Wereldreizigers.nl
lufthansa
Home » Reisnieuws » Duitse luchtvaart maatschappijen verplichten mondkapjes vanaf 1 februari

Duitse luchtvaart maatschappijen verplichten mondkapjes vanaf 1 februari

REISNIEUWS – 25 januari 2021: De vereniging van nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen in Duitsland (BARIG), heeft in een nieuwsbericht laten weten dat alle luchtvaartmaatschappijen die onder de vereniging vallen, mondkapjesplicht gaan invoeren voor al hun vluchten.

Lees ook: IATA onthult mobiele Travel Pass met vaccin-informatie | ePassport

De Duitse luchtverkeersindustrie past de regels aan met betrekking tot het verplicht dragen van een masker. Dit betekent dat vanaf 1 februari 2021 alle passagiers, inclusief kinderen vanaf zes jaar, op Duitse luchthavens en aan boord van de respectievelijke vliegtuigen verplicht zijn medische gezichtsmaskers te dragen.

Toegestaan ​​zijn zowel chirurgische als FFP2-maskers en maskers die voldoen aan de norm KN95 / N95. Een simpele stoffen gezichtsbedekking is niet langer voldoende. Verder blijven vizieren, maskers met een uitlaatklep en basismiddelen zoals bijvoorbeeld sjaals verboden.

De aangepaste vereiste voor het dragen van een masker is van toepassing in alle passagiersgebieden op Duitse luchthavens en aan boord van vliegtuigen van alle aangesloten maatschappijen. Dit zijn o.a.:

  • Austrian Airlines
  • Brussels Airlines
  • Condor
  • Eurowings
  • Lufthansa
  • Swiss International Air Lines en
  • TUIfly

Lees ook: Vakantiegigant TUI krijgt financieel noodpakket van € 1,8 miljard euro

De verplichting geldt voor zowel vertrekkende als aankomende vluchten naar Duitsland. De maskers worden door de passagiers zelf verzorgd.

BARIG is momenteel in nauw overleg met zijn internationale aangesloten luchtvaartmaatschappijen over de implementatie van de respectieve vereisten.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link