WERELDREIZIGERS.NL
Etihad IATA Travel Pass
Home » Reisnieuws » IATA bereidt digitale Covid-19 Travel Pass voor op lancering

IATA bereidt digitale Covid-19 Travel Pass voor op lancering

REISNIEUWS – 23 januari 2021: De International Air Transport Association (IATA) verwacht dat haar digitale Covid Travel Pass (een mobiele applicatie waarin Covid-19 vaccinaties en testresultaten kunnen worden beheerd) binnen enkele weken klaar zal zijn voor gebruik.

Lees ook: Licht aan het eind van de tunnel: Versnelling vaccinatie- en testcertificering

Etihad IATA Travel Pass
Foto via IATA.org – Etihad IATA Travel Pass

De pas – die oorspronkelijk in december werd onthuld – is bedoeld om te verifiëren dat een passagier de Covid-19-tests of vaccins heeft ondergaan die nodig zijn om een land binnen te komen. Het verifieert ook dat ze werden beheerd door een erkende autoriteit.

De brancheorganisatie beschouwt de pas als essentieel voor het heropenen van vliegreizen, aangezien veel landen nog steeds strikte beperkingen of quarantaines hanteren.

“De belangrijkste kwestie is er een van vertrouwen”, zegt Vinoop Goel, IATA regionaal directeur luchthavens en externe betrekkingen.

“Passagiers moeten erop kunnen vertrouwen dat de tests die ze hebben afgelegd nauwkeurig zijn en hen in staat stellen het land binnen te komen.

“Dan moeten regeringen erop kunnen vertrouwen dat de tests die de passagiers beweren te hebben uitgevoerd, nauwkeurig zijn en aan hun eigen voorwaarden voldoen.”

IATA zei dat de Travel Pass – die zij samen met Etihad en een aantal andere vervoerders voorbereidt – op een modulaire manier is ontworpen, zodat deze kan werken met andere digitale oplossingen die over de hele wereld worden uitgeprobeerd.

Zo werkt British Airways aan een aparte, maar compatibele VeriFLY-oplossing.

IATA zei dat de Travel Pass beschikbaar zal zijn op iOS- en Android-platforms en naar verwachting gratis zal zijn voor passagiers.

“We bouwen de IATA Travel Pass met maar één doel: onze wereld weer veilig verbinden.

“IATA heeft gezorgd voor vooruitgang in wereldwijde standaarden zoals e-ticketing en mobiele instapkaarten voor consumenten in alle delen van de wereld.

“Deze unieke mogelijkheid toont aan dat we kunnen samenwerken met de industrie en overheden om reisprocessen opnieuw vorm te geven op basis van wereldwijde normen”, aldus Nick Careen, senior vice president van IATA, luchthaven, passagiers, vracht en beveiliging.

Bron: IATA.org

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link