Wereldreizigers.nl
HURTIGRUTEN
Home » Reisnieuws » Cruisen in Noorwegen op groene schepen? | Hurtigruten goes green

Cruisen in Noorwegen op groene schepen? | Hurtigruten goes green

REISNIEUWS 15 mei 2021: Batterijen, walstroom en biobrandstof vormen de kern van wat Hurtigruten Group een grootschalige groene upgrade van zijn kustexpeditievloot noemt. De lijn verwacht dat door de veranderingen de CO2-uitstoot met minstens 25 procent wordt verminderd en de NOx-uitstoot met 80 procent. In wat wordt beschreven als een van de grootste milieu-upgrades in de geschiedenis van de Europese scheepvaart, zullen alle zeven Hurtigruten Norwegian Coastal Express-schepen tegen 2023 aanzienlijke groene upgrades ondergaan.

“We combineren de best beschikbare technische oplossingen en verminderen de CO2-uitstoot langs de Noorse kust met minstens een kwart”, zegt Hedda Felin, CEO van Hurtigruten Norwegian Coastal Express.

“En het allerbelangrijkste: we leggen de basis voor de introductie van nieuwe en nog efficiëntere milieuoplossingen zodra ze worden ontwikkeld.”

De schepen zullen worden geüpgraded met een combinatie van technologieën en oplossingen die speciaal zijn aangepast voor elk afzonderlijk schip. Alle schepen zijn al uitgerust met walstroomaansluiting – om emissies volledig te elimineren wanneer ze in de haven zijn aangesloten.

Drie schepen – MS Richard With, MS Nordlys en MS Kong Harald – zullen een volwaardige transformatie ondergaan naar batterijhybridevermogen, met de installatie van nieuwe motoren met lage uitstoot en grote batterijpakketten.

De drie schepen krijgen een totale make-over. Dit wordt de nieuwe Explorer Lounge op MS Maud en MS Eirik Raude. Foto: HURTIGRUTEN

Hurtigruten Norwegian Coastal Express maakt deel uit van Hurtigruten Group, een avontuurlijke reisgroep waartoe ook Hurtigruten Expeditions behoren.

“Ons doel is om al onze schepen en al onze cruises volledig emissievrij te laten varen.

“Hoewel we elke dag een stap dichterbij komen, kunnen we niet stilzitten en wachten tot de technologie aanwezig is.

“We werken nauw samen met onze partners om verandering te stimuleren, grenzen te verleggen en tegelijkertijd de beste oplossingen te gebruiken die nu al beschikbaar zijn”, voegt Daniel Skjeldam, CEO van de Hurtigruten Group, toe.

Om ervoor te zorgen dat het groene upgradeprogramma nu al meteen effect heeft, nu de Hurtigruten Norwegian Coastal Express deze zomer alle zeven schepen weer in gebruik neemt, zal gecertificeerde biobrandstof in de hele vloot worden geïntroduceerd.

Hurtigruten Expeditions zullen in 2021 ook proeven starten met biobrandstof op geselecteerde schepen en geselecteerde routes.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link