WERELDREIZIGERS.NL
australie gesloten medio 2022
Home » Reisnieuws » Auw.. ? De grenzen van Australië blijven gesloten tot medio 2022

Auw.. ? De grenzen van Australië blijven gesloten tot medio 2022

REISNIEUWS – 07 mei 2021: De internationale grenzen van Australië zijn sinds maart 2020 grotendeels gesloten en het land heeft naar alle waarschijnlijkheid uitstekend werk verricht door gevallen en sterfgevallen door coronavirus tot een minimum te beperken. Nu is de grote vraag wanneer Australië van plan is internationale reizen te heropenen. Er is een update op dat front, en het is er een die de meeste mensen waarschijnlijk niet leuk zullen vinden. Australië blijft namelijk gesloten tot medio 2022, een flinke klap voor de noodlijdende toerismesector in het land.

Lees ook: Surfen en Haaienaanvallen in Australië + Drone video van Witte Haai

Australië’s nieuwe tijdlijn voor het toelaten van bezoekers

De Australische minister van Financiën, Simon Birmingham, heeft een update gedeeld over de heropening van de grenzen in Australië. Met het nieuwste plan van de regering is Australië niet van plan zijn grenzen eind 2021 te heropenen, maar eerder om de grenzen op zijn vroegst in medio 2022 te heropenen.

Zoals Birmingham uitlegt:

"We erkennen dat als Australiërs veilig willen blijven en beschermd willen worden. Mutaties blijven een risicofactor alsmede de duur van de levensduur en effectiviteit van de vaccins. Dit zijn allemaal overwegingen die betekenen dat we begin volgend jaar niet met gemak grenzen zullen openen."

Hij beweert dat er door coronavirusvarianten nog meer onzekerheid is dan een paar maanden geleden.

Lees ook: Spinnen in Australië | Welke kom je tegen en hoe herken je ze?

Het is natuurlijk de moeite waard om te vermelden dat Australië niet volledig gesloten is voor buitenlanders, en het land streeft naar ‘reis bubbels’. Er bestaat al zo’n bubbel tussen Australië en Nieuw-Zeeland en er zijn discussies over de lancering van nog meer landen die hieraan kunnen worden toegevoegd.

Gevaccineerde Australiërs kunnen mogelijk eerder reizen

Hoewel de Australische grenzen binnenkort niet opengaan voor de meeste buitenlanders, dringt premier Scott Morrison aan op een plan om gevaccineerde Australiërs naar het buitenland te laten reizen en de verplichte quarantaine bij terugkeer te vermijden. Aan medische experts is “dringend” gevraagd hoe dit kan worden gedaan.

Hoewel de prioriteit ligt bij het vaccineren van kwetsbare Australiërs, is het toestaan van Australiërs om naar het buitenland te reizen een van de volgende belangrijke doelen. Zoals hij uitlegde:

"Dit is wat ik de medische experts heb opgedragen, ervoor te zorgen dat we kunnen weten wanneer een Australiër hier is ingeënt met hun twee doses, in staat is om naar het buitenland te reizen en terug te keren zonder door de hotelquarantaine te hoeven gaan.

Lees ook: Studeren in Australië, jouw kans om hier lang te wonen

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link