WERELDREIZIGERS.NL

19.1K Followers

australie gesloten medio 2022
Home Ā» Reisnieuws Ā» Auw.. šŸ˜¢ De grenzen van AustraliĆ« blijven gesloten tot medio 2022

Auw.. šŸ˜¢ De grenzen van AustraliĆ« blijven gesloten tot medio 2022

REISNIEUWS – 07 mei 2021: De internationale grenzen van AustraliĆ« zijn sinds maart 2020 grotendeels gesloten en het land heeft naar alle waarschijnlijkheid uitstekend werk verricht door gevallen en sterfgevallen door coronavirus tot een minimum te beperken. Nu is de grote vraag wanneer AustraliĆ« van plan is internationale reizen te heropenen. Er is een update op dat front, en het is er een die de meeste mensen waarschijnlijk niet leuk zullen vinden. AustraliĆ« blijft namelijk gesloten tot medio 2022, een flinke klap voor de noodlijdende toerismesector in het land.

Lees ook: Surfen en Haaienaanvallen in Australiƫ + Drone video van Witte Haai

AustraliĆ«’s nieuwe tijdlijn voor het toelaten van bezoekers

De Australische minister van Financiƫn, Simon Birmingham, heeft een update gedeeld over de heropening van de grenzen in Australiƫ. Met het nieuwste plan van de regering is Australiƫ niet van plan zijn grenzen eind 2021 te heropenen, maar eerder om de grenzen op zijn vroegst in medio 2022 te heropenen.

Zoals Birmingham uitlegt:

"We erkennen dat als Australiƫrs veilig willen blijven en beschermd willen worden. Mutaties blijven een risicofactor alsmede de duur van de levensduur en effectiviteit van de vaccins. Dit zijn allemaal overwegingen die betekenen dat we begin volgend jaar niet met gemak grenzen zullen openen."

Hij beweert dat er door coronavirusvarianten nog meer onzekerheid is dan een paar maanden geleden.

Lees ook: Spinnen in Australiƫ | Welke kom je tegen en hoe herken je ze?

Het is natuurlijk de moeite waard om te vermelden dat AustraliĆ« niet volledig gesloten is voor buitenlanders, en het land streeft naar ‘reis bubbels’. Er bestaat al zo’n bubbel tussen AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland en er zijn discussies over de lancering van nog meer landen die hieraan kunnen worden toegevoegd.

Gevaccineerde Australiƫrs kunnen mogelijk eerder reizen

Hoewel de Australische grenzen binnenkort niet opengaan voor de meeste buitenlanders, dringt premier Scott Morrison aan op een plan om gevaccineerde AustraliĆ«rs naar het buitenland te laten reizen en de verplichte quarantaine bij terugkeer te vermijden. Aan medische experts is “dringend” gevraagd hoe dit kan worden gedaan.

Hoewel de prioriteit ligt bij het vaccineren van kwetsbare Australiƫrs, is het toestaan van Australiƫrs om naar het buitenland te reizen een van de volgende belangrijke doelen. Zoals hij uitlegde:

"Dit is wat ik de medische experts heb opgedragen, ervoor te zorgen dat we kunnen weten wanneer een Australiƫr hier is ingeƫnt met hun twee doses, in staat is om naar het buitenland te reizen en terug te keren zonder door de hotelquarantaine te hoeven gaan.

Lees ook: Studeren in Australiƫ, jouw kans om hier lang te wonen

australie gesloten medio 2022

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dƩ inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Inhoudsopgave

2 Shares
Copy link