WERELDREIZIGERS.NL
cuba open toeristen 15 november
Home » Reisnieuws » Cuba 15 november weer open voor toeristen (ook niet-gevaccineerden)

Cuba 15 november weer open voor toeristen (ook niet-gevaccineerden)

REISNIEUWS – 27 oktober 2021: Cuba gaat per 15 november weer open voor toeristen, zo heeft de regering bekendgemaakt. Cuba vereist per 15 november alleen dat bezoekers een bewijs van vaccinatie óf een recente PCR bij zich hebben om het land binnen te komen. Het land zet daarbij ook de deur open voor niet-gevaccineerden die zich liever laten testen in plaats van vaccineren.

Voorheen had Cuba enorm strenge regels, mogelijk zelfs de strengste in het hele Caribische gebied. Tot op heden moet je verplicht in quarantaine en meerdere PCR-tests doen, voordat je vrij rond mag reizen in het land. Deze strenge regels komen volledig per 15 november te vervallen. Alléén een PCR-test of vaccinatiebewijs tonen bij aankomst op het vliegveld is vanaf dat moment genoeg.

Cuba heeft vertrouwen in het vaccin

Cuba heeft besloten om weer open te gaan voor toeristen. Het land gaat de toelatingseisen drastisch versoepelen nadat het de meeste van zijn mensen heeft ingeënt met zelf-ontwikkelde Covid-19 vaccinaties. Het land heeft veel vertrouwen in het vaccin. Het wil daardoor buitenlandse toeristen weer verwelkomen en de toeristenindustrie een duwtje in de rug geven.

“Een volledig gevaccineerde bevolking zal een belangrijk verkoopargument blijken te zijn voor een eiland dat al goed bekend staat om zijn veiligheid, stranden en turquoise wateren”

Francisco Camps | Overheid Cuba
museum-revolutie-cuba

Cuba zal een van de veiligste sanitaire bestemmingen voor toeristen zijn, aldus Francisco Camps. Cuba’s zelfgekweekte vaccins worden momenteel beoordeeld door de Wereldgezondheidsorganisatie. De eerste resultaten zien er zeer positief uit.

Cuba is koploper met vaccineren

Van alle landen met meer dan 1 miljoen inwoners vaccineert Cuba sneller dan alle andere. De regering zegt dat het tempo vruchten afwerpt, het aantal Covid-19 gevallen is met ruim 80% gedaald. Ten minste 90% van de bevolking heeft op dit moment ten minste één dosis gekregen van het vaccin van eigen bodem.

En omdat meer dan 90% van de bevolking ingeënt is, heeft Cuba verdoende vertrouwen gekregen om ook weer ongevaccineerde toeristen met open armen te ontvangen.

Cuba open voor toeristen ongeacht vaccinatiestatus

“We bevinden ons op een gunstig moment nu we onze gewoonten beginnen te herstellen. We kunnen familieleden bezoeken en op vakantie gaan. Ook kunnen we de economische activiteit verbeteren door buitenlandse toeristen in Cuba te verwelkomen. We zijn voor hen open ongeacht de vaccinatiestatus”, zei minister van Toerisme Juan Carlos Garcia.

Lees ook: Rondreis Cuba | Must sees, kleurrijke straten en prachtige natuur

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link