24.8K Followers

kroatie vaccinatie grenzen open
Home » Reisnieuws » Kroatië opent grenzen voor reizigers die al gevaccineerd zijn

Kroatië opent grenzen voor reizigers die al gevaccineerd zijn

REISNIEUWS – 8 april 2021: Het ministerie in Kroatië heeft aangekondigd dat buitenlandse reizigers de COVID-19-test- en quarantainevereisten kunnen omzeilen als ze ten minste 14 dagen voor vertrek volledig zijn gevaccineerd. (bron)

Dit opent deuren voor Nederlandse reizigers die inmiddels al zijn gevaccineerd, of reizigers welke binnenkort aan de beurt zijn om gevaccineerd te worden. Met de huidige verwachting dat het grootse deel van Nederland in juli gevaccineerd zal zijn, lijkt Kroatië alsnog een goede optie geworden voor een zomervakantie dit jaar.

Geen vaccinatie, wel mogelijkheden

Ook als reizigers niet zijn ingeënt, kunnen ze onder bepaalde voorwaarden toch worden toegelaten. Eén manier is om bewijs te tonen van negatieve PCR- of antigeenresultaten van een COVID-19-test, die niet meer dan 48 uur voor aankomst is afgenomen. Degenen die binnenkomen op basis van een antigeentest, moeten deze binnen 10 dagen herhalen, als ze zo lang blijven. Degenen die in de afgelopen 180 dagen positief op het virus hebben getest, worden geacht te zijn vrijgesteld van de verplichte test- en zelfisolatieverplichtingen op vertoon van een door een arts afgegeven certificaat van herstel.

Sneltest bij aankomst in Kroatië

Reizigers die aankomen zonder een van bovenstaande, kunnen PCR-tests of snelle antigeentests uitvoeren onmiddellijk na aankomst op eigen kosten. Ze moeten vervolgens wel in zelfisolatie blijven tot de komst van een negatief testresultaat. Als testen niet kunnen worden uitgevoerd, moeten ze gedurende een periode van 10 dagen in zelfisolatie blijven. Kinderen jonger dan zeven jaar die worden begeleid door een ouder of voogd zijn niet onderworpen aan testvereisten. Opgemerkt moet worden dat degenen die Kroatië bezoeken voor vakantiedoeleinden de bevestiging van de geboekte accommodatie moeten tonen en een online formulier moeten invullen voordat ze op reis gaan.

Zoals bij alle COVID-19-voorschriften, kunnen details echter variëren op basis van je land en herkomst. Meer informatie is beschikbaar op de website van het Kroatische Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link