WERELDREIZIGERS.NL
Home » Reisnieuws » Curaçao accepteert per 27 oktober de CoronaCheck- en CovidSafeBE-app

Curaçao accepteert per 27 oktober de CoronaCheck- en CovidSafeBE-app

REISNIEUWS – 27 oktober 2021: Curaçao accepteert per vandaag 27 oktober de CoronaCheck (NL) én CovidSafeBE-app (BE). Overige reizigers uit EU-landen worden ook geaccepteerd mits ze over een EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC) beschikken, waarop de CoronaCheck en CovidSafeBE-app ook zijn gebaseerd.

Nederland vrijgesteld van extra tests

Nederland is aangemerkt als een land met een laag risico, waardoor de testverplichting komt te vervallen. Reizigers die langer dan twee weken voor vertrek volledig gevaccineerd zijn en dit aan kunnen tonen met het digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app, zijn nu door Curaçao vrijgesteld van een coronatest voor vertrek en de antigeentest op de 3e dag na aankomst.

coronacheck app 1 juli instellen

Lees ook: Internationaal reizen? Zo maak je met CoronaCheck een QR code aan

Reis aanmelden op dicardcuracao.com

Voor vertrek dienen reizigers zich aan te melden op dicardcuracao.com. Hier moet een Digital Immigration Card en een Passenger Locator Form (binnen maximaal 48 uur voor vertrek) worden ingevuld. Volledig gevaccineerde reizigers moeten hun vaccinatiebewijs uploaden tijdens het invullen van het formulier.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland vanuit Curaçao moet je nogmaals je vaccinatiebewijs kunnen laten zien in de CoronaCheck-app. Je hoeft echter niet meer meer thuisquarantaine, ook die verplichting is enige tijd geleden al komen te vervallen. Wel wordt een zelftest nog steeds geadviseerd.

Let op: Het officiële reisadvies vanuit de Nederlandse overheid op de website Nederlandwereldwijd.nl is momenteel nog niet aangepast. De laatste update dateert op dit moment van 14 oktober. Dit is normaal – de website is doorgaans enkele dagen later met het updaten van de informatie. Klik hier om de officiële reisadvies pagina voor Curaçao te bekijken.

België (nog) niet vrijgesteld van tests

Omdat België op dit moment nog wordt gezien als hoog risicoland (oranje), is het land nog niet vrijgesteld van de testverplichtingen. Wel is de verwachting dat ook voor België de testverplichting spoedig komt te vervallen.

Om zeker te zijn van de meest actuele regels en verplichtingen voor Belgen, kan het beste de officiële website van de Belgische overheid worden geraadpleegd. Je kunt de website bezoeken door op deze link te klikken.

Curaçao bereikt mijlpaal van 100.000 eerste prikken

De versoepelingen zijn aangekondigd nadat het eiland eerder deze week een belangrijke mijlpaal bereikte. Meer dan 100.000 van de 160.000 inwoners hebben hun eerste coronaprik gehad. Bijna 92.000 personen op het eiland zijn nu volledig gevaccineerd. (bron).

Lees ook: Eilandhoppen op de ABC eilanden

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link