Wereldreizigers.nl
safari
Home » Reisnieuws » De impact van het coronavirus op de safari-industrie

De impact van het coronavirus op de safari-industrie

NIEUWSBERICHT – 08 december 2020: SafariBookings.com, een online marktplaats voor Afrikaanse safaritours, hield onlangs zijn tiende maandelijkse enquête onder 261 safaritouroperators. Het onderzoek was een uitgebreide analyse van de impact van de coronavirus-pandemie in de safari-industrie en de daarmee samenhangende daling van het aantal internationale toeristen dat aankomt.

Opkomende Covid-19 vaccins brengen hoop

De opkomst van vaccins die met succes onderhandelen over hun testfase en op het punt staan ​​wijdverbreide verspreiding in westerse landen te doen, heeft hoop gebracht. Veel exploitanten zijn van mening dat een vaccin de sleutel is om weer aan het werk te gaan voor de industrie, zoals deze exploitant uit Tanzania zegt: “Eerlijk gezegd gaat het niet echt goed, niemand wist dat de pandemie zo ernstig en impactvol zou blijken te zijn voor de toeristische sector wereldwijd voor heel 2020. We hopen alleen dat de vaccins een succes zullen worden, want dat is onze enige hoop om weer volledig aan de slag te gaan!” En dit van een Keniaanse operator: “Cliënten zijn op dit moment bang om te reizen, maar als een vaccin eenmaal is goedgekeurd, wordt het weer normaal.”

Lees ook: Vaccinaties voor een Wereldreis | Alles wat je moet weten

Touroperators ontvangen < 75% minder boekingen

Ondertussen blijven de meeste touroperators een verontrustende daling van het aantal boekingen ervaren van minstens 75%. Dit is in lijn met de vorige negen onderzoeken die safaribookings.com heeft uitgevoerd, met slechts een zeer kleine verbetering in de boekingsverzoeken die door operators zijn ontvangen, samen met iets minder annuleringen die deze enquête onderscheiden.

Onderzoeksresultaten safari-industrie december 2020 | Safaribookings.com
Onderzoeksresultaten safari-industrie december 2020 | Safaribookings.com

Zoals een operator uit Zuid-Afrika zei: “Het grootste deel van Europa blijft gesloten. De VS bevindt zich op het hoogtepunt van de pandemie. Mensen blijven erg nerveus en aarzelen om te boeken, ondanks het feit dat luchtvaartmaatschappijen en de toeristenindustrie in heel Afrika robuuste protocollen hebben opgesteld om de veiligheid van gasten te waarborgen en het risico op infectie te minimaliseren. “

Niet minder dan 90% van de operators beweerde dat ze ten minste driekwart van de boekingen die ze normaal gesproken rond deze tijd zouden ontvangen, verloren hebben. Een Keniaanse operator vatte het samen: “In deze tijd van het jaar hebben we geen enkele boeking voor Kerstmis, wat niet normaal is.” Deze Tanzaniaanse operator bevestigde het wegvallen van het aantal boekingen: “Er hebben onlangs geen klanten bij ons geboekt vanwege de pandemie.”

De safari-industrie heeft het zwaar
De safari-industrie heeft het zwaar

Het aantal annuleringen

Ongeveer twee derde van de operators die aan onze laatste enquête hebben deelgenomen, bevestigde dat het aantal annuleringen van bestaande boekingen met minstens 75% was toegenomen. In totaal zei ongeveer 10% van de exploitanten dat het ‘business as usual’ was. “Het zag er enigszins positief uit, maar de tweede golf van de pandemie heeft geleid tot veel uitgestelde plannen en geannuleerde boekingen. Hoop dat de situatie snel verbetert ”, zei een telefoniste uit Kenia.

Lees ook: Wereldwijs | Wat zijn de veiligste en gevaarlijkste landen in Afrika?

Alle safarilanden hebben hun grenzen heropend

Alle safarilanden hebben hun grenzen heropend, maar er zijn maar weinig toeristen teruggekeerd. Deze Zuid-Afrikaanse operator betreurt het haperende herstel. “Het herstel waar men op hoopte, is nog niet gebeurd. Onze grenzen zijn open, maar de tweede en derde golf in veel landen houden de vraag laag. Vluchten zijn ook een probleem, veel vluchten zijn of worden geannuleerd. We hopen op een sterk herstel in 2021.”

Toch is er veerkracht en optimisme in de Safari-industrie
Toch is er veerkracht en optimisme in de Safari-industrie

Deze opmerking van een operator in Zuid-Afrika vat de veerkracht en het optimisme samen die ondanks de enorme tegenslagen van 2020 nog steeds worden aangetroffen in de safari-industrie: “De dingen zijn hoopvol voor de safari-industrie en we krijgen een stroom van verzoeken, maar er is nog steeds veel onzekerheid bij het maken van lange termijnplannen zoals een safarireis; vooral gezien de ‘tweede golf’ en onrust op het noordelijk halfrond. Het is nog steeds een erg moeilijke tijd en het allerbeste voor de operators die daar rondhangen. “

Bron: Safaribookings.com
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link