WERELDREIZIGERS.NL
ms romantica ferry noorwegen eemshaven groningen
Home » Reisnieuws » Ferry naar Noorwegen vanaf Groningen (Eemshaven) | April 2022

Ferry naar Noorwegen vanaf Groningen (Eemshaven) | April 2022

REISNIEUWS – 1 november 2021: Groningen krijgt begin volgend jaar, in april om precies te zijn, een directe ferry verbinding met Noorwegen. Het is een initiatief van rederij Holland Norway Lines. De nieuwe ferrylijn zal Eemshaven in Groningen met Kristiansand in het meest zuidelijke deel van Noorwegen verbinden. De eerste afvaart zal plaatsvinden op 7 april 2022. Het is daarmee de eerste directe verbinding met Scandinavië vanuit Nederland.

Lees ook: Rondreis Scandinavië | Een onvergetelijke reis van fjord tot smørrebrød

Marktonderzoek en voldoen aan vraag

Vooraf is zowel in Noorwegen als in Nederland marktonderzoek gedaan. Er is daarbij samengewerkt met het havenbedrijf Groningen Seaports, de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM), de provincie Groningen en de gemeente het Hogeland. De initiatiefnemers van Holland Norway Lines zijn ruim een jaar geleden begonnen met het opzetten van de nieuwe verbinding.

Omdat dit de eerste directe zeeverbinding tussen Nederland en Scandinavië is, is de verwachting dat het een populaire route gaat zijn. Zowel vanuit Nederland als vanuit Noorwegen is er veel interesse voor de route.

Noorderlicht, Aurora Borealis
Jaarlijks bezoeken veel Nederlanders Noorwegen om te jagen op het noorderlicht

Lees ook: Noorderlicht | Hotspots om te jagen op het fascinerende Aurora Borealis

Personen + voertuigen

Holland Norway Lines zal voor de directe ferry verbinding met Noorwegen een ferry gaan inzetten welke geschikt is voor personen en voertuigen. Een moderne cruise ferry zorgt voor een comfortabele overtocht.

Het ferryschip MS Romantika dat op de route Eemshaven- Kristiansand gaat varen, is onlangs uitgerust met moderne technieken om de duurzaamheid te verbeteren. Het schip zal zowel passagiers als voertuigen gaan vervoeren. Er is ruimte voor auto’s, campers, caravans en tevens vrachtwagens. Voor ondernemingen zijn er uitgebreide mogelijkheden om vracht te transporteren naar Noorwegen.

ms romantica ferry noorwegen eemshaven groningen
Bahnfrend, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Vertrek en aankomsttijden

Drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) vertrekt de MS Romantika vanuit Eemshaven om 15:00 uur en komt vervolgens na een nacht varen aan om 09:00 uur in Kristiansand. Het is mogelijk om een comfortabele hut te boeken voor de overnachting.

Het schip kan maar liefst 1500 passagiers per overtocht meenemen en beschikt over een gevarieerd aanbod van restaurants, cafés, (taxfree) shops en entertainment.

Of je nu de voorkeur geeft aan een ontspannen nachtje reizen of je vakantie wilt beginnen in één van de diverse bars en nachtclubs op het schip, je hebt zelf de keuze. Hieronder een aantal foto’s van de binnenkant van het schip (klik om te vergroten)

Meer informatie over de MS Romantika en de faciliteiten aan boord kun je hier terugvinden op de website van Hollandnorwaylines.

Tarieven

De minimumprijs voor een retourtje Noorwegen voor ‘voetpassagiers’ (inclusief overnachting) ligt op 225 euro per persoon (2 personen in één hut). Inclusief auto geldt een minimumprijs van ongeveer 250 euro per persoon.

De volledige tarievenlijst is hier in te zien op de website van Hollandnorwaylines.

Lees ook: Spitsbergen | IJzingwekkende schoonheid op de Noordpool

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

13 comments

 • wie heeft info over auto huur in Noorwegen en hotel of kamer huur rondreis van 9-8 tot 17-8

 • Halllo als ik me de auto mee neem op de boot wie of waar kan ik het beste een weekje iets boeken
  mvg Steffen Swarts.

 • Hallo wij willen vanuit Noorwegen met 2 fietsen met de ferry naar Groningen.dus een enkele reis. Kan je ter plekke in Noorwegen een ticket kopen aangezien niet bekend is wanneer we willen vertrekken. Alvast bedankt.

 • Dat klinkt als een geweldige reis! 20 dagen is toch wel het minimum voor zo’n reis inderdaad, ik zou het persoonlijk nog liever iets rustiger aan doen. De afstanden zijn behoorlijk.

 • Hebben in 2017 rondreis gemaakt vanaf Oslo naar Trondheim en langs de kust via Stavanger terug naar Kristiansand. Hadden daar bij 20 dagen voor nodig. Er is zoveel te zien dat je tijd te kort komt.

 • Wij gaan in mei met deze boot op reis en ik las dat er een dek is om je hond uit te laten. Ben benieuwd!

 • Goeiemorgen.
  Wij hebben 2 hondjes. Zijn daar voorzieningen voor?? Voor hun behoefte bedoel ik.

 • goede avond

  wat een prachtig initiatief!!! wij willen ook mee naar Noorwegen, en… als het even kan: zelfs al op de eerste reis!! Kunt u info sturen … we zijn ( nog niet echt bekend) met twee stellen met één auto die een rondreis willen maken van pakweg 10 – 12 dagen.. We zijn erg benieuwd

 • Wij willen met 4 koppels en 4 autos op dinsdag 7/6/2022 graag de overzet maken naar Noorwegen.
  Terugkeren op 22/6/2022.
  Hoe best bestellen en boeken.
  Graag snel info zodat we onze zenuwen kunnen vergeten.
  Bedankt.

  José Smeets

Translate »
Copy link