WERELDREIZIGERS.NL
european union
Home » Reisnieuws » Europa | E.U. landen gaan langzaam weer open voor de buitenwereld

Europa | E.U. landen gaan langzaam weer open voor de buitenwereld

REISNIEUWS – 23 mei 2021: Landen welke lid zijn van de Europese Unie verwelkomen spoedig weer gevaccineerde reizigers vanuit gebieden buiten Europa. Maar er zijn nog steeds regels en beperkingen waaraan reizigers vanaf buiten de EU zich aan moeten houden. In dit artikel een overzicht van het laatste nieuws per Europees land.

De Europese Unie kwam eerder deze week overeen haar grenzen spoedig te heropenen voor volledig gevaccineerde reizigers vanuit andere landen en continenten, waaronder Amerikanen.

Bezoekers van buiten het blok die E.U.-goedgekeurde vaccins hebben ontvangen – inclusief die van Pfizer-BioNTech, Moderna en Johnson & Johnson – mogen landen van de Europese Unie binnenkomen zonder dat ze bij aankomst een test of quarantaine hoeven af ​​te leggen.

De nieuwe maatregelen zouden volgende week al in werking kunnen treden, nadat E.U. leiders geven formele goedkeuring geven en individuele landen systemen opzetten om de vaccinatiestatus te controleren. Terwijl de E.U. streeft naar een gecoördineerde aanpak van reizen deze zomer, mogen lidstaten hun eigen eisen stellen aan reizigers uit individuele landen op basis van hun eigen epidemiologische criteria.

Kroatië

In tegenstelling tot sommige andere Europese landen, maakt Kroatië geen onderscheid tussen toeristen en andere reizigers, en hanteert het dezelfde voorwaarden voor vakantiereizen, essentiële familie en zaken. Bezoekers uit de Europese landen die op de zogenaamde groene lijst van de E.C.D.C. staan ​​(die constant varieert) kunnen onbeperkt reizen. Degenen die uit Europese landen komen die niet op de groene lijst staan, moeten een van de volgende zaken overleggen: een negatieve Covid-test, een bewijs van vaccinatie of een certificaat van herstel. Ten slotte moeten bezoekers van buiten Europa hetzelfde bewijs leveren (ofwel een negatieve Covid-test, een vaccinatiecertificaat of een certificaat van herstel) en het bewijs van vooraf betaalde accommodatie of het bewijs dat ze eigendommen in Kroatië bezitten, volgens de website van de overheid. Reizigers wordt geadviseerd om het formulier Kroatië invoeren in te vullen om het proces te versnellen.

Italië

Italië maakt onderscheid tussen toeristen en reizigers die om andere redenen reizen, zoals zakenmensen of studenten. Bezoekers uit Europa, Israël en Groot-Brittannië kunnen Italië bezoeken zonder quarantaine, ongeacht de reden, maar moeten wel een coronavirus-test ondergaan. Bezoekers uit de Verenigde Staten en andere niet-Europese landen die als laag risico worden beschouwd (Japan, Canada, Australië en Singapore) kunnen ook komen ongeacht hun motivatie, maar hebben zowel een coronavirus-test als een 10-daagse quarantaine nodig. Amerikanen vermijden de quarantaine als ze speciale “Covid-geteste vluchten” maken waarvoor zowel voor als na de vlucht een test moet worden afgelegd en een E.U. digitaal passagiersformulier. Deze Covid-geteste vluchten zijn al beschikbaar vanuit New York en Atlanta naar Milaan en Rome, en zullen binnenkort worden aangeboden naar Venetië en Napels.

Frankrijk

President Emmanuel Macron heeft aangekondigd dat vanaf 9 juni bezoekers van buiten Europa opnieuw toegang zullen krijgen tot Frankrijk, op voorwaarde dat ze een pas sanitaire (gezondheidspas) bij zich hebben, waarvan de details nog moeten worden bekendgemaakt.

Griekenland

Bij aankomst in Griekenland moeten reizigers een vaccinatiebewijs, een negatieve coronavirus-test die niet ouder is dan 72 uur of een bewijs van herstel van Covid-19 in de afgelopen negen maanden, overleggen. Passagiers kunnen ook worden onderworpen aan willekeurige snelle tests op de luchthaven; iedereen die positief test, wordt ten koste van de Griekse regering ten minste 10 dagen ondergebracht in een plaatselijk hotel, samen met hun reisgenoten. Details over de regels voor deelname zijn hier te vinden. Iedereen die van plan is om binnen het land te vliegen, moet aan dezelfde eisen voldoen als diegenen die vanuit het buitenland komen.

IJsland

Gevaccineerde bezoekers met een goedgekeurd vaccinatiecertificaat of een bewijs van eerdere infectie moeten een PCR-test ondergaan, die gratis wordt verstrekt op de luchthaven, en in quarantaine worden geplaatst totdat hun testresultaten negatief zijn. Resultaten worden binnen 24 uur gerapporteerd via een lokale opsporingsapp.

Toeristen die niet zijn gevaccineerd, moeten vijf dagen in quarantaine in een door de overheid verstrekt quarantainehotel (het verblijf is gratis). Voor aankomst moeten ze zich registreren en een negatieve PCR-test afgeven die niet ouder is dan 72 uur. Meer details over de regels voor deelname zijn hier te vinden.

Binnenlandse vluchten werken zonder enige andere vereisten dan het dragen van een gezichtsmasker, en het openbaar vervoer is over het algemeen op een normaal schema.

Spanje

De regering van Spanje stelt het land open voor gevaccineerde toeristen uit 34 landen. President Pedro Sánchez heeft aangekondigd dat vanaf 7 juni gevaccineerde mensen naar Spanje zullen kunnen komen, ongeacht de epidemiologische situatie in hun land.

Elke persoon die is geïmmuniseerd met een van de vaccins die zijn toegelaten door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) of de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), kan vanaf 7 juni voet op Spaanse bodem zetten, ongeacht de epidemiologische situatie in hun land. Dit zou de binnenkomst in Spanje kunnen betekenen van burgers van landen die een extreem risico lopen op covid-19 en we mogen niet vergeten dat tot op heden niet is aangetoond dat het vaccin de overdracht van de ziekte verhindert. Het gehele nieuwsartikel is hier terug te lezen.

Spanje zal per 24 mei 2021 ook toeristen uit het Verenigd Koninkrijk toelaten zónder PCR-test of vaccinatiebewijs (klik). De Spaanse overheid is van plan om daarnaast ook andere landen met een lage besmettingsgraad snel weer toe te laten tot Spanje zonder PCR-test of vaccinatiebewijs. Ook Nederland zit in het rijtje met landen welke mogelijk binnenkort weer zonder vaccinatiebewijs of PCR-test weer welkom zal zijn in het land.

Turkije

Turkije is tijdens de pandemie open gebleven voor toeristen, inclusief Amerikanen. De meeste internationale aankomsten moeten binnen 72 uur na aankomst in het land bewijzen tonen van een negatieve PCR-test.

Coronavirus-tests zijn niet vereist voor passagiers die aankomen uit plaatsen die Turkije epidemiologisch veilig acht, waaronder Hongkong, China, Taiwan, Vietnam, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Thailand, Zuid-Korea, Israël, Japan, Letland, Luxemburg, Oekraïne en Estland.

Passagiers die aankomen uit Brazilië, Zuid-Afrika en India zullen 14 dagen in quarantaine moeten in door de overheid toegewezen accommodaties en zullen worden vrijgelaten als ze na 10 dagen negatief testen op het virus.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Inhoudsopgave

Translate »
Copy link