WERELDREIZIGERS.NL
Home » Reisnieuws » EU’s wetsvoorstel voor het vaccinatie paspoort | Dit zijn de details

EU’s wetsvoorstel voor het vaccinatie paspoort | Dit zijn de details

REISNIEUWS – 18 maart 2021: De Europese Commissie heeft zoals vorige week aangekondigd op Wereldreizigers.nl, voorstellen gedaan voor een digitaal groen certificaat (Digital Green Pass), dat bedoeld is om veilig vrij verkeer binnen de Europese Unie mogelijk te maken tijdens de Covid-19-pandemie. Het officiële persbericht is (in het Engels) te lezen op de website van de Europese Commissie.

Details van het wetsvoorstel

  • Het document zou een bewijs gaan worden dat een persoon is ingeënt tegen Covid-19, een negatief testresultaat heeft gekregen óf is hersteld van het virus.
  • Na afgifte is het certificaat gratis beschikbaar in digitaal of op papier.
  • Het bevat een QR-code om de veiligheid en authenticiteit van het certificaat te garanderen.
  • De commissie zal een gateway bouwen om ervoor te zorgen dat alle certificaten in de hele EU kunnen worden geverifieerd, en de lidstaten ondersteunen bij de technische implementatie van certificaten.
  • Staten blijven verantwoordelijk om te beslissen van welke volksgezondheidsbeperkingen voor reizigers kunnen worden ingesteld.

Věra Jourová, vicevoorzitter van de Europese Commissie voor waarden en transparantie, zei: “De Digital Green Pass biedt een EU-brede oplossing om ervoor te zorgen dat EU-burgers profiteren van een standaard digitaal instrument om het vrije verkeer in de EU te ondersteunen.“

“Dit is een goed bericht ter ondersteuning van herstel. Onze belangrijkste doelstellingen zijn om een ​​gebruiksvriendelijke, niet-discriminerende en veilige tool te bieden die de gegevensbescherming volledig respecteert. We blijven werken aan internationale samenwerking.”, aldus Věra Jourová.

Lees ook: Reizigers reizen liever naar bestemming waar COVID-19 vaccin vereist is

Alle EU lidstaten + aangesloten landen

Om klaar te zijn “voor de zomer”, is het certificaat geldig in alle EU-lidstaten en tevens open voor de aangesloten landen IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland.

De Digital Green Pass wordt aangeboden aan alle EU-burgers en hun familieleden, ongeacht hun nationaliteit.

Commissaris voor Justitie in België, Didier Reynders, zei: “Met de Digital Green Pass volgen we een Europese aanpak om ervoor te zorgen dat EU-burgers en hun gezinsleden deze zomer veilig en met minimale beperkingen kunnen reizen.

“Een gemeenschappelijke EU-aanpak zal ons helpen om geleidelijk het vrije verkeer binnen de EU te herstellen en versnippering te voorkomen.”

Commissaris voor Justitie, Didier Reynders

“Het is ook een kans om wereldwijde normen te beïnvloeden en het goede voorbeeld te geven op basis van onze Europese waarden zoals gegevensbescherming.”

World Travel & Tourism Council verheugd

Gloria Guevara, de World Travel & Tourism Council, was verheugd over de ontwikkelingen. Ze zei:

“We zien de Digital Green Pass als een belangrijke stap op weg naar het herstel van het toerisme in de regio.”

“Met de introductie van het nieuwe reiscertificaat zouden lidstaten reizigers kunnen verwelkomen met een vaccinatiebewijs, een negatieve test of een positieve antilichaamtest, op tijd voor de drukke zomerperiode.”

“Dit zou een aanzienlijke en broodnodige impuls geven aan economieën en miljoenen banen en bestaansmiddelen redden.”

Ze voegde eraan toe: “We willen de Europese Commissie feliciteren met haar ongelooflijke inspanningen om dit in zo’n korte tijd tot stand te brengen.

“Het is nu aan de lidstaten en het Europees Parlement om dit nieuwe initiatief goed te keuren, en we dringen er bij hen op aan de nodige stappen te ondernemen om het met spoed uit te voeren.

“Het voorgestelde digitale groencertificaat, samen met verbeterde gezondheids- en hygiënemaatregelen en het verplicht dragen van een masker, zal consumenten de geruststelling bieden die ze nodig hebben om hun reizen te boeken en de terugkeer van veilige internationale reizen te garanderen.”

Bron: https://ec.europa.eu/
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link