Wereldreizigers.nl
spanje discotheken bars restaurants weer open
Home » Reisnieuws » Spanje reisupdate | Bars in discotheken, hotels en restaurants weer open

Spanje reisupdate | Bars in discotheken, hotels en restaurants weer open

REISNIEUWS – 2 juni 2021: Er zijn in Spanje nieuwe versoepelingen aangekondigd. Hotels en restaurants: de bar is terug. Op de buitenterrassen kunnen alle toegestane tafels bezet worden, waarbij de afstand tussen stoelen aan verschillende tafels altijd minimaal 1,5 meter is. Barservice en consumptie is toegestaan, afstand houdend. De tafels hebben een limiet van 6 personen binnen en 10 buiten. Ook mogen discotheken en bars weer open.

Lees ook: Reisadvies Spanje | Reizen in coronatijd – Wat moet je regelen?

Discotheken en bars mogen weer open

De terugkeer van de disco’s is tevens aangebroken. Voor het eerst in negen maanden overweegt het ministerie van Volksgezondheid de heropening van discotheken en bars op voorwaarde dat de juiste epidemiologische omstandigheden aanwezig zijn. Het gezondheidsorgaan van Spanje keurt heropening van de disco’s en bars tot 2 uur ’s nachts met enkele capaciteitsbeperkingen goed.

Capaciteitsbeperkingen

Binnen het pand mag de capaciteit bijvoorbeeld niet meer dan 50 procent bedragen. De buitenterrassen mogen wel alle toegestane tafels bezetten, waarbij altijd een afstand tussen stoelen van de verschillende tafels van 1,5 meter moet worden aangehouden. Er wordt momenteel nog gesproken over welke regio’s wel of niet in aanmerking komen. De eerste versoepelingen worden al in juni verwacht. (bron).

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link