WERELDREIZIGERS.NL

18.3K Followers

griekenland quarantaine covid
Home » Reisnieuws » Griekenland schrapt quarantaine voor toeristen uit 32 landen

Griekenland schrapt quarantaine voor toeristen uit 32 landen

REISNIEUWS – 18 april 2021: Vanaf 19 april zal Griekenland bezoekers uit 32 landen vrijstellen van verplichte quarantaine, op voorwaarde dat ze volledig zijn gevaccineerd of een negatief testresultaat hebben voor COVID-19.

Lees ook: 10 Must sees in Santorini | De mooiste plekjes en uitzichten

Vrijstelling quarantaine 32 landen

De nieuwe vrijstelling geldt voor toeristen uit de gehele EU, VS, VK, Israël, VAE en Servië. Ook zullen 9 Griekse luchthavens worden geopend voor buitenlanders – op de eilanden Kos, Mykonos, Santorini, Rhodos, Corfu, Kreta (in Chania en Heraklion), in Athene en Thessaloniki.

Bovendien onderhandelt Athene met internationale touroperators om enkele reisbeperkingen te versoepelen.

Experts uit de Griekse toeristenindustrie voerden een experiment uit waarbij 189 reizigers uit Nederland naar Rhodos vlogen. Ze ruilden thuis een lockdown in voor acht dagen zelfisolatie in Griekenland.

Reizen in Griekenland tijdens corona

Verschillende reisbloggers van Wereldreizigers.nl zijn het afgelopen jaar in Griekenland geweest, of zijn er nog steeds! Hoe ze dat ervaren hebben en welke regels er allemaal zijn lees je in de verschillende blogs op onze Griekenland pagina.

Ook zal er binnenkort een gedetailleerd artikel worden geschreven over alles wat je moet regelen voordat je naar Griekenland gaat. Welke vereisten er zijn en welke formulieren je in dient te vullen voor vertrek. Houd daarvoor onze website en socials in de gaten!

griekenland quarantaine covid
Wereldreizigers

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Inhoudsopgave

Copy link