WERELDREIZIGERS.NL
easyjet
Home » Reisnieuws » easyJet gaat (hand)bagage in ‘overhead bins’ ook in rekening brengen

easyJet gaat (hand)bagage in ‘overhead bins’ ook in rekening brengen

NIEUWSBERICHT – 05 november 2020: easyJet gaat bagage in ‘overhead bins’ ook in rekening brengen.

easyJet staat passagiers vanaf 10 februari slechts één kleine tas toe om onder de stoel voor hen op te bergen, aangezien de low-cost luchtvaartmaatschappij probeert de inkomsten van extra diensten te vergroten en het instap proces probeert te versnellen. Kleine koffers of tassen die niet onder de stoel voor je weggestopt kunnen worden, moet extra voor worden betaald.

Lees ook: Vliegreizen | 7 essentiële handbagage items die je altijd bij je moet hebben

Huidige bagage regels easyJet

Momenteel kunnen standaardklanten vliegen met een handbagage van maximaal 56x45x25cm die in de bergruimte boven je hoofd past – oftewel de overhead bins, + een kleine tas onder de stoel voor je. Dit beleid maakt het tot nu toe mogelijk om kleine koffers of reistassen in de bergruimtes boven je hoofd te plaatsen.

Nieuwe bagage regels easyJet

Volgens het nieuwe beleid moeten passagiers die met een extra grote tas of kleine reiskoffer als handbagage willen reizen, een extra vergoeding gaan betalen. Ook kan er een stoel voorin het vliegtuig of met extra beenruimte gekozen worden. easyJet zei dat dit beschikbaar zou zijn vanaf € 7,99, maar varieert in prijs tot € 24 per enkele reis.

Efficiënter instappen

De luchtvaartmaatschappij uit Luton beweerde dat de nieuwe regels “het instappen en de stiptheid zou verbeteren”. Degenen die hogere “flexi” -tarieven betalen of lid zijn van een frequent flyer-programma, mogen ook nog steeds één klein en één groot stuk handbagage meenemen. Dit is echter afhankelijk van de ruimte aan boord.

Robert Carey, chief commercial en customer officer van easyJet, zei: “Stiptheid is belangrijk voor onze klanten en we weten dat als ze hun koffers bij de gate alsnog in het ruim moeten laten plaatsen vanwege de beperkte ruimte aan boord, dit vertragingen kan veroorzaken. Dit kan ook voor hen frustrerend zijn.

“Ons nieuwe beleid zal het instappen en de stiptheid voor iedereen verbeteren en onze klanten zekerheid geven over wat ze aan boord bij zich hebben.”

Lees ook: Deze 6 tips zullen je volgende vlucht comfortabeler maken

Bron: breakingtravelnews.com
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link