WERELDREIZIGERS.NL
iata mobiele app Travel Pass
Home » Reisnieuws » IATA onthult mobiele Travel Pass met vaccin-informatie | ePassport

IATA onthult mobiele Travel Pass met vaccin-informatie | ePassport

NIEUWSBERICHT: De International Air Transport Association (IATA) heeft de belangrijkste elementen van de IATA Travel Pass onthuld. De IATA Travel Pass is een mobiele app welke aansluit op het ePassport en de nieuwe digitale standaarden van het WHO, incl. Covid-19 tests en vaccinatie informatie. De mobiele app maakt internationaal reizen veiliger, maar ook een stuk eenvoudiger.

Lees ook: Internationale reizen kunnen veilig opnieuw geboekt worden, aldus WTTC

De IATA Travel Pass moet veilig Covid-19 tests of vaccinatie informatie kunnen beheren
De IATA Travel Pass moet veilig Covid-19 tests of vaccinatie informatie kunnen beheren

“Testen is de onmiddellijke oplossing om veilig grenzen weer te openen en mensen opnieuw te verbinden. En uiteindelijk zal dit waarschijnlijk overgaan op vaccinatie-vereisten.

“In beide gevallen is een veilig systeem voor het beheren van Covid-19 tests of vaccinatie-informatie van cruciaal belang.

IATA Travel Pass

“De IATA Travel Pass is een oplossing waarop zowel reizigers als overheden kunnen vertrouwen. En het wordt gebouwd met databeveiliging, gemak en verificatie als topprioriteiten”, aldus Alexandre de Juniac, CEO van IATA.

IATA benadrukte dat kritische ontwerpelementen reizigers de controle zouden geven over hun persoonlijke informatie voor gegevensbeveiliging en privacy op het hoogste niveau.

De IATA Travel Pass slaat gecodeerde gegevens inclusief geverifieerde test- of vaccinatieresultaten op het mobiele apparaat van de reiziger op.

Lees ook: Vaccinaties voor een Wereldreis | Alles wat je moet weten

De IATA Travel Pass is een mobiele applicatie
De IATA Travel Pass is een mobiele applicatie

Wereldwijde normen die door overheden worden erkend, worden ook gebruikt om geverifieerde identiteit en test of vaccin-informatie te garanderen.

ePassport

Een door de overheid uitgegeven ePassport wordt gebruikt om de identiteit van de gebruiker te verifiëren.

Het dient ook om een ​​digitale weergave van het paspoort van de gebruiker te creëren, zodat de informatie elektronisch kan worden verzonden op een beveiligde manier die is gekoppeld aan hun geverifieerde identiteit.

Momenteel is de belangrijkste vaccinatie-vereiste voor toegang tot sommige landen de gele koorts.

Volgens de internationale gezondheidsvoorschriften wordt dit beheerd door de “gele kaart” of het internationale certificaat van vaccinatie en profylaxe.

WHO werkt aan nieuwe wereldwijde norm

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ontwikkelt digitale standaarden die deze enorm veiliger zullen maken en fraude drastisch zullen verminderen. Als de IATA Travel Pass klaar is, kan hij aan dergelijke nieuwe wereldwijde normen voldoen.

Totdat een Covid-19 vaccin algemeen beschikbaar is voor het grote publiek, ligt de prioriteit bij Covid-19 testen. Laboratoria hebben gevestigde veiligheidsnormen voor het beheren en verifiëren van testresultaten voor individuen. IATA werkt samen met geselecteerde en gevestigde laboratoria om hun testresultaten veilig te koppelen aan de geverifieerde identiteit van de IATA Travel Pass-houder.

IATA Travel pass | ePassport
IATA Travel pass | ePassport

“We bouwen de IATA Travel Pass met één doel: onze wereld weer veilig verbinden.

“IATA heeft gezorgd voor vooruitgang in wereldwijde standaarden zoals e-ticketing en mobiele instapkaarten voor consumenten in alle delen van de wereld.

“Deze unieke mogelijkheid toont aan dat we kunnen samenwerken met de industrie en overheden om reisprocessen opnieuw vorm te geven op basis van wereldwijde normen”, aldus Nick Careen, senior vice president van IATA, luchthaven, passagiers, vracht en beveiliging.

Bronnen: iata.org en breakingtravelnews.com
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link