WERELDREIZIGERS.NL
chili reisnieuws
Home » Reisnieuws » Chili heropent grenzen voor toeristen, geen quarantaineplicht meer

Chili heropent grenzen voor toeristen, geen quarantaineplicht meer

REISNIEUWS – 3 november 2021: Het land Chili heropent haar grenzen voor toeristen (zoals in oktober aangekondigd). Reizen naar Chili was dus al enige tijd mogelijk maar Chili heeft de verplichte vijfdaagse quarantaine voor internationale bezoekers nu ook afgeschaft.

Chili meldt dat 88% van de bevolking nu volledig is gevaccineerd. Gezien de hoge vaccinatiegraad van haar burgers, heeft de Chileense regering vertrouwen in het verder versoepelen van de toelatingseisen en het herstellen van de toeristische economie.

Chili sluit met het heropenen van haar grenzen en het versoepelen van de maatregelen zich aan bij verschillende andere Zuid-Amerikaanse landen.

Tip: word lid van de Chili Reizigers Facebook groep. Deel je ervaringen en help elkaar!

Beknopte vereisten voor reizen naar Chili

  • Je dient volledig gevaccineerd te zijn (en deze hier te laten verifiëren).
  • Je dient ten minste 48 uur voor vertrek hier een online verklaring / vragenlijst in te vullen.
  • Een medisch reisverzekering met een dekking van minimaal 30.000 dollar is verplicht
  • Bij aankomst in Chili dien je een PCR-test te kunnen laten zien, niet ouder dan 72 uur.
  • Bij aankomst in Chili dien je nogmaals een PCR-test te laten afnemen.

Wat moet je doen in in Chili te mogen reizen?

Reizigers naar het Zuid-Amerikaanse land moeten een bewijs van volledige COVID-19-vaccinatie kunnen tonen voordat ze reizen. Een medische vragenlijst invullen is ook vereist, samen met een reisverzekering met een dekking van minimaal $ 30.000. Bij aankomst in Chili hebben reizigers 72 uur om een PCR-test te ondergaan die een negatief resultaat bevestigt. In afwachting van de PCR-testresultaten dien je in zelfquarantaine te gaan. Er zijn mogelijkheden om je direct op het vliegveld te laten testen – de uitslag kun je in de meeste gevallen binnen enkele uren verwachten.

Toeristensector blij, maar…

De timing van het heropenen van de grenzen van Chili en het versoepelen van de regelgeving wordt verwelkomd door de toeristensector in Chili, aangezien het zomerseizoen (voor ons Nederlanders is dat de winter), doorgaans de meest populaire bezoekperiode is voor internationale toeristen naar het land.

Wel zetten verschillende grote spelers in de toeristensector van Chili vraagtekens bij de PCR-test die nogmaals bij aankomst in Chilli moet worden afgenomen. Ze zijn bang dat het mensen afschrikt om naar het land af te reizen. Twee PCR tests is ‘overkill’, aldus Danny Callaghan, de chief executive van de Latin American Travel Association.

Men hoopt dan ook dat dit vereiste op korte termijn zal worden herzien.

Chili een iconische bestemming

Pre-COVID was Chili het derde meest bezochte land in Zuid-Amerika na Brazilië en Argentinië.

Danny Callaghan, de chief executive van de Latin American Travel Association, zei:

“Deze iconische bestemming heeft een van de beste Covid-programma’s ter wereld en ik ben blij dat ze nu de voordelen van het toerisme zien terugkeren.

“Dit is ook een goed voorteken voor het Antarctische cruiseseizoen, met veel schepen die vertrekken vanuit Chili. Ik zie dit als het begin van een langverwacht herstel voor de wijdere regio.”

Torres del Paine Chili

De Antarctische cruise-industrie is een van de vele sectoren in het land die de komende maanden hopen weer normaal te worden.

Lees ook: Chili, het land van uitersten

Nederland en België geven groen licht

Nederland en België hebben Chili al enige tijd op ‘geel’ staan wat reizen zonder beperkingen vanuit deze landen mogelijk maakt. Ook ben je bij code geel bij vrijwel alle reisverzekeraars medisch verzekerd. Nu vanuit Chili de grenzen heropend zijn, staat (behalve een vaccinatie- en testverplichting), niets je meer in de weg om naar dit prachtige land af te reizen.

Lees ook: Op reis? Deze reisverzekering heeft corona (Covid-19) dekking!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link