De gemiddelde beller heeft dus ruim twintig keer geprobeerd een afspraak te maken. Uiteindelijk zijn er zo’n 78.000 afspraken gemaakt. Vooral jongeren belden: van de eerste 50.000 gemaakte afspraken, waren er 42.000 gepland voor mensen geboren in 1990 of later.

Andere interessante Bali artikelen:

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

1 comment

  • Is het Novovac vaccin geldig op Bali
    Alvast dank en hartelijke groet
    Coralie

Translate »
Copy link