Wereldreizigers.nl
bali (3)
Home » Reisnieuws » Heropening van Bali voor buitenlandse toeristen uitgesteld tot Q3 2021

Heropening van Bali voor buitenlandse toeristen uitgesteld tot Q3 2021

REISNIEUWS – 30 juni 2021: De Indonesische regering heeft besloten de opening van Bali voor buitenlandse toeristen voorlopig uit te stellen. Dat heeft minister Sandiaga Uno van Toerisme en Creatieve Economie bekendgemaakt. Indonesië was lange tijd van plan om Bali in juli te heropenen voor toeristen maar moet daar enkele dagen voordat de maand begint, toch op terugkomen.

Vanwege de toename van Covid-19-gevallen in verschillende gebieden in Indonesië, zoals Jakarta en Midden-Java, kan men niet anders, zegt minister Sandiaga Uno. Gezien de huidige situatie lijkt het de regering verstandiger om de heropening van Bali voorlopig uit te stellen.

Heropening Bali uitgesteld tot derde kwartaal 2021

Naar verwachting zal de heropening van Bali worden uitgesteld tot het derde kwartaal van 2021. Deze verklaring zorgde voor enorme teleurstellingen, vooral door de toeristische sector in Karangasem, omdat ze hun bedrijven al hebben voorbereid met alle vereisten om internationale toeristen terug te verwelkomen.

“We zijn zo teleurgesteld over die verklaring, vooral met al onze inspanningen en geld dat is besteed tijdens de voorbereidingsfase voordat we de toeristen terug verwelkomen.” zei Kariasa, het hoofd van de Karangasem Hotel and Restaurants Association.

De pandemie van het coronavirus heeft de economie van Bali verwoest. Bali is al tientallen jaren een magneet voor vakantiegangers dankzij de spectaculaire stranden, het bruisende nachtleven en de kenmerkende hindoeïstische cultuur. Door de corona-pandemie staan momenteel meer dan 60 Hotels te koop op Bali, naar verwachting zal dit aantal de komende periode verder stijgen.

Lees ook: Wonen in Bali | De huidige situatie, lege straten en corona regels

“We mikten op eind juli, begin augustus, maar we moeten bedenken waar we ons bevinden in deze recente piek (in gevallen van coronavirus)”, vertelde de Indonesische minister van Toerisme en Culturele Economie, Sandiaga Uno, aan Reuters in een gesprek op maandag.

“We zullen wachten tot de situatie gunstiger is.”

Het aantal coronavirusinfecties is de afgelopen weken in heel Indonesië toegenomen, ook op Bali, waar de afgelopen maand plotseling een verviervoudiging is geweest. Het gaat momenteel om slechts 200 gevallen per dag – maar de plotselinge stijging, ondanks het vlot verlopende vaccinatie programma, is zorgwekkend.

Uno zei dat hij wilde dat Bali’s dagelijkse coronavirusinfecties zouden dalen tot 30 of 40 per dag voordat ze weer opengingen.

Exacte besmettingsaantallen onduidelijk

De ware omvang van Bali’s infecties wordt mogelijk gemaskeerd door de lage testpercentages. De Indonesische regering heeft een strategie aangenomen door minder te testen maar tegelijkertijd Bali voorrang te gegeven voor vaccinaties. De Indonesische regering zag goede vroege resultaten, aangezien de meeste mensen die besmet waren met coronavirus slechts milde symptomen vertoonden, zei Uno.

Terwijl de bezettingsgraad van bedden in veel delen van het naburige, dichtbevolkte eiland Java de 100% naderde, zei hij dat het percentage op Bali onder de 50% lag.

Ongeveer 71% van de Balinezen heeft inmiddels een eerste vaccindosis gekregen. Het doel van 70% is dus behaald. Wat vaccinaties betreft ligt het eiland precies op schema.

Alleen gevaccineerde toeristen worden toegelaten

De Indonesische minister van Toerisme, Sandiaga Uno, heeft een week eerder ook gezegd dat het het van plan is om uitsluitend gevaccineerde toeristen toe te laten Bali. Dit geldt voor zowel binnenlandse als internationale bezoekers.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link