40.7K Followers

internationale vluchten
Home » Reisnieuws » Internationale reizen kunnen veilig opnieuw geboekt worden, aldus WTTC

Internationale reizen kunnen veilig opnieuw geboekt worden, aldus WTTC

NIEUWSBERICHT – 14 december 2020: Internationale reizen kunnen veilig opnieuw geboekt worden, zonder te wachten op vaccins, aldus WTTC en brancheorganisaties. Vaccins zullen op de lange termijn absoluut helpen, maar ze mogen geen vereiste zijn om te reizen. Internationale reizen kunnen al met minimaal risico opnieuw beginnen met een combinatie van effectieve testregimes en robuuste hygiëneprotocollen.

World Travel & Tourism Council

Terwijl Nederland zich opmaakt voor een harde lockdown, hebben de World Travel & Tourism Council (WTTC) en grote internationale brancheorganisaties hun krachten gebundeld om te pleiten voor het onmiddellijke herstel van internationale reizen met behulp van bewezen processen en zonder te wachten op de beschikbaarheid van vaccinaties.

WTTC, dat de wereldwijde privésector van Travel & Tourism vertegenwoordigt, samen met Airports Council International (ACI), het World Economic Forum (WEF), International Chamber of Commerce (ICC), zegt dat de wereld niet kan en hoeft te wachten op de introductie van COVID-19-vaccins.

Volksgezondheid staat voorop

WTTC erkent dat volksgezondheid voorop staat en verwelkomt de recente uitrol van vaccins die het spel veranderen. Vaccins zullen op de lange termijn een belangrijke rol zullen spelen in de strijd tegen het coronavirus en het herstel van internationale reizen.

Ze mogen echter geen vereiste zijn om te reizen, zegt WTTC. Aangezien dit de heropleving van de toch al noodlijdende reis- en toerismesector zal schaden. Recent onderzoek van WTTC toonde aan dat maar liefst 174 miljoen banen in de wereld van reizen en toerisme worden bedreigd. In de EU komen ongeveer 400.000 banen in de reissector direct in gevaar.

Lees ook: De impact van het coronavirus op de safari-industrie

Veilige hygiëneprotocollen

De veilige (her)opening van bestaande routes met geschikte test- en hygiëneprotocollen, toont aan dat internationale reizen al kunnen plaatsvinden met een minimaal en acceptabel risico. KLM en Delta Airlines hebben bijvoorbeeld al in verschillende pilots aangetoond dat dit kan. Zei kwamen onlangs met een uitgebreid Covid-19-testprogramma voor internationale vluchten.

WTTC en de brancheorganisaties waarschuwen voor de introductie van zogenaamde ‘gezondheidspaspoorten’ – in tegenstelling tot internationaal erkende reispassen die momenteel worden overwogen – die het herstel alleen maar verder zouden vertragen.

Gloria Guevara, WTTC President & CEO, zei: “WTTC verwelkomt de ongelooflijke ontwikkelingen en enorm bemoedigende medische vooruitgang met betrekking tot COVID-19-vaccins.

“De vaccins die momenteel worden uitgerold, zijn echt game-changers, en hopelijk slechts de eerste van vele die de wereld zouden kunnen transformeren, het begin markeren van onze terugkeer naar een meer normale manier van leven en de terugkeer van veilige en zelfverzekerde internationale reizen.

Veel vliegtuigen staan al maanden lang geparkeerd op vliegvelden
Veel vliegtuigen staan al maanden lang geparkeerd op vliegvelden

“Veilige en effectieve COVID-19-vaccins zullen van cruciaal belang zijn om COVID-19 te bestrijden en het vertrouwen van mensen om met elkaar om te gaan, te herstellen. Het zal echter geruime tijd duren om de wereld te vaccineren en voordat de vaccins een significant effect hebben op de wereldbevolking. De wereldwijde reis- en toerismesector kan gewoon niet wachten. Vaccinatie mag geen vereiste zijn om te reizen, maar moet samengaan met testregimes en worden beschouwd als een geleidelijke verbetering van al veilig reizen.

“Overheden moeten nu leiderschap tonen door belangrijke internationale routes te openen met landen die dezelfde robuuste risicobeheerprocessen toepassen.”

WTTC, ACI, WEF en ICC waarschuwen voor de introductie van zogenaamde ‘gezondheidspaspoorten’ – in tegenstelling tot internationaal erkende reispassen die momenteel worden overwogen – die het herstel alleen maar verder zouden vertragen. De sector staat onder enorme druk sinds het begin van de uitbraak en recent WTTC-onderzoek toont aan dat maar liefst 174 miljoen banen in de wereld van reizen en toerisme nu gevaar lopen.

De maatregelen om Covid-19 reizen mogelijk te maken

De vier maatregelen die door WTTC en zijn internationale partners zijn geïdentificeerd, zijn als volgt:

  1. Wereldwijd erkend testregime bij vertrek – Het is essentieel dat alle passagiers bij vertrek snel en kosteneffectief testen volgens internationale normen om het risico van overdracht te minimaliseren
  2. Gemeenschappelijke gezondheids- en hygiëneprotocollen – Verhoogde gezondheids- en hygiëneprotocollen, zoals de WTTC Safe Travels-protocollen, kunnen ervoor zorgen dat het risico van overdracht tijdens het reizen eigenlijk lager is dan in de gemeenschap in het algemeen
  3. Risicobeheersregime – Alle regeringen dienen een duidelijk risicobeheerbeleid te voeren in overeenstemming met de recente aanbevelingen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO), de Aviation Recovery Taskforce (CART) van de Raad en de richtlijnen van de European Union Aviation Safety Agency en de Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (EASA / ECDC). Dit staat in schril contrast met de huidige benadering van risicomijdend gedrag, weerspiegeld in 14-daagse quarantaines, die zowel zakenreizen als vakantiereizen verplettert.
  4. Reispassen – Vaccins kunnen samenwerken met digitale reispassen, zoals CommonPass, AOK Pass en IATA Travel Pass om de gemeenschappelijke certificering van testresultaten te garanderen om reizen nieuw leven in te blazen, zonder de noodzaak van beperkende en onnodige reisbelemmeringen
Bron: wttc.org
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Inhoudsopgave

Translate »
Copy link