WERELDREIZIGERS.NL
filipijnen open toeristen 10 februari 2022
Home » Reisnieuws » De Filipijnen gaat op 10 februari 2022 weer open voor toeristen

De Filipijnen gaat op 10 februari 2022 weer open voor toeristen

REISNIEUWS 31 januari 2022: Het is een fijne maandagochtend waarin we meerdere positieve nieuwsberichten mogen plaatsen! Zowel de Filipijnen als Bali gaan spoedig weer open voor toeristen. Bali opent haar deuren op 16 februari. De Filipijnen gaat ook weer open voor toeristen, daar ben je zelfs vanaf 10 februari 2022 alweer welkom.

Plan hier je vakantie naar Azië

Versoepelde grenscontroles

Vanaf dinsdag 1 februari schort de Filipijnse regering haar risicolijst voor landen tijdelijk op om volledig gevaccineerde personen het land binnen te laten Dit is de tijdlijn die de Filipijnse regering het afgelopen weekend heeft aangekondigd:

 • 1 februari – Volledig gevaccineerde Filippino’s, ongeacht waar ze vandaan komen, zijn weer welkom in het land.
 • 10 februari – Volledig gevaccineerde buitenlanders uit visumvrije landen zijn weer welkom in het land. Buitenlanders kunnen per deze datum de Filippijnen binnenkomen voor toeristische of zakelijke doeleinden.

Zowel terugkerende Filippino’s als buitenlanders die volledig zijn gevaccineerd, hoeven niet langer door de verplichte quarantaine. Ze hebben alleen een negatieve PCR-test nodig, gedaan binnen 48 uur voor vertrek uit het buitenland.

De Filipijnse regering geeft ook aan dat degenen die tegen 1 februari nog steeds in quarantaine gaan, “zichzelf kunnen beroepen op de nieuwe richtlijnen” en zich aan de nieuwe richtlijnen kunnen houden.

Wereldreizigers.nl in de Filipijnen – Maart 2019

Grenzen waren lange tijd gesloten

Sinds het begin van de pandemie hebben de Filippijnen de grenzen gesloten voor toeristen en mochten alleen buitenlanders met geldige Filipijnse visa binnenkomen. De Filippijnen zouden in december 2021 weer open gaan, maar dit werd uitgesteld vanwege de Omicron-variant.

In het verleden probeerde het Filipijnse ministerie van Toerisme ook reisbubbels met andere landen op te zetten, maar dit plan mislukte.

Vrijdag zei minister van Toerisme Bernadette Puyat dat het de situatie ter plaatse nauwlettend zal volgen en ervoor zal zorgen dat protocollen worden geïmplementeerd in toeristische instellingen.

“We hebben vertrouwen dat we net als enkele van onze buurlanden, die al soortgelijke stappen hebben gezet, om weer open te gaan voor buitenlandse toeristen”, zei Puyat.

Vereisten voor volledig gevaccineerd

De resolutie stelt ook dat reizigers zichzelf zeven dagen ‘in de gaten moeten houden’ en zich vervolgens moeten melden bij de lokale overheid als ze symptomen hebben. Van quarantine is dus geen sprake meer maar men beroept nadrukkelijk op eigen verantwoordelijkheid.

Internationale aankomende passagiers moeten hun vaccinatiebewijs tegen COVID-19 hebben. Ze kunnen een van de volgende presenteren:

 • Internationale vaccinatiecertificaten erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie
 • Het digitale vaccinatiepaspoort van de Filipijnen VaxCertPH
 • Een vaccincertificaat van een buitenlandse overheid die VaxCertPH heeft geaccepteerd op basis van een wederzijdse overeenkomst
 • Afgezien daarvan zei de Filipijnse regering dat buitenlandse reizigers een retourticket en een paspoort moeten hebben dat op het moment van aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.

Regels voor niet-gevaccineerde

Filippino’s en buitenlanders die niet of gedeeltelijk gevaccineerd zijn en wiens status niet onafhankelijk gevalideerd kon worden, moeten binnen 48 uur voor vertrek een RT-PCR-test ondergaan.

Ze moeten ook vijf dagen in quarantaine in een faciliteit. Daarna moeten ze thuisquarantaine tot de 14e dag na aankomst.

Kinderen onder de 12 jaar die niet kunnen worden gevaccineerd, volgen de quarantaineprotocollen van de begeleidende volwassene die met hen reist.

Vliegtickets zijn al beschikbaar

Vliegtickets naar Manilla en Cebu zijn direct al te boeken. Voor ongeveer 530 euro vlieg je op 11 februari via Singapore rechtstreeks naar Manilla.

Wie via Cebu vliegt of Cebu als eindbestemming heeft, kan voor ongeveer 330 euro naar de Filipijnen vliegen.

Wil je op een andere dag vliegen of zelf aan de slag met de prijschecker? Gebruik dan de widget hieronder. Voor jullie gemak is e.e.a. alvast ingevuld maar je kunt de zoekcriteria overigens helemaal naar wens aanpassen.

Goede reis!

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

3 comments

 • Wie kan dit met enige zekerheid zeggen? Ik denk toch echt alleen de Filipijnse overheid… heb je die websites al geraadpleegd? En natuurlijk het reisadvies van NL op Nederlandwereldwijd?

 • Ik heb van de ambassade in NL gehoord dat alleen volledig gevaccineerde buitenlanders het land binnen mogen. Geen of onvolledige vaccinatie betekent geen toegang. Klopt dag nog? Is er kans dat dit op korte termijn wijzigt?

 • Scoot moet je heel veeel betalen voor een in te checken koffer.

  Onduidelijk is of je nu langer dan 30 dagen mag blijven. De ambassade geeft geen concreet antwoord of er een visum aan te vragen is voor langer. Is telefonisch niet te bereiken

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link