WERELDREIZIGERS.NL
KLM en Delta Airlines
Home » Reisnieuws » KLM en Delta lanceren Covid-geteste vluchten | Atlanta – Amsterdam

KLM en Delta lanceren Covid-geteste vluchten | Atlanta – Amsterdam

NIEUWSBERICHT – 07 december 2020: KLM en Delta Airlines lanceren Covid-geteste vluchten van Atlanta naar Amsterdam.

Uitgebreid Covid-19-testprogramma voor vluchten

De luchtvaartpartners KLM en Delta Airlines hebben samengewerkt met de Nederlandse overheid, Amsterdam Airport Schiphol en Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport om een ​​uitgebreid Covid-19-testprogramma te leveren waarmee in aanmerking komende klanten bij aankomst kunnen worden vrijgesteld van quarantaine na ontvangst van een negatief PCR-testresultaat bij de landing.

“Dit is een heel belangrijke en geweldige stap voorwaarts. Totdat er wereldwijd een goedgekeurd werkend vaccin beschikbaar is, is dit testprogramma de eerste stap op weg naar het internationale reisherstel.

“Ik ben dankbaar voor de constructieve samenwerking met onze partners Delta Air Lines en de Schiphol Group en voor de steun van de Nederlandse overheid om deze unieke Covid-vrije reiscorridorproef mogelijk te maken.

“Alle belanghebbenden moeten samenwerken aan een systematische aanpak van sneltesten en deze testen inbouwen in de passagierservaring, zodat quarantainemaatregelen zo snel mogelijk kunnen worden opgeheven. Dit is van fundamenteel belang om het vertrouwen van passagiers en regeringen in vliegreizen te herstellen ”, aldus Pieter Elbers, CEO van KLM Royal Dutch Airlines.

Atlanta – Amterdam

De Covid-geteste vluchten gaan vier keer per week van Atlanta naar Amsterdam, waarbij Delta en KLM elk twee frequenties hebben. Alleen passagiers met negatieve testresultaten worden aan boord geaccepteerd.

De vluchten zullen in eerste instantie drie weken duren en als ze slagen, hopen de luchtvaartmaatschappijen het programma uit te breiden naar andere markten.

Covid-geteste vluchten kiezen

Klanten kunnen de Covid-geteste vluchten kiezen wanneer ze hun tickets online kopen of kiezen voor een van de alternatieve dagelijkse vluchten van Delta of KLM tussen Atlanta en Amsterdam die niet onder het proefprogramma vallen.

Toelatingseisen voor Nederland

De toelatingseisen voor Nederland omvatten normaal gesproken tien dagen quarantaine. Door vijf dagen voor aankomst in Nederland een negatieve PCR-test te voltooien en zichzelf te isoleren tot vertrek, kunnen klanten ervoor kiezen om de quarantaine af te ronden vóór hun vertrekkende vlucht.

Er is geen quarantaine nodig bij aankomst als de klant negatief test via een tweede PCR-test op Schiphol.

Bronnen: breakingtravelnews.com en news.delta.com. Ook schreef de Nederlandse rijksoverheid er een stuk over, deze is hier te vinden.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link